asinek68 06.05.08, 14:09 Dziewczyny pomóżcie, bo już mi głowa pęka od myślenia Co kupić na chrzest dla chłopca - ma 1 rok i 2 miesiące, chodzi. Ma różne chodziki, konika bujanego. A może nie zabawkę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_225 Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 14:14 Najlepiej zapytaj rodziców. Ja zawsze pytam czy ma być zabawka, czy np. coś do ubrania. Mój synek na chrzest (ale w wieku 6 m-c) dostał fotelik samochodowy, krzesełko do karmienia, fotelik na rower i takie auto (wóż strażacki) do samodzielnegho jeżdżenia. Wszytskie prezenty były z nami konsultowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 14:14 kase kase! ja mam chrzciny gnoja za 2 tyg i tyko kase chcem! sama se kupie co bede chciala. a nie znowu tysiac gowien od rodzinki. sorry, ale przerabialam to na roczek mlodego. jesli masz watpliwosci to NAJLEPIEJ spytaj rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 14:23 mamamamba napisała: > kase kase! ja mam chrzciny gnoja za 2 tyg i tyko kase chcem! sama se kupie co bede chciala. a nie znowu tysiac gowien od rodzinki. sorry, ale przerabialam to na roczek mlodego. Jezuu, oplułam się i monitor też... DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 15:34 Pytałam rodziców, niestety ich pomysł nie mieści się w tej chwili w moich możliwościach finasowych. Głupia sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 15:42 no to jacys glupi rodzice. mnie zadowoliloby nawet 20 zl, wole to zamiast "uszczesliwiajacych" prezentow w tej kwocie. powinnas rzec, czy mozesz dac pieniadze, bo nie masz pomyslu i chcesz by sami cos kupili. wtedy zamkniesz im dzioba. a jak tak stawiaja sprawe, to przykre. powiedz,ze nie stac Cie i dasz mimo wszystko pieniadze. jak kazdy da to uzbieraja na cos fajnego. a kim jestes w ogole dla tego dziecka?? zreszta jak moga wymagac od kogos czegos..? nie czaje. co chca? zjezdzalnie za 600 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 16:02 Ale oni nie wymagają. Ja zapytałam oni powiedzieli co chcą. Prezent nie jest jakiś drogi, bo za 200 zł ale ja po prostu teraz nie mam i już. Dziecko jest powiedzmy z dość bliskiej rodziny. Myślałam o czymś za ok. 100 zł, bo kasę dać to jakoś tak głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 16:19 nie wiem skad sie bierze myslenie,ze kase glupio. 200 zl to jest dla mnie np. bardzo duzo i nie mam zeby co chwile wywalac na chrzty jakies. przez takie myslenie jednak potem rodzice sa wsciekli,ze maja kupe g nikomu niepotrzebnych. no bo po co mlodemu 50-ty samochodzik?! moja tesciowa uwielbia mnie obdarowywac takimi goownatustwami, a ja dyskretnie je wydaje dalej. nie mowiac o super spiochach na rozm 98 Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 15:54 Pamiątkę: łańcuszek, krzyżyk, medalik. Może być inny srebrny/złoty wisiorek. Byle nadawał się kiedyś na chłopięcą/męską szyję. Albo po prostu ładne wydanie Pisma Świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Co się daje na chrzest ??? 06.05.08, 16:13 No wiesz, sa dwie "szkoły" . jedna, że daje się pamiątkowe (srebrna grzechotka, smoczek, ikona, obraz, łańcuszek itp) a druga, że użyteczne (zabawkę, leżaczek, matę edukacyjna itp). A kasa to zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś