Dodaj do ulubionych

we wtorek odbieram Yarisa

14.03.02, 07:47
We wtorek rano odbieram w salonie w Markach Yarisa, proszę o ostatnie
wskazówki. Yaris 5 dzwiowy w wersji Luna. nie mogę się już doczekać. Ale
pocieszam się tym że może te kilkadziesiąt godzin jakoś z bólem przeleci.
Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Yarisa.
Obserwuj wątek
    • druid_ Re: we wtorek odbieram Yarisa 14.03.02, 08:02
      > We wtorek rano odbieram w salonie w Markach Yarisa,
      proszę o ostatnie
      > wskazówki. Yaris 5 dzwiowy w wersji Luna. nie mogę się
      już doczekać. Ale
      > pocieszam się tym że może te kilkadziesiąt godzin jakoś
      z bólem przeleci.
      > Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Yarisa.

A ja jutro odbieram z lotniska zone. Nie moge sie juz
      doczekac. Chyba wezme relanium, zeby jakos przetrzymac te
      ostatnie godziny samotnosci.
    • Gość: Wojtek Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 08:18
      Cześć ja też odbieram Yarisa Lunę srebrny metalik w przyszly czwartek tzn.
      dokładnie za tydzień. Mam niedyskratne pytanie ile zapłaciłeś? Czy już wg nowej
      stawki akcyzy. Proszęo odpowiedź gdyż mam wrażenie że mnie troszkę okantowano.
      Aha i jeszcze w miarę możliwości gdzie wykupiłeś ubezpieczenie i w jakiej
      cenie. Pozdrawiam i życzę miłej jazdy.
    • Gość: M Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 14.03.02, 09:11
      O ile potaniały Yarisy po obniżce akcyzy na nowe samochody ? Czy potaniały
      również części i obsługi ?
    • Gość: olo Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: 213.186.69.* 14.03.02, 09:14
      kubiakm napisał(a):

> We wtorek rano odbieram w salonie w Markach Yarisa, proszę o ostatnie
      > wskazówki. Yaris 5 dzwiowy w wersji Luna. nie mogę się już doczekać. Ale
      > pocieszam się tym że może te kilkadziesiąt godzin jakoś z bólem przeleci.
      > Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Yarisa.

a kogo to qrfa obchodzi

• kubiakm Re: we wtorek odbieram Yarisa 14.03.02, 09:43
      Dla Wojtka. Niestety akcyza mnie nie objęła. Autko kosztowało 41500zł + 1400
      metalik. Targowałem się z dodatkami. Za alarm, dywaniki i listwy boczne zapłacę
      1000zł. Z ta akcyzą to mnie przerobił gdyż faktura wypisana była z datą 6
      marzec, wiedzieli chyba że samochody stanieją i szybciej wypisali fakturę zeby
      była wyzsza akcyza. Ubezpieczam w PZU, biorę pakiet 6,1% wartości samochodu,
      pomimo że mama 60% zniżki na OC AC to lepiej się opłaca wziąć pakiet. Kolor
      kaktus metalik. Pozdrawiam. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz na forum
      lub na mój adres emailowy.
      • Gość: wojtek Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 10:57
        Dzięki za odpowiedź. W moim przypadku jest podobnie, to prawda że fakturę
        wystawili z dniem 12 marca ale pomniejszenie ceny wyniosło 400zł nie mam
        pojęcia jak się ta kwota ma do spadku akcyzy z6,4% do 3,1% nijak mi nie wychodzi
        że zyskałem 3,3% z ceny auta. Ale to minęło i nie ma co o tym deliberować( a
        tak na marginesie to cuda mi naopowiadał sprzedawca o kosztach jakie poniósł
        diler związane z tym samochodem - jest to rzekomo ostatni egzemplarz z
        poprzedniej tańszej transzy - następne będą już droższe o ileś tam, nie wiem).
        A co do ubezpieczenia to zaproponowano mi pakiet w PZU - OC AC NW Zielona Karta
        za 1880zł przy zalożeniu że korzystam ze żniżki 60% a korzystam.Zdecydowałbym
        się gdyby nie fakt że z ciekawości zajrzalem do Warty i tam bez żadnych zniżek
        pakiet OC AC NW ZK i Assistance za 1714zł więc chyba to wybiorę.To cchyba
        wszystko no i cena auta początkowo 42 200zł po "spadku" akcyzy 41800zł . Dzieki
        za info i do usłyszenia.
        • Gość: Rad Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.03.02, 11:48
          A nie proponowano Wam ubezpieczenia w Generali? Oni ścisle współpracują z
          Toyotą i z tego co wynika z praw jakie nabywasz to jest tego sporo na wypadek
          jakiegoś nieszczęścia, pakiet 6.1%....

Pozdrawiam,
      • Gość: Marek Ale ta Polska droga IP: 172.18.118.* 14.03.02, 13:19
        W USA za te same pieniadze dostalbyc Toyote Echo (Yaris Sedan) z silnikiem 1.5
        108 koni...
    • kubiakm Re: we wtorek odbieram Yarisa 14.03.02, 12:23
      Wojtek piszesz że zapłacisz za OC i AC 1700zł, ale przed płaceniem dowiedz się
      czy to jest pełne ubezpieczenie, czy również od kradzieży i od innych jeszcze
      nieszczęść. Wydaje mi się że ktoś wprowadza ciebie w błąd. Dla mnie jest
      podejrzane, tak jak pisałem w PZU pełne ubezpieczenie wychodzi około 2600zł.
      Wydaje mi się że jest to za duża różnica między 2600 a 1700 aż niemozliwe żeby
      to była prawda.
      • Gość: wojtek Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 13:14
        Masz rację muszę dopytać . Szczerze mowiąc nie spytalem tak szczegółowo. DZieki
        za przypomnienie
        • Gość: P Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.pl.ema.pwcinternal.com / 10.48.11.* 14.03.02, 13:29
          A nie sadzicie, ze to wynika z roznicy stawki dla Warszawy i dla Kielc ??
          W koncu ubezpieczenie nie jest takie samo dla kazdego miejsca w Polsce od
          jakiegos czasu
    • Gość: AdamS Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 14:51
      wersja Terra - zamówienie z 15 lutego, faktura jeszcze nie wystawiona, a w
      ostatni poniedzialek dzwoni koleś i mówi że na fakturze nie bedzie 37900 tylko
      1100 zł mniej czyli 36800. Odbiór - środa/czwartek nastepny tydzień. PZDR
      • Gość: wojtek Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 15:23
        No to trafiłeś na uczciwego sprzedawcę - pogratulować!
      • Gość: mac Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.war.gleiss 14.03.02, 17:37
        Gość portalu: AdamS napisał(a):

> wersja Terra - zamówienie z 15 lutego, faktura jeszcze
        nie wystawiona, a w
        > ostatni poniedzialek dzwoni koleś i mówi że na
        fakturze nie bedzie 37900 tylko
        > 1100 zł mniej czyli 36800. Odbiór - środa/czwartek
        nastepny tydzień. PZDR

jesli to cena bez alarmu, to i tak dałes wiecej niz ja
        za tą wersję 35 800

pozdr. mac
        • Gość: AdamS Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 19:51
          Trzydrzwiowego kupiłeś ? Proszę o szczegóły - skąd taka cena.
          PZDR
          • Gość: wojtek Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 09:11
            Mam najświeższe dane u dilera w Radomiu Yaris luna kosztuje 40400zł+ kolor
            metalik 1400zł
          • Gość: mac Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.war.gleiss 15.03.02, 09:44
            Gość portalu: AdamS napisał(a):

> Trzydrzwiowego kupiłeś ? Proszę o szczegóły - skąd
            taka cena.
            > PZDR

tak trzy drzwiowy, nie metalik, odebrałem w zeszłym
            tygodniu, mam go dopiero tydzień a juz zrobiłem nim 800
            kilometrów, swietny wózek

jesli masz pytania wal !!!

pozdr. mac
            • Gość: Rad Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.03.02, 10:26
              mac, jesteś niesamowity!!! ja przez ponad 2 tyg. zrobiłem zaledwie 500km! fakt
              że w pojurze śmigam w trasę po wybrzeżu i trochę na tłukę kilosków, takze olej
              wymienię pewnie przy 1500km.

pozdrawiam.
              • Gość: mac Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.war.gleiss 15.03.02, 10:40
                Gość portalu: Rad napisał(a):

> mac, jesteś niesamowity!!! ja przez ponad 2 tyg.
                zrobiłem zaledwie 500km! fakt
                > że w pojurze śmigam w trasę po wybrzeżu i trochę na
                tłukę kilosków, takze olej
                > wymienię pewnie przy 1500km

no cóż do pracki mam parę ładnych kilometrów, a w
                dłuzsza traskę wybiorę sie do piero na świeta jakieś 350
                kilosków w jedna strone no i wtedy wreszcie przeytestuje
                możliwości autka, jak na razie jeżdzę zgodnie z
                instrukcją obroty maks. do 3500 i prędkość nie wieksza
                niz 105 -110, a po wymianie oleju hmm to bedziejazda, no
                tak tylko go wyprubuje, strasznie mnie to korci by tak
                nim smignąc raz te 140 - 150 na h.

pozdr. mac

• Gość: wojtek Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 11:04
                  Mam jeszce jedno pytanie .Jakie są ceny przeglądow gwarancyjnych? Co nalezy
                  wymieniać i co jaki przebieg czy też okres ? Jezeli ktoś już miał do czynienia
                  z serwisowaniem gwarancyjnym czy tez pogwarancyjnym to przoszę o info. Dzięki i
                  na razie.
                  • Gość: mac Re: we wtorek odbieram Yarisa IP: *.war.gleiss 15.03.02, 11:08
                    wymiana oleju i tak zwane sprawdzenie stanu
                    bezpieczeństwa co 15 tyś. km, prawdziwe przeglądy co
                    30 tyś. lub raz na dwa lata, a i jeszcze jedno
                    zalecana wymiana oleju po pierwszym 1000, no i to tyle
                    ceny to nie wiem bo to przede mną za chwilę bedzie
                    wymiana oleju po tysiączku

pozdr. mac
    • Gość: ARAFAT DRUID W KONCU SIE PRZYZNAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.vx.pl 15.03.02, 11:13
      No to moze sobie nareszcie pouzywasz na zonie? Widać że jesteś bardzo
      wyposzczony stad te idiotyczne posty
      pozdrawiam
      • Gość: mac Re: DRUID W KONCU SIE PRZYZNAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.war.gleiss 15.03.02, 11:17
        o co biega nie rozumiem !!!!?????????????????
        moze mi pop krótce wyjasnisz
        • Gość: dulek Re: DRUID W KONCU SIE PRZYZNAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: 194.129.43.* 15.03.02, 12:08
          Gość portalu: mac napisał(a):

> o co biega nie rozumiem !!!!?????????????????
          > moze mi pop krótce wyjasnisz

ARAFAT odpisal na wczesniejszy post Druida:

"A ja jutro odbieram z lotniska zone. Nie moge sie juz
          doczekac. Chyba wezme relanium, zeby jakos przetrzymac te
          ostatnie godziny samotnosci."

• arturx2 Re: DRUID W KONCU SIE PRZYZNAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 15.03.02, 16:52
            Chodzi o to że Druid nie może doczekać się żony. I to jest normalne (z
            wyjątkiem pedałów). Natomiast jakiś gość nie może doczekać się popularnego
            samochodu tak bardzo, że postanowił obwieścić to conajmniej całej Polsce. To
            też jest normalne (z wyjątkiem mnie i Druida).
            • Gość: Wally Re: DRUID W KONCU SIE PRZYZNAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 19:12
              arturx2 napisał(a):

> Chodzi o to że Druid nie może doczekać się żony. I to jest normalne (z
              > wyjątkiem pedałów). Natomiast jakiś gość nie może doczekać się popularnego
              > samochodu tak bardzo, że postanowił obwieścić to conajmniej całej Polsce. To
              > też jest normalne (z wyjątkiem mnie i Druida).

I mnie tez!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka