aania79 06.01.04, 20:32 witajcie, czy sa tu osoby, ktore swa ciaze prowadza w Medicover w Warszawie? Ja do takich naleze (moj gin. to dr Bebelska).Moze macie jakies doswiadczenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matizka Re: MEDICOVER WARSZAWA 06.01.04, 20:57 Hej, ja chodzę do dr Karwackiej. To, że łatwo robić badania itd to uży plus. Minusem było pierwsze USG - pani mnie olała, no, ale może nie było dużo do powiedzenia - Zywe dziecko, bijące serduszko. Zobaczę jednak jakiebedzie USG połówkowe - nie wyobrażam sobie, że może trwać tylko 20 minut, a tyle na ogół trwają wizyty w Medicoverze. No i np. ciągle nie mogę się zdecydować czy mogę poprosić moją lekarkę o je nr komórki. Ty prosiłaś? Jak ze mną się coś działo to dzwoniłam na ten ich ogólny numer. Czy twoja pani doktór pracuje w jakimś szpitalu? Chcesz tam rodzić? Ja w sobotę idę na wizytę i zamierzam poruszyć temat szkoły rodzenia - czy coś poleca, co ma Medicover i wyboru szpitala. M. Odpowiedz Link Zgłoś
aania79 Re: MEDICOVER WARSZAWA 07.01.04, 20:14 A jaka macie karte? Ja mam zlota, obejmuje ona szkole rodzenia, znieczulenie, polozna, porod rodzinny.Poruszylam ten temat na mojej ostatniej wizycie.Pani dr powiedziala ze zglosi to pielegniarkom.Nastepnego dnia zadzwonila do mnie jedna z nich zapytala jaki szpital wybralam- zaoferowala mi te ktore maja podpisana umowe z Medicover.Ja wybralam na Karowej- mam cukrzyce a tam przyjmuja takie przypadki.Umowilam sie na ogladanie sali i szkole rodzenia.Traktuja mnie jak nalezy.A co do pierwszego USG - mam podobne doswiadczenie, pan dr powiedzial ze dziecko ma nogi rece glowe- znaczy zyje .Na nastepnym juz bylo duzo lepiej( moze dlatego ze przeprowadzal je inny lekarz -dr Tadeusiewicz. Jestem w 28 tygodniu- oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zocha72 Re: MEDICOVER WARSZAWA 07.01.04, 12:47 Ja też chodzę do dr Karwackiej. Ale poza tym chodzę do innego lekarza, który robi mi USG (prywatnie). Do dr Karwackiej nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest wg mnie bardzo ok. Zawsze mnie dokładnie zbada, poświęci tyle czasu ile trzeba, jeżeli wyniki badań nie są dobre to zawsze zadzwoni i o tym powie, zostawi na recepcji receptę, no i jest bardzo miła.Raz nawet zrobiła mi na szybko USG w Medicover bo coś tam jej nie pasowało. Wiem że pracuje w przychodni leczenia niepłodności INVIMED oraz w szpitalu na Inflanckiej. Myślę że spokojnie można ja poprosić o tel. pozdrawiam zocha Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: MEDICOVER WARSZAWA 07.01.04, 15:24 Witam Właśnie się przymierzamy do drugiego dzidziusia i niezmiernie cieszy mnie wątek o Medicoverze. W czasie pierwszej ciązy zrezygnowaliśmy z ich usług za skrajna niekompetencję i poszliśmy do lekarza prywatnego. Ale to było 4 lata temu. Może od tego czasu sie coś zmieniło? Dodam że obecnie chodzę w Medicover do Dr. Stradomskiej i chętnie dowiem się o Waszych doświadczeniach z okresu ciąży u tej lub innych lekarzy. Szczególnie interesuje mnie czy praktykują oni wyłacznie w Medicoverze czy tez pracują w szpitalach na oddziałach połozniczych. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy Gofer mama Maksia ur. 01.05.2000 Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa Re: MEDICOVER WARSZAWA 07.01.04, 16:36 Witajcie, ja jestem juz na finiszu ciazy i cala ciaze prowadzilam wlasnie w Medicover. I nie dam zlego slowa powiedziec o tej klinice! niedawno bylam u internisty w rejonie mojego zamieszkania i przezylam straszny szok, a co dopiero prowadzic ciaze i moze jeszcze robic co miesiac badania?! TRAGEDIA. Moim lekarzem jest dr Czempinski. Pracuje w szpitalu praskim i tam tez niedlugo bede rodzila. Od poczatku mialam jego nr telefonu komorkowego, sam mi dal jak pojawily sie pierwsze problemy. Bardzo goraco polecem wlasnie jego, ale nie wszystkim moze pasowac mezczyzna. Z tego co wiem duza czesc lekarzy ginekologow w Medicover pracuje rowniez w jakims warszawskim szpitalu, zreszta ja bym o to zapytala przy umawianiu sie na wizyte, oni powinni miec takie dane. Co do USG to od poczatku chodzilam do dr Andrysiak, jest to pani ginekolog ale specjalizuje sie w robieniu wlasnie USG. Bylam niedawno na ostatnim i wyobrazcie sobie ze pamietala i mnie i meza a co najwazniejsze naszego babla. Pytala czy wszystko ok, czy ustapily skurcze (bylam w szoku, bo ostatnio bylam u niej w pazdzierniku). Bardzo goraco ja polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aania79 Re: MEDICOVER WARSZAWA 07.01.04, 20:15 A jaka macie karte? Ja mam zlota, obejmuje ona szkole rodzenia, znieczulenie, polozna, porod rodzinny.Poruszylam ten temat na mojej ostatniej wizycie.Pani dr powiedziala ze zglosi to pielegniarkom.Nastepnego dnia zadzwonila do mnie jedna z nich zapytala jaki szpital wybralam- zaoferowala mi te ktore maja podpisana umowe z Medicover.Ja wybralam na Karowej- mam cukrzyce a tam przyjmuja takie przypadki.Umowilam sie na ogladanie sali i szkole rodzenia.Traktuja mnie jak nalezy.A co do pierwszego USG - mam podobne doswiadczenie, pan dr powiedzial ze dziecko ma nogi rece glowe- znaczy zyje .Na nastepnym juz bylo duzo lepiej( moze dlatego ze przeprowadzal je inny lekarz -dr Tadeusiewicz. Jestem w 28 tygodniu- oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś