ju-la 26.06.09, 11:59 Jakie ceny sa w Mothercare? Wiem że sprzedaja bodziaki i pajace w paczkach (chyba po trzy i po siedem) ile kosztuje taki komplet? Chce sie dowiedzieć nim ewentualnie sie wybiore bo mam kawał drogi..... I jak z kolorystyka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ju-la Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:00 AAA I jak sie cenowo i jakościow to ma do zestawów z Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:09 Pewnie wątek zaraz wyląduje na forum Zakupy. Ogólnie w Mothercare moim zdaniem średnio sie opłaca cokolwiek kupować, dopóki nie ma wyprzedarzy. A właśnie się zaczęła, wczoraj mialam okazję zajrzeć. Niby piszą, że do 50% ale na razie większość tak max. 30%. Komplet najzwyklejszych body z krótkim lub w ogóle bez rękawków (3 szt) kosztuje chyba 45 zł. Śpiochy i pajace pakowane po 3 kosztują 70 zł. To w normalnych cenach bo teraz taniej. Nie wiem jak z porównaniem jakości do Cheerokee z Tesco, ale kupowałam i tu i i tu i jak na razie specjalnej różnicy nie widzę, ale na razie zrobiłam pranie raz, a ciuchy czekają wciąż na użycie. Podobno te z tesco są bardzo ok, no i znacznie tańsze, a niektóre naprawdę bardzo fajne wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:12 ju-la napisała: > AAA I jak sie cenowo i jakościow to ma do zestawów z Tesco? cenowo ma sie teraz podobnie, bo sa obnizki jakosciowo- tesco sie chowa Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 wlasnie przedwczoraj bylam w MC 26.06.09, 12:11 Sa spore obnizki ja kupilam 7 pak - body z krotkim rekawem za 8 funtow (bardzo ladne, kolorowe, przecena) i 7 pak- body z dlugim za 10.( biale, bez przeceny ) I za 9,99 funtow 3 reczniki z kapturkiem. Gatunkowo- rewelacja. Poza tym ogolnie mozna sporo wyhaczyc po nizszej cenie, rowniez dla wiekszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:13 ja kupowałam dla dziecka body i pajace early days.na allegro body kolorowe w 7-pakach a pajace w 3-pakach od 32 zł można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:23 jejku wydaje mi się, że mothercare w uk jest tańsze!! tesco też! nie wiem czemu w polsce tak drogo.. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:29 ???Na allegro rzeczy z linii "early days" czyli z Primarka-najtanszego sklepu w UK -od 32 zl za trzypak? No no, niezle interesy allegrowi sprzedawcy kreca na Primarku... W sklepie takie pajace w trojpaku kupisz za ok 2 funty... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 21:16 green_naranja napisała: > ???Na allegro rzeczy z linii "early days" czyli z Primarka-najtanszego sklepu w > UK -od 32 zl za trzypak? > No no, niezle interesy allegrowi sprzedawcy kreca na Primarku... > W sklepie takie pajace w trojpaku kupisz za ok 2 funty... Ja tam nie wiem ile kosztują w UK w sklepach ale uważałam,że cena 32 zł za 7 sztuk body to jest w porządku cena bo ogólnie w sklepach body nie po przecenach są od 7 zł w górę.Na jakość też nie narzekam (przynajmniej tych kolorowych) bo moja córka raczej z tych mniejszych więc używałam bardzo długo i kupuję na każdy rozmiar.z tesco miałam jedną sztukę i szybko mi się zmechaciła. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-la Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:26 A jak długo potrwają te wyprzedaze? Jak często to sie powtarza? jest jakis system? Odpowiedz Link Zgłoś
ju-la Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:32 A jak jakosc ciuszkow z Early Days? Duzo gorzej niz Mothercare? Polecacie? Słyszalam ze biale bodziaki jakies felerne bo sie rozciagaja?... Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:44 Sluchaj, "early days" to tylko nazwa linii produktow (niemowlecych fatalaszkow) w sklepie z ubraniami, gdzie ceny najdrozszych rzeczy (np plaszczy) rzadko przekraczaja 20 funtow...takie komplety niemowlecych bodziakow, pajacykow etc kosztuja po 1.5 , 2, gora 4 funty w zestawach, wiec to jest naprawde prawie za darmo. Te rzeczy sa wiec sila rzeczy takie sobie jakosciowo w porownaniu z rzeczami ze sklepow takich jak "Mothercare" czy "Mamas and Papas", ktore to sklepy sa juz ze zdecydowanie wyzszej polki. Wiec wiadomo, ze gdy sie porowna spiochy z Primarka ("early days") z takimi mothercare`owymi, to jakby bazarkowy sweterek przylozyc do takiego z Tatuum czy -bo ja wiem, Reserved, Trolla... ALE: rzeczy "early days" tez sa wykonane z naturalnej bawelny, wiec dziecko nie bedzie sie meczyc w sztucznych tworzywach. Jakosc szycia czy tez wytrzymalosc materialu moim zdaniem pozostawia czesto sporo do zyczenia, no ale mozesz trafic na calkiem fajne , wytrzymale rzeczy, ktore nie spiora sie i nie rozciagna od razu. Moim zdaniem warto takie najbardziej niszczace sie, najczesciej uzywane rzeczy (jak body) kupic tanie, jesli sie chce zaoszczedzic, bo potem nie zal wyrzucic, jak juz maluch "zuzyje", no a takie wierzchnie rzeczy, bardziej reprezentacyjne, w lepszych sklepach-bo sie nie zniszcza szybko, a moze nawet wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-la Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 12:55 Roumiem ale wydaje mi sie ze przez miesiac-dwa ( a tyle pewnie dzieciak "chodzi" w takich malutkich ciuszkach) nawet tańszych nie powinien doprowadzić do takiego stanu ze są do wywalenia! Zastanawiam sie czy dla noworodka ma sens wydawanie dwa razy wiećej pieniędzy na ubranka? Czy nie lepiej kupić cos droższego dla bobasa który już bedzie uzywał tego troszke dłuzej. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 13:17 No pewnie ze lepiej kupic lepsze dla starszego...warto tylko sie upewnic, ze takie najtansze "krotkodystansowe" szmatki nie beda sie nadawac do wywalenia po pierwszym praniu, a czesto tak jest, gdy suie za bardzo przyoszczedzi... Ale spokojnie, wydaje mi sie ze "erly-dejsy" wytrzymaja nawet wiecej niz 2-3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 13:22 zgadzam sie ja sie obkupilam w MC tez tylko dlatego ze byla przecena za oryginalna cene, bez obnizek bym w zyciu zwyklych body nie kupila, Odpowiedz Link Zgłoś
lorna.doone Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 14:27 Wlaśnie wróciłam z Mothercare, kupiłam m.in. 7-pak body z krótkim rękawkiem przeceniony z 55zl na 39zl. Odpowiedz Link Zgłoś
moncik32 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 14:42 bodziakom i pajacom z Mothercare trzeba sie przyjzec dokladniej,niektore maja bardzo szeroko wyciete pod szyja i mojemu synowi robil sie dekolt po pepek .pisze o mothercare angielskim . Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 16:20 Nie mogę się zgodzić ze ciuszku z Tesco Cherokee są gorszej jakości. Sama narazie robie rozeznanie, ale pare moich kolezanek z pracy bardzo mi je polecało a były to Panie które raczje nie oszczędzają i mają też markowe ciuchy dla dzieciaczków. Poza tym tak naprawdę ile ten dzidzius w tym pochodzi? Rozumiem jak kupujemy ciuchy dla siebie i np. mamy je na rok czy dwa. Ale dziecko pochodzi w tym parę miesięcy a taki maluszek nie ma zabardzo jak ich zniszczyć. Samo pranie po siusianiu znowu tak nie niszczy ubranek. Rozumiem potem jak dziecko sie brudzi Odpowiedz Link Zgłoś
weronka-to-ja Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 18:52 z mojego doświadczenia po pierwszym synku mogę powiedzieć, że rósł tak szybko przez 4 miesiące, że niektóre ubranka założyłam po 1-2 razy. Potem oddałam prawie zupełnie nowe. Teraz planuje kupić niewiele ubranek, bez szaleństwa. Ale oczywiście trudno się oprzeć slicznym malutkim ciuszkom i raczej kupujemy je dla własnej uciechy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 19:27 Szkoda pieniędzy na zakupy w tak drogim sklepie, nawet jak mają przecenę. Dzieckor rośnie błyskawicznie, ja sama kupowałam dużo w Leclercu i Carrefour. Wczoraj kupiłaś ślicznikutkie doby 4 sztuki za 26 pln. Dla mnie to nie ma większego sensu takie wydawanie bo te z Tesco czy Carrefoura wcale nie są gorszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 21:49 lidek0 napisała: > Szkoda pieniędzy na zakupy w tak drogim sklepie, nawet jak mają > przecenę. Dzieckor rośnie błyskawicznie, ja sama kupowałam dużo w > Leclercu i Carrefour. Bez przesady w druga strone. Tanie ubrania to najczesciej zwykle szmaty, odksztalcaja sie, traca fason, kolor i sa niemile w dotyku. Zwlaszcza jesli planuje sie np zostawic ubranko dla nastepnego dziecko. Nie mowie ze jestem fanka drogich ubran, ale jak mam mozliwosc wole doplacic troszke i miec dobry gatunkowo ciuch niz szmate. A jednak cena robi jakosc- niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 26.06.09, 21:53 Sama kupowałam w Leclercu ubranka marki Sofia, nie jedno dziecko po moim w nich chodziło i wcale nie były to szmaty, nie straciły fasonu, koloru i były milutkie w dotyku, wierz mi, bo szmat nie oddaję innym a jedynie myję nimi podłogę. Wolisz dopłacać Twoja sprawa, ale mam wrażenie, że nie kupowałaś nigdy nic w hipermarkecie, więc komentarz zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 27.06.09, 10:08 > Sama kupowałam w Leclercu ubranka marki Sofia, nie jedno dziecko po > moim w nich chodziło i wcale nie były to szmaty, nie straciły > fasonu, koloru i były milutkie w dotyku, wierz mi, bo szmat nie > oddaję innym a jedynie myję nimi podłogę. Ehe ok. Mozna trafic na ladne ciuszki za niska cene, sama na takie poluje bo tez nie uwazam ze niemowle musi miec firmowki. Niemniej widze roznice miedzy MC a Tesco czy innymi takimi sklepami. Po prostu jakosc = cena, tak samo to sie ma do ubran, butow, torebek dla doroslych. > Wolisz dopłacać Twoja sprawa, ale mam wrażenie, że nie kupowałaś > nigdy nic w hipermarkecie, więc komentarz zbędny. A ja mam wrazenie ze nigdy nie mialas nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
lorna.doone Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 27.06.09, 07:53 lidek0 napisała: > Szkoda pieniędzy na zakupy w tak drogim sklepie, nawet jak mają > przecenę. Dzieckor rośnie błyskawicznie, ja sama kupowałam dużo w > Leclercu i Carrefour. Wczoraj kupiłaś ślicznikutkie doby 4 sztuki za > 26 pln. Dla mnie to nie ma większego sensu takie wydawanie bo te z > Tesco czy Carrefoura wcale nie są gorszej jakości. Właściwie to BARDZO przepłaciłaś. Jak pisałam wcześniej za 7szt body w Mothercare zapłaciłam 39zl (5,60zl/szt) a wieczorem pojechałam raz jeszcze jak się zorientowałam że nawet na Allegro nie kupię tak tanio i dokupiłam kolejny 7-pak body za 28zl (4zl/szt!). Odpowiedz Link Zgłoś
nowakm19 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 04.07.09, 00:08 Ja kupowałam sporo ciuszków w mothercare, dopuki nie usłyszałam ze świetne i dużo tańsze są w tesco - Cheeroke. Głównnie to body i pajacyki do spania - jakość i krój niczym nie odbiega od mothercare - naprawdę mam porównanie zwłaszcza po wielu praniach. a cena 3 razy niższa w tesco niż w mothercare. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 04.07.09, 09:28 Dla maluszków polecam ubranka z tesco. Cena śmieszna np 7 pak body kupiłam na wyprzedaży za 15 zł, ceny regularne tez bardzo w porządku, dwupak bawełnianych spodenek 22 zł, dwupak sukieneczek 26 zł, bluza z kapturkiem na suwak 23 zł, spodenki dżinsowe 16 zł. Wzornictwo bardzo mi odpowiada a jakość bardzo dobra. Moja mała ma prawie wszystkie ubranka z tesco i po wielu praniach wyglądają cały czas doskonale. Spokojnie mogą być dla drugiego dziecka. Mothercare znam, kilka ubranek mamy. Jakość świetna. Ceny przegięte. Oglądałam tam ostatnio spodenki dla niemowlaka za 80 zł, podobne w tesco kupiłam za 16 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Do mam kompletujacych wyprawkę 04.07.09, 23:00 moje dziecko od urodzenia śmiga w "szmatach" z primarka. Piszę szmaty, bo są nie do zajechania, tylko chyba dżinsy i piżamy się spierają i z jakiejś kurtki byłam średnio zadowolona. Spodnie, szczególnie te mniejsze bywają krzywo uszyte. Resztę z tych ubranek do roku donasza w tej chwili 5 dziecko znajomych i na tym się chyba skończy, bo wokół szyi widać jednak te 5 potworów plujących marchwią Moim zdaniem nie warto przepłacać za mothercare. Ale i tak zawsze coś tam kupię, bo wzornictwo mi sie podoba. Jak Cię stać, spokojnie kupuj, to dobre ubranka, na przecenach jak najbardziej warte swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś