Dodaj do ulubionych

wyprawka - gdzie kupię w Warszawie

03.11.03, 12:32
Jak w tytule smile
Rodzę w styczniu i najwyższy czas skompletować wyprawkę dla maleństwa.
Zastanawiałam się nad kilkoma miejscami, ale rozbieżność cenowa jest tak
wielka, że nie wiem gdzie się wybrać na zakupy. Body potrafią kosztować od 8,-
do około 20,- zł, a nie wiem czy idzie za tym jakość czy chodzi tu o
marżę?... Gdzie w Warszawie kupię w miarę tanio fajne rzeczy na początek dla
swojego bąbla smile Czy warto kupować w Auchaun /jak to się pisze?/? Gdzie
jeszcze? Co z rzeczami z komisu? Proszę o rady i namiary sklepów smile

Z góry dziękuję

Maja i Groszek /30tyg./
Obserwuj wątek
    • kasiaiola Re: wyprawka - gdzie kupię w Warszawie 03.11.03, 14:06
      Jeśli mogę doradzić jako "doświadczona" mama - jeśli nie jesteś przeciwniczką
      rzeczy używanych to skorzystaj z tej okazji. I tak ubranka trzeba prać, nawet
      te nowe ze sklepu, więc różnicy nie ma zasadniczo żadnej. Nie wiem gdzie
      mieszkasz, bo jeśli gdzieś w miarę bliko Mokotowa lub masz łatwy dostęp do
      metra to proponuję bazarek koło stacji Metro Natolin. W soboty i niedziele
      przychodzi tam mnóstwo ludzi i sprzedają ciuszki po swoich maluchach (trzeba
      być wcześnie około godz.9,00). Ja tam kupuję i póki co nie zdarzyło się żebym
      kupiła byle co. Mają tam wszystko od najmniejszych do takich już większych
      ubrań. Za body płacisz maks 5 zł, za śpiochy podobnie, kurteczka to wydatek od
      15 do 30-40 zł zależnie od rozmiaru i metki (choć z tą metką to też różnie
      bywa). Można tam też kupić zabawki dla dzieci, czasem pojawiają się wózki lub
      ogłoszenia o dziecięcych mebelkach. Na samym bazarku jest też sklepik z
      używanymi rzeczami. Ciuszki mają tam raczej drogie (w porównaniu z cenami w
      sklepach) ale np wózki, foteliki czy krzesełka do karmienia mają naprawdę w
      przyzwoitych cenach.
      Jeśli jednak wolisz rzeczy nowe to polecam Smyka - wbrew pozorom można tam
      kupić ładne i dobrej jakości ciuszki za rozsądne pieniądze (body tak koło 8-9
      zł, śpiochy ok 10 zł), sklep na bazarku u zbiegu al.Wilanowskiej i
      ul.Puławskiej (jest tam jeden sklep z rzeczami dla dzieci więc łatwo
      znajdziesz) - mają tam i ubranka i wózki i meble. Z moich okolic mogę polecić
      sklep Polak Mały przy al.Niepodległości między stacją Metro Wilanowska a Metro
      Wierzbno, oraz sklep Świat Malucha (lub jakoś tak) tuż przy stacji Metro
      Racławicka.
      To chyba tyle. Jesli masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości lub potrzebne
      ci dokładniejsze namiary to zapraszam na priva.
      Aha ja pod koniec stycznia zostanę mama po raz drugi. Tak z ciekawości - gdzie
      zamierzasz rodzić?
      Pozdrawiam serdecznie.
      • majcia74 do Kasi :) 03.11.03, 16:14
        Dziękuję Ci Kasiu bardzo smile Nie jestem przeciwniczką używanych ubranek,
        zwłaszcza że jak pamiętam, a mam syna 10 lat, te pierwsze najmniejsze
        wystarczają na bardzo krótko. Chciałbym kupić troche nowych i trochę używanych.
        Trochę boję się tych zakupów bo już straciłam dwie ciąże i zrobiłam się
        strasznie zabobonna w kwestii kupowania - ot głupia baba w ciąży.
        Ale z drugiej strony nie ma czasu na czekanie bo raz, że święta i wydatki, a
        dwa po nowym roku ponoć ceny art. dziecięcych idą w górę. Poza tym dowiedziałam
        się, że teraz w niektórych szpitalach trzeba mieć swoje ciuszki dla bąbelka, a
        ja na razie to mam tylko parę skarpeteczek i takie śmieszne rękawiczki żeby
        dziecko się nie podrapało smile czyli raczej nie za dużo smile

Jeżeli chodzi o szpital to myśleliśmy z niemężem o Solcu z racji dobrej opinii
        o ludzkiej twarzy personelu i możliwości uczestniczenia przez osobę
        towarzyszącą w cc, albo o szpitalu im. Orłowskiego z powodu dobrego zdania o
        nim mojego lekarza ginekologa. A Ty jaki wybrałaś?

Pozdrawiam
        Maja i Groszek /30tyg./
        • ainer1 tez w Warszawie 25.12.03, 17:12
          witam dziewczyny,

tez jestem z Warszawy i bede mama 15. marca.
          Chetnie polucham gdzie kupic dobre, nowe ale niekoniecznie najdrozsze rzeczy
          dla malucha?
          Moze jest jakas hurtownia art dzieciecych pod Warszawa?

Renia
          • malwes Re: tez w Warszawie 25.12.03, 19:27
            Witajcie,
            Też się chętnie podłaczę. Mam termin na początek lutego, choć z OM to na koniec
            stycznia.
            Reniu - jest podobno bardzo fajna hurtownia/sklep Tomi, przy ul. Chojnowskiej -
            to jest na Pradze. Ma stronę www.tomi.com.pl albo tomi.pl. Nie byłam osobiście
            ale wielu znajomych mówiło, że tylko tam się zaopatrują - wózki, łóżeczka,
            pościele, pieluchy, ubranka. Podobno wszystko i w dobrej jakości.
            Mąż ostatnio był w Mothercare w WolaPark. Były promocje na ubranka i np. paczka
            3 sztuk body, pajacyków, itp kosztuje ok.35-39 zł, co jest ok.12 zł za sztukę a
            jakość się wydaje super. Kupił kilka takich rzeczy i wydają mi się bardzo
            ładnie wykonane i z super bawełny no i ja akurat preferuję białe, bo można
            wyprać bez obaw w wysokiej temperaturze.
            Chętnie skorzystam z wszelkich Waszych porad odnośnie miejsc zakupowych.
            Pozdrawiam.
            Gosia
            • dziunia71 Re: tez w Warszawie 26.12.03, 12:03
              A ja polecam sklep firmowy (hurtownię?) PIA na ul. Słowackiego (przystanek za
              Placem Wilsona w kierunku Marymontu). Ceny niskie, szeroki asortyment (ubranka i
              akcesoria), rozmiary od 56 cm. do 110cm. Czynne poniedziałek-piątek 10-18.
              Polecam
              Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka