mmr26 16.08.09, 15:54 Polećcie miejsce na wyjazd na Mazury z 2 latkiem. Tak maksymalnie do 250 km od Warszawy. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 15:54 Ja nie polecam Mazur - w tym roku zatrzęsienie kleszczy Odpowiedz Link Zgłoś
mmr26 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 15:59 Uuuuu!! A tak chcieliśmy wyskoczyć jeszcze na kilka dni A nad morze to trochę za daleko na 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 16:30 Pewnie, ze możecie jechać, tylko nie wiem, czy ryzyko warte jkest tych 4dni odpoczynku. pewnie jest mnóstwo miejsc też niedaleko W-wy, gdzie można wyskoczyć. Na pewno dziewczyny cos polecą Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 17:08 Wlasnie wrocilam z Mazur Pamiatki w postaci kleszcza zadne z nas nie przywiozlo Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 17:12 aniaop napisała: > Wlasnie wrocilam z Mazur Pamiatki w postaci kleszcza zadne z nas > nie przywiozlo nie zapomnij o nimfach -larwach kleszczy, które sa wielkości ziarnka piasku i rzadko kiedy się je zauważa. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 17:15 anyx27 napisała: > aniaop napisała: > > > Wlasnie wrocilam z Mazur Pamiatki w postaci kleszcza zadne z nas > > nie przywiozlo > > nie zapomnij o nimfach -larwach kleszczy, które sa wielkości ziarnka > piasku i rzadko kiedy się je zauważa. Polecam zamkniecie sie w szklanej kuli- w tym przypadku bedzie to najrozsadniejsze rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 17:20 a wiesz,że kleszcze są nie tylko na mazurach? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 18:36 owszem, ale akurat na Mazurach jest ich w tym roku wyjątkowo dużo. Dzieciaki wracają wczesniej z kolonii i obozów, bo łapia po kilkanaście kleszczy dziennie. Absulutnie nie jestem za zamykaniem w szklanej kuli. Wczoraj np. byliśmy na super pikniku na lesnej polanie i moje dziecko cały dzien biegało po łące boso Jednak Mazury i Kaszuby omijam, bo ryzyko jest bardzo duże. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 20:04 ja mieszkam niedaleko mazur. W lecie bywam bardzo czesto od wielu lat. z rodzina, znajomymi. nikt z nas nie wrocil jeszcze z kleszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Gdzie na Mazury?? 16.08.09, 21:42 Bylam tutaj na majowce i polecam jak najbardziej www.na- wzgorzu.pl/l/ jakby co to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 zapraszam do Ełku 17.08.09, 22:15 ja tu mieszkam i nie moge powiedziec ze jest zatrzesienie kleszczy, jest ich tyle co i zawsze. a i komarow w tym roku jakby mniej a w Ełku z dwulatkiem można miło spędzić czas. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kyk Re: Gdzie na Mazury?? 19.08.09, 08:19 Witam, Nie wiem czy nadal szukasz. Polecam bardzo bardzo dla malych dzieci jezior Narty - 18 km od Szczytna. Rewelacyjnie czyste, super lagodne zejscie do wody dla dzieci - dlugo jest plytko i woda przezroczysta. Mozna jechac do miejscowosci Warchaly - tam jest osrodek Rusalka i pole namiotowe: www.rusalka.warchaly.oit.pl/ Mozna jechac do Nart - osrodek Zacisze i sporo pokoi do wynajecia. Dawno temu jezdzilam na pole namiotowe, teraz bylam z dzieckiem w Zaciszu (niestety troche gorsza plaza niz w Warchalach). Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: Gdzie na Mazury?? 19.08.09, 16:06 Hotel Gołębiewski raj dla dzieci właśnie wróciliśmy zachwyceni Odpowiedz Link Zgłoś
mmr26 Re: Gdzie na Mazury?? 19.08.09, 22:30 Bardzo dziękuję za namiar. Chyba się zdecydujemy. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś