i.jurasik 02.01.09, 21:51 moj synek ma 8 miesięcy chce kupić mu kółko do nauki pływania w wodzie i nie wiem na ktore sie zdecydować swimhorsy czy swimtrainer? Macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: kółko do pływania 02.01.09, 23:09 mam jeszcze inne - takie z siedziskiem. Syn w wieku 11 miesięcy nie chciał do niego wejść i pływać. Bał się, choć samej wody - basenu absolutnie nie. Można było nim wywijać trzymając dosłownie za jedną rękę, byle był kontakt tata (lub mama) - dziecko. Siedzenie w kółku nawet, jeśli rodzic obejmował go nie wchodziło w grę. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
mmagott Re: kółko do pływania 02.02.09, 10:53 Zdecydowanie najlepszym produktem na rynku jest koło Swimtrainer firmy Freds Swim Academy (www.swimtrainer.pl) Byłem osobiście w Aquaparkach w Warszawie, w Krakowie i Sopocie i wszędzie można je było znaleźć. Moja znajoma jeszzcze kupiła je w sklepie www.athletic24.pl Jest tez na rynku inne kołko, zdaje się Swimhorse, ale nie polecam. Jest droższe i moim zdaniem zdecydowanie za duże na dziecko. Poza tym jakość wykonania (Swimtrainer jest wykonany z mocnego plastiku, w przeciwieństwie do gumy, z którego wykonany jest Swimhorse). I co ważne - podwójny klip zabezpiecza dziecko przed wypadnięciem i wysunięciem się! Swimtrainer nie jest najtańszy na rynku, choć i tak znacznie tańszy od Swimhorsa ale jest genialny do nauki pływania. Tylko w nim dziecko ma fajną pozycję do pływania i nasz syn nawet jak miał kilka miesięcy sam potrafił pływać w Swimtrainerze po basenie. Na stronie Swimtrainer'a można obejrzeć film jak pływają niemowlaki! Dla mnie sprawdził się i POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: kółko do pływania 02.02.09, 17:49 Moj syn za nic nie chcial w tym kolku z majtami siedziec a wode uwielbia i plywa z najmniejszymi rekawkami odkad do nich dorosl. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: kółko do pływania 02.02.09, 17:55 Ja kupilam swimmtrainer, ale to chyba w rezultacie jedno i to samo Nie wiem jak wrazenia, boi jeszcze nie probowalismy Aha, czy ktos wie czy ono sie nadaje rowniez do wody morskiej? (wiem, ze niektore sie nie nadaja) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagott Re: kółko do pływania 03.02.09, 11:14 Dziecko miało Swimtrainer'a w Egipcie nad Morzem Czerwonym - było bardzo fajnie. Sól nic złego nie nabroiła. Koło nie wywracało się na małych i średnich falach. Przy większych woleliśmy nie ryzykować... A tak nawiasem mówiąc kupiliśmy mu jeszcze fajne ubranko neoprenowe Freds Swim Academy. Podobno wygrało jakieś nagrody na Najlepszy Produkt Roku. allegro.pl/item546885816_piankowe_ubranko_z_neoprenu_dla_dzieci_i_niemowlat.html Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: kółko do pływania 03.02.09, 11:26 Kółko nie jest do pływania, tylko do przebywania w wodzie. Lepsze są nadmuchiwane rękawki - dziecko uczy się w nich poruszać w wodzie, nie ma obawy, że fiknie i łatwiej mu robić coś ze swoim ciałem, niż w kółku, które jednak ogranicza. Odpowiedz Link Zgłoś