aniuszkamc 17.06.09, 08:55 Drogie mamy, proszę o radę. Które pieluszki będą lepsze na sam początek. Z których jeśtecie bardziej zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 08:55 Na sam początek pampers, potem rossman. Jak dla mnie huggiesy to totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:00 To wszystko zależy od dzidzi i od jej kształtów. Pampersy są bardziej wąskie na dole (anatomiczne) Mają miękką powłoczkę zewnętrzną. Hugiess są bardziej pełne. Czyli sięgają wyżej. Ile mam tyle rad Ja przetestowałam oba i sama stwierdziłam że dla nas lepsze... Ale ci... bez reklamy. Może masz kogoś w otoczeniu kto ma też malusią dzidzie obejrzysz sobie z bliska takie pieluchy i zdecydujesz. Być może kupisz te 2 a od tej znajomej poprosisz o 3 szt próbki dla porównania. Z tym że te wszystkie pieluchy dla malusińskich Nevborn są bez zapachów a w Pampersach kolejny rozmiar już jest z jakimś balsamem a z tym to róznie bywa dla jednych ok dla innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:02 My obecnie używamy Huggies i Rossman najbardziej lubie Pampersy... ale za drogie. Hugisy... no cóż sztywne czasami ocierają zakładam je jednak na noc wydaje mi się że są nieco dłużej suche niż te z Rossman. Które wolę na dzień jak dzidzia się więcej rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikaka Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:11 Co mama to inna opinia. Ja osobiście na początek używałam happy 1 i te były najlepsze, z pampersów nam zawartość uciekała, huggies były za sztywne. Ale to już sama wypróbuj co twojemu dziecku będzie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:13 naamahia napisała: > My obecnie używamy Huggies i Rossman najbardziej lubie Pampersy... ale za > drogie. No co Ty? Różnica jest rzędu 2-3 grosz na sztuce przynajmniej jeśli chodzi o Pampers i Huggis (Rossman nie znam) Odpowiedz Link Zgłoś
modespia Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:20 Na początku używałam Huggies, kupiłam chyba tylko 2 opakowania i zrezygnowałam. Nie dość że sztywne i obcierały w pachwinach, to mimo częstej zmiany ubranka w kroku i tak były wilgotne. Używamy Pampersów, są drogie, ale myślę że warte są tej ceny. Pieluszki super się sprawdzają w dzień, kiedy synek "szaleje" (ma 9,5 miesięcy) i w nocy. Jeszcze się nie zdarzyło żeby coś wyleciało bokiem czy przemokło. Większe rozmiary mają zapachowy wkład, mnie ten zapach akurat odpowiada, poza tym najbardziej go czuć zaraz po otwarciu opakowania, bo kiedy pieluszki się kończą, zapach jest już ledwie wyczuwalny. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:10 aniuszkamc napisała: > Drogie mamy, proszę o radę. Które pieluszki będą lepsze na sam > początek. Z których jeśtecie bardziej zadowolone? U mnie lepiej się sprawdzał Pampers. Huggies przepuszczały kupę przy nóżkach. Ale może dlatego, że córcia raczej drobna była (3150g) Odpowiedz Link Zgłoś
ambree Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:13 zdecydowanie pampers, huggiesy są za sztywne, bynajmniej ja tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:21 Kupilam kiedys paczke hagisow, sztywne byly jak blok techniczny zuzylam je tylko na noc, bo wytrzymuja cale 12 godzin bez efektu "balona" w kroku. Na dzien wole pampki, hagisowe wykonczenie przy nozkach jakos ni nie odpowiada. Ostatnio jednak znow na noc kupilam paczke hagisow i ... te mieciutkie i mile, nie wiem, od cezgo to zalezy, a od loterii to mam kolektury lotto, wiec moj glos dla pamperswo. Zwlaszca 1 i 2 - bez zarzutow Odpowiedz Link Zgłoś
