Dodaj do ulubionych

Rowerek Hauck disney

12.05.09, 22:53
Witam,
czy ktoś może wie gdzie można kupić owerek firmy hauck z serii
disney różowy z księżniczkami taki jak ten z linku :
www.allegro.pl/show_item.php?item=591780306
Jestem z Łodzi ,ale jest mi bez różnicy w jakim mieście byle można
go gdzieś kupić.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • azyli Re: Rowerek Hauck disney 13.05.09, 11:35
      Od razu zaznaczam ze nie wiem gdzie mozna go kupic, ale ten typ rowerków jest od
      kilku lat systematycznie odradzany przez forumowiczów. Lepsze opinie ma taki z
      możliwością sterowania przednim kolem przez rodzica. Poszukaj w wyszukiwarce o
      rowerkach Hauck.
      • anka874 Re: Rowerek Hauck disney 13.05.09, 19:16
        Witam,
        ten właśnie ma takie sterowanie ,ale nie wiem gdzie go dostać.

Pozdrawiam
        • monikaj21 Re: Rowerek Hauck disney 13.05.09, 20:16
          On nie ma takiego sterowania (co jest napisane w opisie tej aukcji) -
          miałam taki tylko inny kolor - wrzuć w wyszukiwarkę - nie pamiętam
          żeby ktoś go chwalił.
        • azyli Re: Rowerek Hauck disney 13.05.09, 23:49
          Nie ma na 100%. Cytuję: "łatwo montowany pałąk do pchania (UWAGA - NIE ma
          możliwości manewrów kierownicą za pomocą pałąka)"

Ten rowerek to w zasadzie jezdziko-wozek, wsadzasz dziecko i pchasz. Ma fajny
          wygląd i to chyba jedyna jego zaleta. Kierowanie nim jest ciężkie bo musisz
          unieść przednie koło żeby skręcić. No chyba ze dziecko masz już duże i sprawnie
          kieruje tam gdzie ty chcesz jechać. Szanse ze maluch nauczy sie na nim pedałować
          są małe. Spranie jezdzący3 latek ma problemy żeby na nim ruszyć. Jeśli potrzebny
          ci jezdzik do pchania 10-18 mies dziecka kup taki, którym da sie swobodnie
          sterować i to najlepiej z plastikowa nakładką zeby dziecko nie musialo byc
          sztywno przypiete pasami. My po kilku dniach użytkowania takiego Hauka,
          sprzedalismy go o kupilismy Ofrata/Smiki w Smyku i nadawal sie swietnie do
          takich celów. Starszemu dziecku, ktore ma nauczyc sie pedalowac lepiej kupic Magica.
          • anka874 Re: Rowerek Hauck disney 14.05.09, 21:37
            Hej,
            dzięki serdeczne za pomoc,zastanawiałam się też nad rowerkiem smoby
            disney,ale ten właśńie bardziej mi się podobał wizualnie,moja córka
            ma 2 lata,ale ma straszne parcie na rowerek i koniecznie chce
            dosiąść rower starszej 4 letniej siostry,dlatego szukam rowerka na
            urodziny dla dwulatki.

Pzdr serdecznie
            • viki711 Re: Rowerek Hauck disney 14.05.09, 22:20
              rowerek z możliwością sterowania to SMIKI a nie SMOBY,
              https://smyk.com/img_products/Miniatury210/780_2.jpg

nie polecam go dla 2 latki, lepiej zainwestować w normalny rowerek na kołach 12" z dokręcanymi kółkami, przerabiałam to u mojej w zeszłym roku 2-latki, dużo łatwiej jest pedałować na łańcuchowym rowerku, wielokrotnie polecano na forum rowerek Magic, ale on jest mniejszy niż standardowe 12"
              • monix123 Re: Rowerek Hauck disney 14.05.09, 23:34
                Naprawde szkoda pieniedzy na taki rowerek!!!!!!!!!
                albo magic,albo normlany 12 calowy,albo laufradsmile
                Moja w czerwcu będzie mala 2 lata, a od miesiaca śmiga na normlanym
                12 calowym rowerze z bocznymi kółkami. I to jak pedałuje,aż musze
                biec kolo niej.A jaka ma radochesmile)
                Przemyśl jeszcze ten zakup.
                • monikaj21 Re: Rowerek Hauck disney 15.05.09, 09:20
                  No to niezłą masz córkę! Moja ma 4 lata i w 14 calowym ledwo dosięga
                  pedałów a jako 2 latka to pewnie by nie ruszyła takiego 12
                  calowego smile
                  • monix123 Re: Rowerek Hauck disney 15.05.09, 10:24
                    ..no nie wiem czy jest niezła..pedałuje jak szalona,ale za to słowa
                    wypowiedzieć nie potrafisadCoś za cośwink
                    A tak na poważnie to parę razy juz to pisałam 12 calowy rower 12
                    calowemu rowerowi nierówny. Chodzi o wielkość ramy. Jak kupowaliśmy
                    starszej córce ten rower to przymierzaliśmy ją do kilku i tylko do
                    tego pasowała.Też nauczyła sie pedałować i jeździć na nim przed 2
                    urodzinami.
                    A niskie mam dość dziewczyny. Młodsza za miesiac będzie miała 2
                    lata, ma ok 84cm a dosiega spokjnie do pedałów. Starsza jeździ na 16
                    Gianta , od roku bez bocznych kółek teraz ma lat 5, a ma tylko gdzie
                    106cm.
                    Po prostu uważam,ze taki taki rowerek -jak w pierwszym poście -
                    szkoda kasy. Już lepiej naprawdę magica-moze piękny nie jestsmile ale
                    dziecko nauczy sie na nim pedałowac szybciutko. MOja pedałuje tak
                    normlanie a na takim z pedałami z przodu nie potrafi w ogóle.
                  • viki711 Re: Rowerek Hauck disney 15.05.09, 10:25
                    wszystko zależy jak wysoko umocowane jest siodełko, moja 3 latka ma w tej chwili
                    14" z nisko osadzonym siodełkiem, jest to rowerek z Decathlonu, bardzo łatwo się
                    jej pedałuje, nie można kupować pierwszego lepszego rowerku, tylko dopasować,
                    posadzić na kilku i wtedy zakup będzie udany.wink
    • aleksandra8500 Re: Rowerek Hauck disney 15.05.09, 14:18
      Nasz taki rowerek stoi w piwnicy i nikomu nie chce sie go wyjmować,w
      zeszłym roku moja corka miala 1,5 roku to rower ten sluzyl do
      pchania jej jak w wozku ale to byla udręka bo bez przerwy skręcal w
      nie ta strone co trzeba mimo ze był ustatawiony na prost. Koszmar. W
      tym roku juz nie mam odwagi go wyjmować z piwnicy tongue_out Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka