malicki8 13.03.09, 19:40 Zaczynam sie powaznie zastanawiac co kupić synowi na prezent komunijny... Czy BMX np. to nie przeżytek ? co teraz sie kupuje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Komunia-prezenty 13.03.09, 19:52 Nie chcę być wredna, ale to Twój syn, Ty go znasz i Ty powinnaś wiedzieć, co go ucieszy - bo taki jest cel kupna prezentu, a nie kupowanie tego, co aktaulnie najmodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Komunia-prezenty 13.03.09, 23:48 angazetka napisała: > Nie chcę być wredna, ale to Twój syn, Ty go znasz i Ty powinnaś > wiedzieć, co go ucieszy - bo taki jest cel kupna prezentu, a nie > kupowanie tego, co aktaulnie najmodniejsze. Dokładnie..Ty najlepiej znasz swoje dziecko. Ja praktycznie dopytałam się, dając wybór kilku rzeczy. Trafiliśmy idealnie- prezenty wykorzystywane codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.r.e.s.t Re: Komunia-prezenty 14.03.09, 00:14 A my nie kupujemy nic, może jakąś książkę. Syn ma wszystko, czego mu potrzeba, a jeśli nie, to może to dostać przy innej okazji, a Pierwsza Komunia pozostanie uroczystością religijną. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Komunia-prezenty 14.03.09, 06:42 Taa, bardzo konstruktywne odpowiedzi... Modne są różne rzeczy, w zależności od środowiska. Dla jednych obciach dla innych wymarzony prezent: Pieniądze na jakiś konkretny cel, złota biżuteria, rowery, rolki, quady, sprzęt sportowy, książki o tematyce religijnej, laptopy, atrakcyjna wycieczka czy wakacje, jakieś religijne bibeloty, opłacone kursy czy szkoły np. tańca, jazdy konnej, judo itp. itd. Znajoma 9-latka dostanie: książkę nt. wiary z dedykacją i ekslibrisem, stół do ping-ponga, wyjazd do Rzymu/Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrix Re: Komunia-prezenty 15.03.09, 22:27 Mysle, ze BMX'y zawsze beda w modzie. Pamietaj tylko, zeby nie kupic jakiegos badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
malicki8 Re: Komunia-prezenty 18.03.09, 19:14 Macie racje,znam syna i wiem co chcialby dostac ale tez nie chce kupic mu czegos z czego byc moze nie bedzie zadowolony. I chyba jednak zostane przy BMX,tyle tylko ze musze teraz poszuakc tego w miare dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrix Re: Komunia-prezenty 19.03.09, 18:24 Poszukaj sobie w necie bmx'ow Haro. Brat mowi, ze sa niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
gpat Re: Komunia-prezenty 16.03.09, 19:36 My swojej kupimy rower albo mini wieżę. Polecam ramkę cyfrową. Wgracie do niej zdjęcia z komunii i pamiatka jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek70 A klocki LEGO? 20.03.09, 10:55 Nie jestem jakąś bliższą rodziną a zostałam zaproszona na komunię, ponieważ z zasady nie daję pieniędzy dzieciom w prezencie nawet swoim to czy dobrym prezentem byłyby takie klocki? Jak myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś