bakomas 05.05.09, 13:01 co potrzeba do zmywarki? kostki np calgon, to wiem, ale co jeszcze? co używacie? Kupiłam i nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maroco1977 Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 13:03 kostki calgonit i nic wiecej nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Sól jest potrzebna 05.05.09, 13:07 tym bardziej, im twardszą ma się wodę. Pewnie, że w razie czego zmywarka sobie "radzi" bez, ciekawe jak długo tak pociągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 13:28 Ja jestem zwolenniczką proszku + soli. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 13:30 Proszek, sól, płyn nabłyszczający, zawieszka zapchowa - taniej i wydajniej niż kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 13:34 Tak samo jak seniorita- wszystko osobno,świetnie myje i wypada najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_k Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 15:45 Jakie macie zawieszki zapachowe? Ja kupiłam calgonit i wywaliłam, bo od tego smrodu az bolała głowa. Poza tym np moja zmywarka nie pobiera chyba soli jak mam ustawioną opcję "kostki". Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 13:57 Masz 2 opcje. Albo tabletki 3,4,5... w 1 - one zawierają już sól i nabłyszczacz (uwaga, ostatnio w sprzedaży bywają duże opakowania Calgonitu, które NIE zawierają soli i nabłyszczacza!), albo proszek + sól + nabłyszczacz. Z tym, że nawet jeśli używa się tabletek, to soli lepiej też używać. No i jeszcze można sobie zawiesić taki zapach do zmywarki. Raz na jakiś czas warto też włączyć zmywarkę "na pusto" z takim środkiem do czyszczenia zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 14:28 Też pytałam o zmywarkę na forum Kupiliśmy ponad 2 miesiące temu i jesteśmy zadowoleni, używamy trzech produków oddzielnie: 1. sól do zmywarek, 2. płyn nabłyszczający, 3. proszek do mycia w zmywarkach. Produkty nr. 1 i 2 uzupełniasz raz na jakiś czas, natomiast do każdego mycia wsypujesz odpowiednią ilość proszku w odpowiednią komorę Ja akurat tak robię, jeszcze nie korzystaliśmy z kostek typu 3w1. Aha, jeśli chodzi o firmy to sól kupiliśmy Carrefourową, a resztę Ludwika (oczywiście wszystko specjalne do zmywarek!) Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 14:49 ja mam wszystko w tej jednej kostce, to jest najprostsze, jakbym sie w jakies sole miala bawic to bym zwariowala Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 15:05 akomas napisała: > co potrzeba do zmywarki? Brudne gary :o) Odpowiedz Link Zgłoś
bakomas Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 16:22 dziewczyny, wiec tak, chciałam kupić calgonit kostki, sól i jakieś nabłyszczacze. Jeszcze nie kupiłam, to dobrze, bo widze ze kostki starczą same. Chodzi mi o calgonit. Czy kostki sa rózne? jakie wybierac, jakie są niedorgie. Mam zmywarkę AEG electroluxa. Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: zmywarka - proszę o info 05.05.09, 16:25 calgonit powerball lemon, wszystko w jednym, nie wiem ile w Polsce kosztuja i czy tez sie tak w Polsce nazywaja jak tutaj. Tu stoi ''wszystko w jednym'' specjalnie sprawdzilam. Odpowiedz Link Zgłoś