Dodaj do ulubionych

pasy ciążowe, potrzebne??

24.02.09, 13:15
powiedzcie mi dziewczyny, co sądzicie o pasach ciążowych?? czy używacie??czy
są potrzebne?? w zasadzie służą do czego??
Obserwuj wątek
    • villemo86 Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 24.02.09, 13:40
      Ma za zadanie podtrzymywać brzuch tak żeby odciążyć kręgosłup. Też myślę czy
      kupić, bo mam problemy z kręgosłupem
    • eliszka25 Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 25.02.09, 00:15
      porzadny pas ciazowy moze byc bardzo pomocny. mialam taki zapinany na rzep,
      ktory na brzuchu byl cienki i elastyczny, za to podtrzymywal brzuch od dolu.
      bardzo mi to pomagalo, bo po pierwsze mam lekko skrzywiony kregoslup i bardzo
      mnie bolal w ciazy, a z pasem mniej. poza tym strasznie bolalo mnie w pachwinach
      przy probach chodzenia i bez pasa ostatnie 3 miesiace ciazy pewnie prawie byl
      sie nie ruszala, a z pasem moglam chodzic i pol dnia i nic mnie nie bolalo.
      tylko babel chyba za pasem za bardzo nie przepadal, bo strasznie sie rozpychal,
      jak tylko go zalozylam. w kazdym razie ja polecam, bo to pozyteczny wynalazek.

nie chodzi bynajmniej o pas "ozdobny", jak takie:
      www.mamaok.pl/pasy-ciazowe-c-45.html
      bo to to raczej tylko ozdoba. naprawde pomaga cos takiego:
      www.novamed.pl/pas-ciazowy-cellacare-materna
      moj mial jeszcze rozciagliwy material na brzuchu, ale zasada ta sama.
      • edzia_79 Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 25.02.09, 09:19
        nie uzywałam,nie widziałam takiej potrzeby,brzuch mam normalny
        • damask Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 25.02.09, 14:58
          nigdy nie używałam i uważam za nienaturalne. po co podtrzymywać
          brzuch?
    • didith.b Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 25.02.09, 15:35
      Te pasy są dobre jak ma się duży brzuch w ciąży (duże dziecko, bliźniaki) i
      wtedy naprawdę są zbawienne bo podtrzymują brzuchola, odciążają kręgosłup i lżej
      się chodzi i robi różne rzeczy- miałam i potwierdzam. A przy tym zmniejszają
      ryzyko rozstępów na dole brzucha (zmniejszają, nie eliminują wink)
      • eliszka25 Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 25.02.09, 21:48
        po co podtrzymywac brzuch? a chocby po to, zeby nawet na tydzien przed porodem
        normalnie chodzic, a nie ledwie sie ruszac. bez pasa kregoslup i pachwiny bolaly
        mnie tak, ze nie moglam chodzic. z pasem chodzilam normalnie. nie kazda ma tak
        samo duzy brzuch, czasem jest on naprawde wielki w porownaniu z wlascicielka. u
        mnie tak bylo, bo ja jestem drobna i niewysoka, a brzuch byl duuuuzy. jasne, ze
        nie kazdej ciezarnej pas ciazowy jest niezbedny do zycia, ale jak ktos sie meczy
        z bolami np. kregoslupa, to dlaczego ma lezec i jeczec, skoro moze sobie pomoc i
        funkcjonowac w miare normalnie?
    • maja11-25 Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 26.02.09, 11:39
      a co myslicie o pasie poporodowym ' PANI TERESA '
      • olafig2 Re: pasy ciążowe, potrzebne?? 26.02.09, 13:01
        ja miałam pas poporodowy ale nie wiem czy PANI TERESA? kupiłam w sklepiku
        szpitalnym z medycznymi rzeczami. był na rzepa więc wzięłam najmniejszy- jestem
        drobna, i stopniowo przyciągałam i uważam że mi bat=rdzo pomógł w szybkim
        odzyskaniu płaskiego brzuszka- a mam tendencje do grubnięcia właśnie w tej
        częsci ciałasmile a z pasem po ciazy rewelacja i polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka