minkapinka 06.05.09, 11:13 jak w temacie kupiłam 2 nexta + bikini w Cherokee, ale potrzebuję jeszcze jakieś tankini i jednoczęściowy. Niczego ciekawego nie widzę, odgladałam w H&M, Kappahlu i Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkapinka Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 11:15 stroje dla 7latki - 134cm ( w tym rozmiarze nic nie ma) lub 128cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 11:40 Minkapinko a w Zara? Mam stamtąd kostium jednoczęściowy marynarski jest prześliczny. Podobają mi się też tankini z H&M, nie wiem czy rozmiary będą? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 11:51 ten marynarski z Zary widziałam, jest sliczny, ale nie wiem, czy sa jeszcze dostepne. Rozmiarówka tych kostiumów wydawala mi sie dziwna, bo musiałabym chyba kupić na 10-12 lat... Moja bardzo nieporządnicka panna jedzie w tym roku pierwszy raz na kolonie i wolałabym kostiumy w ciemniejszych kolorach, bo jasne (które uwielbiam, zwłaszcza z białym tłem) zapuści. Tankini z H&M jakos do mnie nie przemawiają, moja córka nie ma choroby pt. Hello Kitty. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka do Mielin 06.05.09, 12:02 czy w M&S w tarasach takie turkusowe są? tinylink.com/?FmXThVZJju Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: do Mielin 06.05.09, 17:02 Nie wiem czy te akurat są, ale jeszcze tydzień temu był duży wybór i kolory dla większych dziewczynek b. ładne Jak masz czas to zajrzyj tam. Co do Tchibo myślę, że może być dobry ten mniejszy rozmiar, one są potwornie duże, ale może wypowie się ktoś kto ma, albo sprawdź na Nowym Świecie (tam zwykle jest pełny asortyment, a na zapleczu mają prawie wszystkie rozmiary- tak było nawet z kombinezonami) Odpowiedz Link Zgłoś
gloria-victis Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 11:52 mamy jeden z cherokee i na razie styka o dziecko mi ostro w gore idzie wiec chwilowo nie kupuje wiecej a swietne tankini - i je chyba kupie - widzialam w Marks & Spencer w poznanskiej Malcie - dokladnie ten tiny.pl/zn5s Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 14:55 Ładne tankini - zestaw 4 cz jest nadal w Tchibo (granatowo-białe) images.tchibo.de/eCS/Store/pl/images/kw18/kw18_16787_detail.jpg Co do 1-cz strojów radzę zobaczyć do Calzedonii (także do outletu) i Decathlona www.decathlon.com.pl/PL/kostium-k-pielowe-dziewcz-ce-10579571/# Właśnie w Decatlonie kupiłam córce ciemnopopielaty kostium z bladoróżowymi lamówkami Adidasa - bardzo wygodny i szybko schnie, tylko, ze mi zależało na sportowym fasonie: www.decathlon.com.pl/products-pictures/asset_13903081.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 15:01 pia_ napisała: > Ładne tankini - zestaw 4 cz jest nadal w Tchibo (granatowo-białe) > <a href="images.tchibo.de/eCS/Store/pl/images/kw18/kw18_16787_det ail.jpg" Dzięki PIa, bardzo ładny jest ten zestaw z Tchibo, tylko nie wiem jaki rozmiar 122/128 czy 134/140, Córka ma ok. 130 cm... W Calzedonii kostiumy są ładne, ale drogie, a outlet jest chyba w Ursusie, wiec 20 km ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 15:13 Widziałam w gazetce Lidla, że u nich mają być od przyszłego czwartku (14.05) za 14.99zł różne stroje (jedno- i dwuczęściowe)i różne modele. Rozmiarówka 74/80-146/152 Tu są przykładowe (z czeskiej strony Lidla) www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20090511.p.Divci_plavky Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 18:43 W sklepach sportowych, ewentualnie Tchibo ale tam drogo. Kupuje dziciom tylko stroje plazowe z filtrem 40-50spf, wiec jako takie kostiumy zupelnie mnie nie interesuja. Wlasnie dzis udalo mi sie na wyprzedazy 3 zestawy spodenki + bluzka z filtrem kupic, za 1/4 ceny tchibo. Ale to za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 19:44 magia napisała: > Kupuje dziciom tylko stroje plazowe z filtrem 40-50spf, wiec jako > takie kostiumy zupelnie mnie nie interesuja. ja na to nie zwracałam nigdy uwagi, ale właśnie sprawdziłam, ze kostiumy Gapa mają filtr spf 50, a kilka takich córka ma. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Stroje kapielohwe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 21:51 O wlasnie zerknaelam na Gapa i zaskoczona jestem, bo dotychczas nie spotkalam sie z typowymi dziewczecymi kostiumami z firltrem. Zwykle bylo to typowe wdzianko z rekawami i nogawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 19:11 Niezłe stroje mają co roku w C&A www.cunda.de/#level1%3D%27Kids%27%26level2%3D%27Girls%27%26level3%3D%27Kollektion%27%26level4%3D%27Bademode%27 Zerknij także do Cubusa. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 19:27 Ja dla najstarszej córki mam kostium 2-cz. z kappahl, taki: www.kappahl.com/ProductImages/KAW_630947_F_1.jpg Bardzo ładnie leży, nie jest za bardzo powycinany, a i córce sie podoba. Myslałam, że będzie za bardzo pstrokaty i wzięłam jeszcze w podobnej kolorystyce w H&M: photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/622/74/12/622741201 i ten po zalożeniu prezentowal sie gorzej od tego z Kappahl (no i mam problem, bo nie przyjmuja zwrotów strojów kapielowych w H&M) 1-cz. mamy dwa: zeszloroczny z Bhs z Dorą, i kupiony na Allegro Gymboree. Awaryjnie mam jeszcze zeszłoroczny 2-cz. Gap. Z zeszlorocznego doswiadczenia wiem, ze w zupełności nam te trzy stroje wystarczą (w zeszłym roku 2 były OK). Byłam dzisiaj w M&S w ZT i przyznam, ze nie zauważyłam zalinkowanych strojów (na pewno nie było tego 3-cz., a ten 2-cz. tankini nie pamietam, ale nie rzucił mi sie w oczy. a co powiesz na te 3-cz. w marynarskiej kolorystyce w Bhs? Nie wiem, tylko jak z rozmiarówka, bo moja córka nosi jeszcze mniejszy rozmiar, tak średnio na 122 (7 lat). generalnie to w rozmiarówce do 128 jest wybór w Kappahl, C&A, w Bhs ostatnio niczego nowego nie dokładali, w next pustki, cos tam wisi w Zarze, ale głownie chyba typowe bikini ze stanikami.... W Mothercare cos jest, ale nie wiem, czy w tym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 19:40 ten z H&M podoba mi sie, ale nie wiem, czy nie byłby za mały. Ja chyba jak zwykle przesadzam z ilością kostiumów, mam jeszcze kilka z zeszłego roku, ale córka tak przez ten rok urosła i przytyła, ze mogą byc w lato przymałe. I jak pisałam córka jedzie na kolonie, boję się, ze ubrania nie wrócą... Kupiłam dzisiaj ładny kostium jednoczęściowy w Reserved, oglądałam tez w Calzedonii, ale drogie - 89 zł. W tej cenie to wolę kostium w Gapie kupić. Dziękuję za pomoc Podziwiam was, ze tak chodzicie po sklepach i wszystko wiecie, ja ostatnio nie mam na nic czasu. Większość zakupów robię przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 19:45 Ja to chodzę tak troche hobbystycznie, bo mam nakupowanych duzo (w moim mniemaniu, oczywiście) ciuchów dla dziewczyn i teraz to juz szukam tylko jakichś perełek A tez i wstrzymuje sie do czerwca, bo myślę, ze juz wtedy zaczna sie wyprzedaże letnie i może cos jeszcze wtedy fajnego dopadne przed wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Stroje kapielowe dla dzieci - gdzie kupujecie 06.05.09, 22:31 ka kupuje na wyprzedaży w KappAhl 50% od obnizonej ceny awansem na przyszły rok Odpowiedz Link Zgłoś