agusa79 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:18 nam podpasowały pampersy ale myśle, że najlepiej jeśli sprawdzisz jedne i drugie bo może dla Twojego maluszka lepsze okażą się te drugie Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:21 Zaczęłam od Huggisów 1, potem zaczęłam używać Pampersów (tak dla porównania, żeby zobaczyć, co lepsze) i Małego zaraz wysypało (o dziwo, bo nie jest wrażliwcem), więc trzymamy się Huggisów. Wiele mam chwili huggies 1 i 2 (newborn), a narzeka na rozm. 3, ale my jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:23 u nas sprawdzily sie huggiesy bo maja gumke z tylu a pampersy nie maja ani gumki ani regulowanych boczkow i zsuwaly sie synkowi do polowy pupci wiec wyobraz sobie co sie dzialo jak zrobil kupe i przesikiwal mi sie kilka razy na dzien, huggiesy okazaly sie zbawieniem, natomiast rozmiar 4 tylko i wylacznie pampers-sa mieciutkie,super chlonne i nie wbijaja sie tak w brzuszek jak huggiesy, rossman to dla mnie jakas porazka, gorzej sztywne niz huggiesy,optarcie po kazdej zmianie pieluszki gwarantowane Odpowiedz Link Zgłoś
kredens2 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:33 Huugis premium i Toujursy z Lidla Odpowiedz Link Zgłoś
modespia Re: pampers czy huggies 17.06.09, 12:07 mama_nikodemka napisała: > u nas sprawdzily sie huggiesy bo maja gumke z tylu a pampersy nie maja ani gumk > i > ani regulowanych boczkow Pampersy faktycznie nie mają gumki z tyłu jak huggisy. Jeśli chodzi o regulowane boczki to są również takie pampersy, które mają elastyczne boczki, sama takie kupuję. Na opakowaniu jest mały obrazek - pieluszka na której siedzi gąsienica z napisem STRECHT Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: pampers czy huggies 17.06.09, 15:45 Chyba nie masz na myśli Rossmann babydreams? bo one są mięciutkie tak samo jak pampki i nie do porównania z Hugiess. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka060209 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 09:52 To fakt, że co pupa i mama to inna opinia My testowałyśmy już 3 rozmiary. Newborn wygrały pampersy ale w 2 zaczęła nam kupka bokiem wychodzić i zmieniłyśmy na huggies, czasem na nóżkach ma lekko odciśniętą gumeczkę (ale otarcia nigdy nie było, choć ruchliwe mam dziecko)- wydaje mi się, że jest to mniejsze zło niż zawartość poza pieluchą I jeżeli chodzi o Huggies 3 to odradzam classic!-tylko Huggies premium. A jak dojdziemy do 4 to oczywiście znów wypróbuję dla porównania Pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: pampers czy huggies 17.06.09, 11:26 0-7 tylko huggies. po 7 kupy robi takie, że tylko rossman to wyłapie, czasami pampek lub huggies 5 (mimo, że nie waży nawet 9 kg.) Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 11:27 u nas w użyciu obecnie tylko pampersy. młoda ma rozmiar 3 i w kerfurze sleep&play i active baby kosztuję równo po 50 gr za pampka (te rossmanowskie nawet drożej wychodzą). huggiesy to jakieś nieporozumienie, strasznie przeciekają... Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 11:30 sorki nie zauważyłam istoty pytania - jak młoda się urodziła to kupiliśmy po torbie wszystkiego na rynku. te bella to chyba dla dzieci z dysplazją bioder są takie sztywne i szerokie, huggiesy mi sie nie podobały, ale już nie pamiętam czy przeciekały, rossmanowskie całkiem ok, ale u nas od maleńkości pampersy się ostały i najczęściej z rozmiaru 1 i 2 miała właśnie te newborn. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 12:10 używałam pampersów od maluszka huggisów nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: pampers czy huggies 17.06.09, 15:12 DADA z biedronki dwa razy zalozylam pampersa (akies probki dostalam) i oba razy to badziewie przecieklo bokiem PRECZ Z PAMPAMI Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Re: pampers czy huggies 17.06.09, 15:21 Widzę, że królują jednak Pampersy. My jednak używamy Huggies, praktycznie od początku. Lubię je, bo mają elastyczne plecki, łatwo się je zapina (docenisz szybkość zapięcia jak ci dzieć zacznie spitalać) i wytrzymują przerwe nocną