magya_mum 27.12.08, 17:41 Witam serdecznie, Zastanawiam sie nad zakupem wozka - spacerowki (dla 6 mies. panny). Podobami sie Quinny Speedy SX i stara wersja Buzz. Czy ktos ma taki wozek i moze polecic badz odradzic? pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotka.szrotka Re: wzek Quinny 27.12.08, 19:40 Miałam Speedy i jak dla mnie to super wózek. Z tym, że jak małego wsadziłam do spacerówki to była za duża dla półroczniaka, rączka nie była przekładana, ale od 9 miesiąca było super. Mój miał jeszcze mniej proste oparcie ale nowsze modele mają już poprawione. Chyba nawet mają pałąk, choć mój nie miał i raczej nie był potrzebny. Potem wózek był tylko lepszy. Wygodny, duży, zwrotny, mały mógł sam wchodzić i schodzić (w przeciwieństwie do wielu wysoko zawieszonych spacerówek), mieścił się w zimowej kurtce i śpiworku. Odpowiedz Link Zgłoś
polapelo Re: wzek Quinny 27.12.08, 22:23 duzy to fakt ale to siedzienie prawie na plasko bylo nieporozumieniem dziecko 6 m jeszcze ok bo powinno bardziej na plasko lezec ale pozniej jest ciekawe swiata siedzac pod katem 90 i wtedy jes problem do tego krotka budka i zima wiatr hula... Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: wzek Quinny 28.12.08, 12:25 toteż piszę, że potem to poprawili bo dodali jakieś boczne pasy wzmacniające i siedzisko jest bardziej wyprostowane. Poza tym to przechylone oparcie było problemem dla niemowlaka bo chciał siadać a nie miał się jak oprzeć i trzeba było samemu wymyślić sposób na podciągnięcie oparcia. Budka nie jest wcale nisko zawieszona a zimą wkładasz dziecko do śpiworka. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: wzek Quinny 27.12.08, 23:01 mam speedi sx. sprawdza się świetnie odkąd młody skończył 5 miesięcy - chętnie jeździ do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: wzek Quinny 28.12.08, 00:17 buzza zdecydowanie odradzam - ciągle coś skrzypiało, psuło się...porażka. Wygląd mnie skusil, ale mogłam posłuchać tych, co mówili, że słaba jakość Odpowiedz Link Zgłoś
wielebnna Re: wzek Quinny 29.12.08, 22:56 w speedim wożę już drugie dziecko i jestem bardzo zadowolona - ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: wzek Quinny 29.12.08, 23:36 A ja Buzz polecam, wózek genialny i serwis genialny (jeśli potrzebny Przetestowałam każdy model Quinny (sprzedawałam je swego czasu) i naprawdę godne polecenia wózeczki Tak naprawde to Quinny jest prekursorem wszelkich nowatorskich rozwiązań w wóeczkach dziecinnych (poprzez amortyzatory, pompowane koła, na skórzanych rączkach skończywszy) Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b Re: wzek Quinny 02.01.09, 21:59 speedi bardzo polecam, lekki, zwrotny, wygodny dla rodzia i dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś