IP: *.tktelekom.pl 07.12.09, 13:09
Witam wszystkich bardzo serdecznie...piszę tu ponieważ nurtuje mnie pewne pytanie.....jak na pewno każda kobieta w ciąży mam wiele pytań wątpliwości lęku...ale najbardziej interesuje mnie tak sprawa...jestem w 35 tygodniu ciąży od początku ciąży mój lekarz ani razu nie wziął mnie na fotel "samolot",oczywiście przez całą ciąże są badania moczu,morfologia itd, ale zastanawiam się czy lekarz nie musi również zbadać mnie czy wszystko ze mną w środku w porządku...pozdrawiam cieplutko...smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Badania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 13:15
      Poważnie??? Jestem w szoku ja badanie na fotelu mam co wizytę lekarz sprawdza
      przede wszystkim szyjkę czy wszystko z nią ok czy jest miękka czy twarda itp.
      Przecież takich rzeczy nie zobaczy na usg ...
    • a_lex Re: Badania 07.12.09, 13:26
      różne są szkoły, badania wewnętrzne są zalecane, ale niekoniecznie na każdej
      wizycie. są lekarze, którzy w ogóle nie badają wewnętrznie.
    • a_lex Re: Badania 07.12.09, 13:29
      z drugiej strony, jeśli czujesz, że coś jest nie tak, że lekarz Cię nie bada, to
      poproś o badanie. czemu czekasz w niepewności aż tyle czasu?
      • mloda.dwa Re: Badania 08.12.09, 18:54
        ja mieszkam w anglii i tu w ogole nie badaja w ciazy, tylko w
        wypadku jakiegos zagrozenia...oczywiscie chodzi mi o badanie
        dopochwowo, jednak jak bylam w polsce to lekarz powiedzial ze w
        polsce w niektorych szpitalach tez wchodzi ta moda...
    • agnieszka.lojek Re: Badania 07.12.09, 14:33
      Powinna być Pani zbadana ginekologicznie. Oceniamy wtedy narządy
      płciowe zewnętrzne, wydzielinę w pochwie, szyjkę, stosunek płodu do
      kanału rodnego....
      • zabcia35 Re: Badania 09.12.09, 11:38
        Nie miesci mi sie to w głowie na jakich patałachów trafiaja kobiety
        w ciąży!
        • a_lex Re: Badania 09.12.09, 12:25
          to niekoniecznie tak, moja siostra dwie ciąże miała prowadzone przez położne i
          nie była badana ani raz, tylko konieczne badania krwi, usg. oczywiście nie miała
          żadnych problemów ani komplikacji, pewnie wyglądałoby to inaczej, gdyby coś się
          działo. dzieciaki zdrowe, donoszone i śliczne smile
          bardziej mnie dziwią kobiety, które pod koniec ciąży zastanawiają się, czy
          lekarz przypadkiem nie powinien ich zbadać... języka nie mają? skoro uważają, że
          lekarz powinien je zbadać, to trzeba mu to powiedzieć. a nie na sam koniec ciąży
          się zastanawiać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka