madzik791 01.05.08, 22:11 Witam! Jaki bezpieczny pojazd mogłabym kupić corci,która ma rok? Jakiś rowerek? Jeżdzik? Chodzi mi o coś w co będę mogła wsadzić małą i zabrać na spacerek do parku. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirabelka10 Re: Jaki "pojazd" na lato dla roczniaka? 01.05.08, 22:20 moja ma to i to,ale jeśli chodzi o spacer do parku to zdecydowanie rowerek,taki który się prowadzi samemu,a póżniej można przerobić na trójkołowy...polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Re: Jaki "pojazd" na lato dla roczniaka? 02.05.08, 12:06 Ja taki na 3 kółkach,z długą rączką do prowadzenia i skręcania,pasami,i innymi bajerami kupiłam małemu na roczek.Jeszcze nie używany ale mam nadzieje,że się mu spodoba i usiedzi w nim choć chwilkę w miejscu bo on zawsze idzie w innym kierunku niż ja Po takim już prawie 3 tc bieganiu schudłam 2kg Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Jaki "pojazd" na lato dla roczniaka? 02.05.08, 12:14 zilka9 napisała: > bo on zawsze idzie w innym kierunku niż ja No a ja myslalam ze moj tylko tak ma ;D ...zawsze w dokladnie przeciwnym kierunku ;D > Po takim już prawie 3 tc bieganiu schudłam 2kg Tez tak chce Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 hanalui 02.05.08, 16:48 a ja myślałam,że tylko mój tak ma,na spacerach widzę maluchy idące grzecznie za rękę.Mój w porównaniu do nich to dziecko z poważną nadpobudwilościąMały zasuwa dopiero od 3 tc ale na dworzu spędzamy ok.4h dziennie także codziennie mam maratony. Najlepsze jest to,że jak idziemy na spacer,mały w wóżku oczywiście nie siedzi ja skręcam w lewo to on w prawo,to ja za nim w prawo- łapię za rękę to ten w lewo.Normalnie kociokwiku można dostać.Czasami muszę go nieść(ku jego wielkiemu ubolewaniu i krzyczeniu-mama)co nie jest łatwe bo waży już 10kg. Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia a ja zrezygnowałam z tego pomysłu... 02.05.08, 12:40 Początkowo napaliłam się na taki rowerek, bo często widuję na spacerach. Jednak po zastanowieniu jednak poczekam do następnego sezonu. Moja córka (17 miesięcy) zdecydowanie woli spacery na nóżkach, nie lubi być wożona wózkiem - a przecież na takim rowerku siedziałaby tak samo jak w wózku, tylko mniej wygodnie. Raczej nie będzie to dla niej atrakcyjne, dopóki nie będzie mogła sama pedałować i manewrować kierownicą - a na to jeszcze za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik791 Re: a ja zrezygnowałam z tego pomysłu... 02.05.08, 21:02 kurcze! to już sama nie wiem co małej kupić. 7 konczy roczek i chciałam jej zafundowac coś fajnego. myslałam o tym rowerku,ale fakt! mała jeszcze sama nie potrafi kierować. a może drogie mamy,macie jakieś pomysły odnośnie tego co mogłabym kupić małej? niuńka jeszcze sama nie chodzi i tak w granicach 200 zł. będę bardzo wdzięczna za pomoc. poadrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: a ja zrezygnowałam z tego pomysłu... 02.05.08, 22:49 ja na twoim miejscu kupiłabym rowerek,moja już teraz chodzi a i tak lubi w nim jeżdzić...no i nie należy do tych co usiedzą w miejscu długo.Ważne by był kolorowy,coś mu się otwierało i miał schowki...zachęca do zabawy!albo piesek uczniaczek-fischer price- niby dla dzieci od 1roku,dużo muzyczek i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Re: a ja zrezygnowałam z tego pomysłu... 