gabrysia_s
19.04.08, 23:09
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ mamy duży dylemat związany z wyborem pralki.
Mam 3 letniego whirpoola, po jednej naprawie za 180 zł, pralka znowu rzępoli gorzej jak dwudziestoletnia i pewnie lada moment znowu padnie. Z firmy j.w wyleczyłam się raz na zawsze i będę z pewnością szerokim łukiem omijała wszystko z tym logo. Od początku było z nią coś nie tak, serwis gwarancyjny stwierdził, ze usterki zadnej nie ma, jak tylko skończyła się gwarancja, zaczęła się całkowicie sypać.
Z racji tego, ze w mojej łazience mogę mieć wyłącznie pralkę ładowaną od góry mam trudny wybór. Generalnie mam świadomość, że te pralki są słabsze od tradycyjnych, dlatego chciałabym wybrać coś co posłuży dłużej niż 2-3 lata. Mogę przeznaczyć na ten cel około 2 tys. Zastanawiam się pomiędzy nową Simens, Bosch a używaną Miele. Na nową Miele raczej nas nie stać, a biorąc pod uwagę jakość tych pralek i dożywotnią gwarancję na niektóre elementy zastanawiam się czy kupienie używanej jest aż takim ryzykiem.
Czy ktoś może kupował, może coś doradzić?
A może ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia z pralkami ładowanymi od góry i może coś polecić?