bez szwanku dla skóry. Minusem jest to, że rzeczywiście są ciut bardziej sztywne niż Pampki, ale mojemu dziecku nic nie obcierają (trzeba dokłądnie powywijać falbanki). Odnoszę wrażenie, że obecne Huggiesy są sztwyniejsze niż kiedyś (wcześniej były z grafiką z Hefalumpem, teraz są tylko z Kubusiem i tygryskiem - mówię o rozmiarze 6). Pampki - plus za miękkość. Minus za trudniejsze odpinanie (trudno jedną ręką trzymać dziecko i zapinać pieluchę) oraz za "zapachowe" coś, co nie dość, że sprawia, że miałam cały czas wrażenie, że młoda już coś tam wyprodukowała, to jeszcze po godzinie miała już wysypkę na ciele pod pieluchą. No dramat. A prawda jest taka, że sama musisz się przekonać. A noworodkowi zmienia się pieluchy tak często, że jak kupisz na początek dwie czy trzy paki różnych pieluch to i tak szybko się przekonasz, które są dla Was najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: pampers czy huggies 17.06.09, 15:54 od samego poczatku uzywam pampersow i sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: pampers czy huggies 17.06.09, 17:05 jesli chodzi o rozmiar 1 to polecam pampki (siateczka wchłaniająca), oraz happy bella z wycięciem na pępek, huggies tez mogły być, ale cenowo droższe zdażały sie wpadki oczywiście, ale nie wiążę tego z jedną firmą, zdarzyło i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
emilisitos Re: pampers czy huggies 17.06.09, 18:17 Ja polecam huggies, rzeczywiście są sztywniejsze od pampersów, ale za to mały mi ich igdy nie przesikał, a pampersy przesikiwał za każdym razem, do tego rozwalały się , mały nad ranem miał "żel" z pieluchy na brzuszku...Moim zdaniem papmersy nie są warte swojej ceny, huggiesy trochę tańsze,a w 100% lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
annix-1 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 18:39 U nas na początku pampersy zupełnie się nie sprawdziły. Małego przebierałam kilka razy dziennie z powodu przesikania. Potem próbowałam huggisy zwykłe, było to samo. Dopiero huggies premium sprawdziły się super. Żadnych przecieków. Gdy synek trochę porósł wróciłam do pompersów i było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 dada 17.06.09, 20:48 Przez 3 pierwsze miesiące używałam pampersów dopóki nie kupiałm Dady z biedronki. Uważam że dada jest lepsza od pampesów, tak samo delikatne i bardzo chłonne ale lepsze mają przylepce do przyklejania, delikatne i miękkie, pampersy nieumiejętnie założone raniły twardymi przylepcami delikatną skórę na nózkach. Huggisy są do bani (szerokie dobre do pieluszkowania ale sztywne i twarde). Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: pampers czy huggies 17.06.09, 22:34 newborn to tylko PAMPERSY, Maja super siateczke wchlaniającą. Zresztą do dzis pampersy (3,5 m-ca) Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Pampersy. 18.06.09, 10:43 Ja jestem za huggisami Moja mała przesikiwała bokami pampersy i czesto zdazało się ze kupka góra na plecy jej wyciekała, może dlatego że pampersy nie mają z tyłu gumki (ściągacza) haggisy mają ten ściągacz i nie zdażyło się żeby kupka jej wyciekła góra. Pampersy mi śmierdziały i miałam ciągłe wrażenie że moje dziecię narobiło. W pampersach robiła jej się po nocy klucha żelu. Jak raz pod światło sobie pooglądałam takiego pampersa to zauważyłam że ten wkład absorbujący nie obejmuje od przodu po tył pampersa ale sam przód a na pleckach był już prześwit. Możliwe że dlatego też pampersy są cieńsze, ale huggisy jak dla mnie lepiej się sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
anetka2304 Re: pampers czy huggies 18.06.09, 10:16 Od początku pampersy - dla nas najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
dziubeq23.pl Re: pampers czy huggies 18.06.09, 10:45 u nas tez tylko pampers odpowiadaja najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: pampers czy huggies 18.06.09, 10:49 dada z biedronki są też dobre cena 29.90 zł za 78 szt dla 3-6kg, huggies2 ok 45 zł 80 szt. pampers też ok 45zł za 76sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Re: pampers czy huggies 19.06.09, 13:19 Na samym poczatku mieliśmy pampers newborn i te się sprawdziły. Ale juz większy rozmiar (3) mamy Huggies bo maja gumkę z tyłu, a w pampersach jednak zawartość pieluszki bardzo często lądowała na pleckach. Dla mnie huggies nie sa sztywne i wolę je od pampersów. Ale jeśli chodzi o duże rozmiary 4+, 5 to znów wole pampersy. Starszy syn nosi pampersy, a mała córeczka huggies. Przy pierwszym dziecku robiłam eksperymenty które lepsze i tak nam wyszło, ze w zaleznosci od rozmiaru wybieram firmę Najlepiej samemu sprawdzić, bo z tego co czytam to jednym pasuje to a innym tamto Odpowiedz Link Zgłoś
symbolica Re: pampers czy huggies 19.06.09, 14:04 Pampersy 2 mają fajną siateczkę która przepuszcza wodnistą kupkę niemowlaka... ja użwywałm jednych i drugich, przewijałam dośc często i u mnie i jedne i drugie się sprawdziły. Huggisy często bokami gubiły kupkę, a pampki na plecach- taki urok! Bella Happy są szersze i jakby więsze, i ten problem nigdy nie wystapił, tez wypróbuj Na później, jak już będzie miał dzidziuś 6kg, polecam Ci pieluchy Z Aldika - Mamia ultra dry nappies lub Z Kauflanda Wickies Comfort Premium (to te same pieluchy, tego samego producenta, tylko pod inna nazwą i w innym opakowaniu. Kosztuje paczka 26 zł (mini3 56szt, maxi4 50 szt, junior5 4?) i nie odbiegają jakością od firm o które pytasz w tytule. nie rób zapasów pieluch przed porodem bo nigdy nie widawomo jak pupa zaareaguje, czy nie uczli. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
andzia330 Re: pampers czy huggies 20.06.09, 21:07 ja na początku używałam Pampersow - 1 i 2 sa super, ale od 3 używają jakiegoś śmierdzącego, sztucznego paskudztwa (niby aromat...) i przy 3 przerzuciłam sie na Huggisy i sa jak najbardziej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: pampers czy huggies 20.06.09, 21:27 ja jestem fanka pampersow, uwielbiam je Odpowiedz Link Zgłoś
akaksz pampers 20.06.09, 23:16 Zdecydowanie Pampersy. W ramach próby kupiłam huggies i jestem niezadowolona. Nogawki są za szerokie i zawartość pieluszki wylatuje, jak mała nasiusia to ma mokrą pupcię a pieluszka robi się nieprzyjemna w dotyku. Z Pampersami takich rewelacji nie ma nawet po całej nocy pupcia jest sucha jak w reklamie Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiapiotrusia_pl Re: pampers 21.06.09, 11:21 ja jestem bardzo zadowolona z pieluszek Happy Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek83a Re: pampers 21.06.09, 21:25 pampersy są super nie przeciekaja dobrze chłoną cena wyższa ale jakość lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: pampers 21.06.09, 22:01 ja zdecydowanie i do teraz huggies tylko 2 używałam pampers bo jakoś tak mi podpasowało a 2 hugiessy przeciekały...albo ja nie wiem źle zakładałam Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 jedne i drugie, ale huggies ciut bardziej 22.06.09, 10:32 pieluch 1 i 2 używałam pampersów, bo tylko tę markę znałam (ze słyszenia wyłącznie), a po drugie, bo mi doświadczone kupiły. Były w porządku. Potem jeszcze używałam 3 pampersów i też ok. Podkusiło mnie, by spróbować huggiesów 3: najpierw tych typu dry: były dobre, potem tych typu active, też fajne, a jeszcze fajniejszy miały wzorek. Teraz mam pampersy 4 i dry i active, nie narzekam, ale jak się skończą to kupie znowu huggiesy. Huggiesy maja najlepsze chusteczki pure, rewelacja, używałam musteli (dobre, acz nietanie), używałam pampers sensitive: ok i pampers zwykłych: oblecą jeszcze, ale huggies pure są genialne (w odróżnieniu od huggies classic, które są smętne). Odpowiedz Link Zgłoś