agusia0 06.11.08, 15:31 Czy możecie mi pomóc, nie mam zielonego pojęcia co kupić na prezent urodzinowy dla chłopca 5-letniego. W granicy do ok. 150,- zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r0sie Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 06.11.08, 23:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55213&w=79697948&wv.x=1&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
coop1 Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 07.11.08, 08:32 Zegarek Bentena(około 100zł),Tor Hotweehils + samochodziki- zalezności od modelu ale 150 wystarczy.Z klocków Lego samochody typu śmiecarka,betoniarka itp.Oryginalne Pawer Rengersy-jeden około 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 07.11.08, 09:57 Ja biorę pod uwagę takie prezenty dla mojego 5,5-latka: -pudło lego creator www.allegro.pl/item474258773_lego_6167_creator_box_deluxe_super_okazja.html -zestaw lego city, np. www.allegro.pl/item474021005_lego_city_7993_stacja_obslugi_pojazdow_najtaniej.html (lub jakiś pojazd) -sekrety elektroniki (to mówi, że chciałby dostać), chciałby też jakieś zestawy "naukowe" Jakiś gadżet na czasie też myślę, że przez chwilę by go ucieszył, a zaraz poszedł w kąt Ale to już zależy od dziecka. Mój nie wymyśla skomplikowanych fabuł przy zabawie. Ale sądzę, że taki zegarek np., albo miecz świetlny z Gwiezdnych Wojen też wbudziłby zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja325 [...] 12.11.08, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 11.12.08, 23:40 uwaga, alicja to spamerka szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=alicja325 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Fabiankaa 12.12.08, 12:09 Dziękuję za sygnał, ale to się zgłasza, poprzez pocztę, administracji, a nie lata za spamerem i... spamuje Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 13.11.08, 11:12 W Biedronce dziś wyłożyli rewelacyjne auta zdalnie sterowane. Auta to modele róznych wypasionych aut w pomniejszonej skali np terenówka BMW , naprawdę robvią wrażenie, fajnie wykonane. Gdyby nie to że mam dwulatka sama by takei auto kupiła. Kosztują coś ok 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 12.12.08, 10:18 Gra "make and break", gra "pułapka na myszy", inne gry-ale zorientuje się, jakie już ma. Klocki lego city-tu też zorientuj się jakie ma zestawy. Lego castle-jeśli lubi. Samochód-laboratorium Bena 10, u nas absolutny hit(syn ma prawie 5 lat) Klocki magnetyczne mega bloks(są w takiej walizce, cena ok 130- 150zł) lub geomag miecz świetlny z efektami dźwiękowymi(gwiezdne wojny) tor hot wheels z samochodzikami Możliwości jest mnóstwo, najlepiej zapytać rodziców, co napisał w liście do św. Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 12.12.08, 11:57 Wszystko zależy od zainteresowań Mój na mikołaja wymarzył sobie tor z Kubicą - dostał carrera i jest zachwycony; chciał też walle-go - zainteresowanie zostało mu po filmie; kolejne życzenie to transformers - też dostał, ale chyba za skomplikowany mu kupiłam, bo nie umie złożyć jeszcze, ale wciągnęło go również; zainteresowanie budzą w nim również wszelakie gry, puzzle, książki; lego - średnio na razie, nie umie złożyć sam, jak złożymy razem to stoi na półce i się kurzy (mamy creator). Jak masz możliwość zabierz go do kina, albo na jakiś fajny plac zabaw (są w centrach handlowych) - mój by się ucieszył na pewno spędzając w ten sposób dzień. Osobiście radzę zapytać co i kto go interesuje - bo inaczej nie wzbudzisz w nim specjalnego entuzjazmu (przynajmniej mój jest tak wymagający ) Odpowiedz Link Zgłoś
magda24cz Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 05.05.09, 10:17 pomozcie mi nie mam pojecia co mam kupic mojemu synkowi na urodziny ma 5 lat konczy je 9 maja rower mma hulajnoge ma auto na akumulator tez ma Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 05.05.09, 10:52 trochę to przykre, że mama nie wie z czego ucieszłyby się jej syn a mają wiedzieć obce osoby z forum. Musi mieć takie duże rzeczy jak rower/hulajnoga/auto na akumulator? nie może być coś skromniejszego, mniejszego...? Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 05.05.09, 10:52 Wiesz, ja rozumiem, ze dziewczyna ma 3 corki a ida na urodziny do 5 latka to faktycznie skad ona ma wiedziec co mu kupic. Ale Ty kompletnie nie wiesz co kupic swojemu dziecko bo rower i cos tam jeszcze ma? Nie wiesz o czym marzy Twoje dziecko? Co z tego, ze ja Ci powiem, ze moje dziecko marzy o jakim tam zestawie Lego City jak Twoje ma w nosie Lego a marzy o zegarku Bena? Wiesz, mozesz spytac: Moje dziecko marzy kolejce, jak myslicie czy kolejka A bedzie lepsza od B a moze C ma fajniejsze funkcje? Idz i poznaj swoje dziecko aby nie zadawac wiecej tak durnych pytan. Osobiscie z wyzej wymienionych rzeczy nie polecam kompletnie Pulapki na Myszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcikm Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 06.05.09, 13:00 Faktycznie najlepiej zapytać rodziców, najlepiej wprost o ewentualne prezenty lub czym się dziecko interesuje, jakie filmy ogląda, jakich bohaterów lubi. U pięciolatków już widać różnice w zainteresowaniach, a na "miłość" do superbohaterów będą mieli wpływ również koledzy z grupy przedszkolenj. U mojego na topie: zegarek Ben10 (taki za ok.76 zł), Lego Star Wars (na razie marzenie i już wybrał sobie zestaw na Dzień Dziecka), lego City też są o.k. I zgadzam się z przedmówczyniami, że kiedy rodzic szuka prezentu, to warto, żeby zapytał dziecko. Ja mojemu, kiedy miał 3 lata pokazywałm 3 zabawki w internecie do wyboru. Mówiłam mu, że nie wiem, co będzie w sklepie, więc proszę, żeby powiedział, co chce najbardziej i układaliśmy listę preferencji. Teraz wybiera juz sam z katalogu lego i przy okazji uczy się wybierania i że nie wszystko bedzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaw4 Re: Prezent dla chłopca - 5 lat 29.04.14, 21:53 Dla mnie najlepszym prezentem dla dzieci w tym wieku są Bum Bum Rurki. Na YT są fajne filmiki jak dzieci się tym świetnie bawią. Taka zabawka jest też w wielu przedszkolach, więc to o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś