Dodaj do ulubionych

małe łóżeczko

28.10.03, 17:37
Witam, może któraś z e-mam mi pomoże. Przy pierwszym dziecku kupiliśmy duże
łóżeczko (140/70), oczywiście z tą myślą, że będzie nam długo służyło i potem
zrobimy z niego tapczanik. Plan się nie powiódł, bo córka spała w nim
dosłownie kilka razy. Teraz spodziewam się drugiego bąbla i marzy mi się
jakieś mniejsze łóżeczko, nawet to 60/120 wydaje mi się za wielkie. Ponieważ
nie mam pewności, czy bobas zaakceptuje łóżeczko, nie chcę kupować kolejnego
mebla, kóry zagraci dzieciom pokój, wyciągnie kilkaset złotych z portfela i
jeszcze do niczego się nie przyda. Czy wiecie, gdzie można kupić łóżeczka
nieco mniejsze niż te standardowe???
Obserwuj wątek
    • utalia Re: małe łóżeczko 28.10.03, 18:31
      Czesc
      Nie napisalas gdzie mieszkasz. Ale jezeli w Warszawie to moge Ci polecic
      malenki sklepik a wlasciwie budke z rzeczami wiklinowymi. Miesci sie ona na
      Zoliborzu zaraz obok tego starego domu Handlowego (zawsze mi sie myli nazwa ale
      chyba Merkury) niopodal pl. Wilsona. Tam kupilismy w tym roku lozeczko
      wiklinowe rodzaj duzego kosza z raczkami do przenoszenia i rozkladana budka.
      Tzn. budka z tego bedzie jak obszyjesz to materialem ale na zime raczej nie
      jest potrzebna. Jako materacyk (bo ksztalt jest nietypowy, owalny ok. 70 cm.
      dlugosci) kupilismy karimate i wycielismy 2 warstwy. Do tego oddzielnie dokupic
      mozna stojaczek, bardzo niski tak ze nie musisz wstawac z lozka aby wyciagnac
      malenstwo. Stojaczek sluzyl nam rowniez jako podstawka do wanienki. Moglam
      przenosic to super lekkie lozeczko wszedzie i jak piszesz nie zajmowalo
      miejsca. Po okolo 4 miesiacach (zalezy od wielkosci dziecka ) juz mozesz sie
      zorientowac czy bedzie spalo w swoim lozeczku, czy jednak z Wami i zdecydowac
      sie na cos trwalszego. Wlasnie po tym okresie Malwinka bardzo ladnie zaczela
      spac w takim duzym lozeczku 140x80 ktore rowniez wydawalo mi sie na poczatku
      zbyt dlugie i szerokie ale po wielu przemeblowaniach ustawilismy w naszej
      sypialni w miare dobrze i teraz jestem zadowolona, ze bez problemu moze sie
      swobodnie przeciagac a rano sluzy jej jako kojec do zabaw co mnie daje jeszcze
      pol godzinki na dospanie. Pozdrawiam Utalia. Jesli chcesz to moge przeslac Ci
      zdjecie tego lozeczka na priva Ty tez w tej sprawie napisz na priva. Acha i
      najwazniejsze, ze koszt calego lozeczka ze stojaczkiem naprawde nie byl wysoki
      (nie pamietam teraz dokladnie ale cos okolo 60 zl. jezeli bedziesz chciala to
      gdzies mam telefon do tego sklepu a poza tym oni sa chetni zrobic cos na
      zamowienie moze masz swoj pomysl na lozeczko?)
      • martael Re: małe łóżeczko 30.10.03, 15:10
        Cześć,
        Standardowe łóżeczka z Ikei są nieco mniejsze niż zwykłe.
        Mają 55/112 cm o ile się nie mylę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka