dobi53 15.10.09, 12:14 czy nam kobietom w ciazy oprocz babcinych sposobow leczenia bolu gardla, kataru nic nie pozostalo z lekow, ktore mozemy stosowac w naszym stanie ? czy moze jednak jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamasi Re: przeziebienie 15.10.09, 12:21 Ja płukałam gardło dentoseptem a na katar euphorbium, jak gadło nie przeszło dostałam bioparox Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: przeziebienie 15.10.09, 12:33 Na gardło brałam Strepsils, na kaszel Hedelix i Stodal, na zbicie gorączki - Apap. Po konsultacji z internistą. I wzięłam zwolnienie lekarskie by wyleżeć się w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
makika7_0 Re: przeziebienie 15.10.09, 13:17 mi lekarka poradziła paracetamol w dawce nie większej niż 1000mg dziennie, na bolące gardło chlorchinaldin, poza tym do picia wapno i dodatkowo rutinoskorbin - ten akurat w ciąży ponad 20 tygodniowej. dodatkowo wspomagałam się wodą z miodem i cytryną. oczywiście wzięłam wolne i dużo leżałam w łóżku - wg pani doktor miałam przede wszystkim wypocząć. Odpowiedz Link Zgłoś