Gość: honorcia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 14:54 Witam mam pytanie ponieważ bardzo mnie to martwi.Jestem w ciąży 17tydzień i mam nadżerke oraz upławy czy ma to jakiś wpływ na moje dziecko proszę o odpowiedż.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaleine1 Re: nadżerka 14.12.09, 18:50 Witaj ja mam nadżerke i jestem w 35tc,do tej pory nie mialam żadnych problemów z nią.Nie przejmuj się tym,pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1233455 Re: nadżerka IP: *.gazetaolsztynska.pl 15.12.09, 13:39 a podobno ciąża jest dobrym lekarstwem na nadżerkę familie.pl/Forum-5-95/m18102.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: nadżerka 16.12.09, 07:27 Nadżerka nie jest zagrożeniem dla płodu. W związku z jej obecnością może Pani obserwować zwiększoną ilość wydziliny pochwowej, plamienie, np. po stosunku. Nie wymaga leczenia. W ciąży powinna Pani mieć aktualną cytologię. Poza tym u ciężarnych można obserwować pojawienie się na szyjce zmian wynikających z działania hormonów ciążowych, które mogą dawać obraz jak nadżerka. Odpowiedz Link Zgłoś