clio_yaga 27.01.09, 12:54 Czy kupowała któraś na allegro rajstopki Disneya? Chciałabym wiedzieć jaka jest jakość i jak jest z rozmiarówką, np w stosunku do Woli albo Rewonu? I czy nie są zbyt szerokie w pasie, jak np. H&M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izi_7 Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 13:36 nie kupowałam na allegro, ale normalnie w sklepie. Córeczka nosi obecnie 104-110 i kupiłam zdaje się rajstopki na 110-116 - jak dla mojej córci bardzo ok. Na długość jest jeszcze trochę zapasu, a jakościowo bardzo ok, nie mechacą się itp. Córeczka jest średniej budowy ciała i rajstopki dobrze się trzymają na pupie, nie zjeżdżają, są dosyć 'wysokie'. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 13:41 Dzięki, a w jakim sklepie je kupowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 15:34 A ja kupowałam w Realu, ale jeszcze jesienią, w promocji, bodaj po 5.99. Niby są OK, ale jednak w dotyku znacznie bardziej sztuczne niż Gatta czy Wola (choć skład surowca na metce podobny). Odpowiedz Link Zgłoś
izi_7 Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 18:22 Ja też kupowałam w jakiejś promocji, ale kosztowały w okolicach 12pln, więc może to były jakieś inne serie. Te nasze są w dotyku podobne do Woli i Gatty. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 19:23 W sumie nawet nie pomyślałam, ze moga byc w Auchan. Często tam jestem, ale jakoś nie przyszło i do głowy zaglądać na stoiska odzieżowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maja4021 Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 19:49 ja mam te z realakupowalam za 5,99 w lecie ale teraz widzialam chyba za 7,99 .Ogolnie zanizony rozmiar no i jasne wyprane na 60 stopni zmnijszyły sie ładnie wygladaja ale jakies takie jakby troszke sztuczne lepsze sa z woli Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 20:00 Mnie chodzi o takie: www.allegro.pl/item530257655_barbie_ksiezniczki_disney_rajstopy_122_128.html lub takie: www.allegro.pl/item537529927_rajstopy_disney_princess_barbie_witch_10wzorow.html Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 21:03 Ja mam takie jak z drugiej aukcji wzór nr 3, kupione też taniej w carrefourze, ale są beznadziejne! Po kilku praniach skurczyły się i okrutnie zmechaciły Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 23:04 Te z Reala po 5.99 miały co prawda inne wzory (było to parę miesięcy temu), ale papierowe metki chyba takie same jak te z linka. Jakość, moim zdaniem, dużo słabsza niż Gatta czy Wola (czy KappAhl, czy nawet C&A). Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 21:12 Pomijam juz fakt jakosci tych rajstopek (prywatna mała firemka), ale czy one się Wam naprawde podobają ( w tej cenie mozna dostać i Wolę i Gattę) czy tylko waszym dziewczynkom? Użyteczność tez jest pod znakiem zapytania, bo przecież tak bardzo wzorzyste - bogate rajstopki nie pasują przecież do prawie niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Rajstopki Disney 27.01.09, 22:10 mielin napisała: > Pomijam juz fakt jakosci tych rajstopek (prywatna mała firemka), ale czy one si > ę > Wam naprawde podobają ( w tej cenie mozna dostać i Wolę i Gattę) czy tylko > waszym dziewczynkom? Podobają mi się niektóre wzory, natomiast chcę kupić córce, bo ona chce (bo pewnie wszystkie jej koleżanki takie mają). > Użyteczność tez jest pod znakiem zapytania, bo przecież tak bardzo wzorzyste - > bogate rajstopki nie pasują przecież do prawie niczego! Zależy w jakich ubraniach gustujesz. Ja akurat nie lubię wzorzystych, więc rajstopki nie będą gryzły się z kwiatkami na sukience, bo takich sukienek nie mamy.A np. do jeansowych princesek i jednobarwnych bluzek pasują każde. Najbardziej chodzi mi właśnie o tą jakość, bo jeśli są gorsze od Woli to znaczy, że są beznadziejne, bo Wola też najlepsza nie jest - rajstopy kosmacą się po 2-3 praniach. Chyba jednak pozostaje mi Gatta, Rewon (jeśli gdzieś uda mi się kupić) i Wójcik. Ale wielkie dzięki za wszystkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
izi_7 Re: Rajstopki Disney 28.01.09, 09:12 my mamy takie jak na pierwszej aukcji wzór 11 tylko mamy w odcieniach niebieskiego. Poza tym mamy też dwie pary białych - jedne w cienkie paseczki pomarańczowe i różowe, a drugie w pomarańczowe i różowe kwiatki - bardzo ładne i pasują do większości ubrań. Mi jakość jak najbardziej odpowiada, ale Wola też mi pasuje - z tym, że np. z Woli nigdy nie kupuję rajstopek z wciąganą gumką, tylko te ze ściągaczem. Odpowiedz Link Zgłoś