minkapinka 22.06.09, 21:02 czy macie wrażenie, ze kiedyś wzornictwo w H&M było lepsze. Wyciągnęłam wczoraj stare rzeczy po córce, niektóre sprzed 3-4 lat i wydały mi się fajne, a teraz trudno mi coś tam kupić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmavera Re: H&M wzornictwo 22.06.09, 21:13 Ja ciut obok tematu. Mam podobne odczucia, chociaż wiążę to raczej z przejściem córki z rozmiarówki dziecięcej w tzw. młodzieżową (od 134). Jakoś nie podoba mi się wizja dziecinnej pierwszoklasistki ubranej w rzeczy, które projektowane są z myślą o nastolatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: H&M wzornictwo 22.06.09, 22:07 Łączę się w bólu Jak kiedyś szafa Młodej pękała w szwach i miałam dla niej wyprzedażowe rzeczy na 2 lata do przodu tak teraz odczuwam pustkę szukając czegoś wartego zainteresowania w rozm. 134-140 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: H&M wzornictwo 22.06.09, 22:24 Mama koleżanki mojego syna ma podobny gust do Ciebie Minkapinka I z tego co zauważyłam zdarza jej się wyszukać coś fajnego w h&m i zarze. Szczerze mówiąc mnie też przeraża fakt, że za rok nie będę miała gdzie robić zakupy Dla mojego synka kupiłam tam w tym roku 2 koszulki! Reszta jest tak paskudna, ze jak to powiedziała dzisiaj jedna z klientek h&m, tylko pajaca można w te rzeczy ubrać Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: H&M wzornictwo 22.06.09, 22:34 Ja juz tylko w Zarze i w Gapie robię zakupy. Ceny w H&M, zwłaszcza w dziale od 134, sa juz podobne do Zary i Gapa. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: H&M wzornictwo 24.06.09, 08:49 Ja mam podobny problem z moim ukochanym KappAhl. Kolekacja dla starszych chłopców - czachy i łańcuchy - nijak sie ma do mojego siedmiolatka Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: H&M wzornictwo 22.06.09, 22:34 a ja zauwazyłam różnicę juz w przejsciu z rozmiarówki dla maluszków do 86, na tą większą, tamte mniejsze urbanka jakoś mi się fajniejsze wydawały, no ale niedługo będę mogła kupowac je dla synka Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: H&M wzornictwo 22.06.09, 22:38 U mnie to samo - do 86 fajne, a potem jakieś ponure, ciemne szmaty Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 08:07 Zdecydowanie kiedyś wzornictwo w H&M było bardziej różnorodne. Teraz fasony są dokładnie takie same co sezon, zmienia się tylko wzór materiału, albo nawet i to nie. Przez dwa, trzy sezony sprzedawane są te same wzory sukienek i bluzek. Zauważyłam też, że coraz więcej ubranek wprowadzanych jest bez nadruków, w jednolitych kolorach. Co do kupowania ubrań w większej rozmiarówce, to rzeczywiście peryspektyw brak. W moim ulubionym KappAhl dział dla najstarszych dziewczynek jest w 80% tragiczny, jedynie jeansy i dresy jakoś ujdą, tak samo jest w Cubusie i C&A. Przeraża mnie,że trzeba będzie przejść na firmy produkujące rzeczy gorszej jakości jak rekids, hot oil, cool club, cherokee. Na pewno zacznę częściej wpadać do Zary i H&M. Niestety nie mam możliwości robienia zakupów za granicą, dlatego Next i Gap odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 08:23 Nawet wzory materiałów były w H&M kilka lat temu ładniejsze. Dziwi mnie, ze w Kappahl tak duzo rzeczy z działu dla starszych dziewczynek jest ze sztucznych materiałów. W Cherokee da się wybrać fajne rzeczy, ale ubrać dziecka raczej się nie da. Zmartwię Cię, wiem z dobrze poinformowanych źródeł, ze firma, która ma markę Hot Oil padła. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 08:33 To fakt, poliesterkowate sukienki, tuniki i spódniczki w KappAhl to jakiś horror, zwłasza jeszcze upstrzone nagminnie złotym czy srebrnym brokatem. O Hot Oil coś tam słyszałam, więc żałuję. Co prawda ich wrocławski sklep jest mi wyjątkowo nie po drodze, ale w lecie zawsze wpadam na zakupy wyprzedażowe do hot oil w Kołobrzegu, zresztą wtedy także coś tam zawsze fajnego trafię w Venice Kids. Odpowiedz Link Zgłoś
fiorentina-due Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 17:54 Ja moją córkę (9lat, ubrania na 10 lat) ubieram głównie w Gymboree, nie ma tam czaszek i wzornictwo bardziej dziecięce niż młodzieżowe. Córce bardzo to dopowiada. Gap też jest fajny, ale na moje oko jest tam dużo mniej promocji niż w Gymboree. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 20:45 Gymboree dla mnie ma bardzo dziecięce wzornictwo, a moja córka jest raczej z gatunku tych, co lubią trupie czaszki Na bal w szkole wybrała sobie stroj kosciotrupa... Z gymboree mało rzeczy nadaje się do szkoły, a takie są mi najbardziej potrzebne. W Gapie kupuje bluzki z aplikacjami do tego proste jeansy i problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 21:35 Minkapinko w Gymboree (obserwuję je stale bo to jedna z moich ulubionych firmsą dwa razy do roku tzw. kolekcje szkolne: jedna w sierpniu, druga około stycznia - one są idealne do szkoły, niezbyt dziecinne i niezbyt uniformowate, naprawdę bardzo fajne. Co do pozostałych firm w tym H&M podzielam zdanie większości z Was, okropieństwa. Jestem matką chrzestna nieśmiałej, romantycznej 10 latki i naprrawdę trudno jej coś kupić w rozm 146 w takim stylu. Ostatnio kupiłam dla niej śliczną bluzę w serduszka i pasujący tshirt z Cool Club, mile byłam zaskoczona zarówno dobrym designem, dużym wyborem (miałam trudność z podjęciem decyzji jak i jakością. Tak więc jeszcze Smyk można dorzucić do tych OK ubrań. Dla młodszych jak moja 4-latki jakość i design niestety Z CC fatalna, no ale z innych firm można jeszcze poszaleć Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 21:45 mielin napisała: > Minkapinko w Gymboree (obserwuję je stale bo to jedna z moich ulubionych > firmsą dwa razy do roku tzw. kolekcje szkolne: jedna w sierpniu, druga około > stycznia a te kolekcje to nie sa takie galówkowate? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 22:09 Nieee, ta z września zeszłego roku miała nazwę Paris coś tam, była z motywami z Paryża, kolory były szary, fiolet i granat. Rzeczywiście w tych szkolnych kolekcjach są też takie typowe uniformy do szkoły jak granatowa spódniczka i biała bluzeczka, ale wszak takie ubranka tez się przydają, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: H&M wzornictwo 23.06.09, 17:51 Mi teraz odpowiada nawet bardziej niż jakieś dwa lata temu kiedy królowały trupie czaszki. Dla chłopca do 122 sporo fajnych spodni, koszulek. Sporo koszulek bez nadruku ale takich też potrzebuję. Te z nadrukiem też w porządku, były super z długimi rękawami z bohaterami Carsów, w różnych kolorach (bardzo szybko zniknęły), zawsze są jakieś fajne zwierzęta, smoki, tygrysy. Te ciekawsze zauważyłam bardzo szybko znikają, inne potrafią wisieć i dwa lata. Na jakość nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
beira75 Re: H&M wzornictwo 24.06.09, 00:17 A POCZEKAJCIE KOBIETY JAK WAM DZIECI PODROSNĄ MAM 2 CÓRKI I PRZECHODZĘ HORROR JAK MAM IŚĆ Z NIMI NA ZAKUPY. Z MŁODSZĄ ( OD 92 )JAKOŚ UJDZIE ALE FAKTYCZNIE NIE MA W CZYM ZA BARDZO WYBIERAĆ. STARSZA ZAŚ MA 15 LAT I TU SCHODY BYŁY JUŻ W PODSTAWÓWCE, BRAK NORMALNYCH BUTÓW (NP. SANDAŁY) W ROZMIARZE 41, I JAK TU UBRAĆ NASTOLATKĘ ABY NIE WYSTAWAŁ BRZUCH, PIERSI (70 D ) NIE BYŁY NA WIERZCHU((((( KREW MNIE ZALEWA...... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: H&M wzornictwo 24.06.09, 08:33 Oj, a jak chłopcy podrosną....to dopiero schody ( od rozmiaru 146 już naprawdę nie ma w czym wybierać Kupuję w Quadri, H@M, Reserved, choć z jakością czasami jest różnie), ale mam wybór: albo kupię podobające mu się ubranie średniej jakości, albo będzie chodził w majtkach i podkoszulce. Odpowiedz Link Zgłoś