03.05.08, 10:37 Mój synek z 5 maja także za 2 dni obchodzimy roczek. Ja kupiłam rowerek w sklepie.Zanim jednak się tam udaliśmy(Z Wojtkiem żeby zobaczyć czy wygodnie się mu siedzi a nam prowadzi takowe cudo)przejrzałam allegro. Zobacz sobie na allegro może Ci się coś spodoba.To takie przykładowe rowerki: www.allegro.pl/item354850003_ekstra_rowerek_trojkolowy_grapi_primus_od_ss.html allegro.pl/item355280532_rowerek_trokolowy_boom_2_kolory_dzwiek_nowe_fv.html allegro.pl/item351641110_super_rowerek_trojkolowy_z_daszkiem_2_kolory.html allegro.pl/item351960938_8w1_rowerek_jezdzik_pchacz_dzwiek_i_od_4m_ca.html allegro.pl/item354775820_rowerek_hauck_2_kolory_green_blue_oraz_pink_espa_2.html my mamy dużo zabawek fisher price i mały je lubi.Polecam Ci garnuszek na klocuszek,warsztacik,żyrafę.Chodzicie już do piaskownicy?Może jakieś fajne wiaderko,łopatki,grabki,foremki.Mój mały bardzo lubi się bawić takim sprzętem zarówno w domu jak i w piachu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik791 Re: zilka9 03.05.08, 14:07 Wszystkiego Najlepszego dla synusia! I sto latek śpiewamy!!! Ten jezdzik pchacz z chico jest świetny,tylko ta cena. Ciekawe czy można znależć podobny,ale tańszy? Nie pomyślałm o tych zabaweczkach do piaskownicy,a przecież czas zacząć tam bywać.Dziękuję serdecznie za linki i podpowiedzi. Jestem wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
morris28 Re: a ja zrezygnowałam z tego pomysłu... 20.05.08, 10:57 allegro.pl/item351960938_8w1_rowerek_jezdzik_pchacz_dzwiek_i_od_4m_ca.html nie polecam zdecydowanie, moj mały ma i jest porazka: - wada fabryczna - skreca w prawo - maly jest 19 miesiecznym silnym chlopakiem i z trudnoscia kreci pedalami - nie moze sie odpychac nogami - zla konstrukcja rowerka - plasiykowe kolka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - wysoka cena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: a ja zrezygnowałam z tego pomysłu... 20.05.08, 21:19 Moja córka (17 miesięcy)(...) Raczej > nie będzie to dla niej atrakcyjne, dopóki nie będzie mogła sama pedałować i manewrować kierownicą - a na to jeszcze za wcześnie. Cóż, moje dziecko jest młodsze, a kieruje już samo i przymierza się do pedałowania... a swój rowerek uwielbia (o dziwo, w wózku nigdy jezdzic nei chciał). Co nie zmienia faktu, że do pedałowania rowerki z pedałami przy przednim kole średnio się nadają - dużo lepsze są takie z łańcuchem, 3- lub 4-kołowe. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia1303 ja kupiłam ten 03.05.08, 16:18 www.allegro.pl/item353334393_rower_trojkolowy_sterowany_bujak_efekty_2_kolory.html i czekam na przesyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
aannaa6 Re: Jaki "pojazd" na lato dla roczniaka? 05.05.08, 12:16 Mój roczniak ma trójkołowy rowerek który ja mogę pchać. Młody nie lubi wózka ale uwielbia rower, oczywiście ciągle włącza jakieś durne melodyjki (potem te melodyjki męczą mnie w nocy). Lubi jeździć na rowerku ale tez pchać rower. Naprawdę super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Jaki "pojazd" na lato dla roczniaka? 20.05.08, 12:42 Ja też polecam rowerek, na początek z podnóżkiem, ochraniaczem wokół siedziska bo pasy są mniej wygodne dla takiego malucha i koniecznie przednim kołem skrętnym przez rączkę rodzica. Nie ma co liczyć ze maluch nauczy sie jeździć na takim rowerku, ale po jakimś czasie nauczy trzymać nogi na pedałach i nimi kręcić z pomocą rodzica napędzającego rowerek. My dostaliśmy rowerek smiki ze smyka, kiedy synek miał 10 miesięcy, sprawdził sie super i nadal go używamy. Zdecydowanie nie polecam rowerków typu grapi czy hauck pokazanych we wczesniejszym poscie, strasznie ciezko sie je prowadzi, bo rodzic nie moze skrecac kołem z posiomu pałąka, a jedynie unosząc je do góry. Poza tym problem z pedalowaniem nim mial sprawnie jezdzący na roweze 3 latek, wiec nie ma szans zeby udalo sie to 1,5 roczniakowi. Pozdrawiamy Azyli, Tomek & Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: Jaki "pojazd" na lato dla roczniaka? 20.05.08, 13:19 my kupliśmy naszej małej na 1 urodziny trójkołowiec gdzie pedała byly przy pierwszym kole i teraz jako 2,5 latka nie umie, jest jej ciężko pedałować, natomiast obserwuję dzieci a nawet jej rówieśnikow które bardzo dobrze radzą sobie z takim rowerkiem, może nie najładniej wygląda ale jest pedała ma jak normalny rower. allegro.pl/item365054939_rowerek_magic_naped_lancuchowy_kurier_0zl_w_wa_.html Odpowiedz Link Zgłoś