Dodaj do ulubionych

wczesna ciąża a PLAMIENIE

06.02.04, 15:44
zrobiłam sobie testy i wyszły dwie krechy,a dzisiaj zauważyłam brązowe
plamienie,jestem w 34 dc,mam krotkie cykle 25 dniowe ,poprzednią ciąże
straciłam w 13 tygodniu i też na początku ciąży pojawiło sie plamienie,a
teraz to samo,poradźcie co robić,moja lekarz do ktorej dzisiaj
zadzownilam,powiedzila,ze to jeszcze za wcześnie na wykrycie ciązy i ze to
prawdopodobnie okres i kazala czekac,a ja tak sie boje,ze to znow to samo co
kilka miesiecy temu.....-(((
Obserwuj wątek
    • martynka30 Re: wczesna ciąża a PLAMIENIE 06.02.04, 15:53
      Hej jeszcze nie wszystko stracone. Plamienie w terminie miesiączki może być
      objawem jak najbardziej prawidłowej ciąży, może być skutkiem zagnieżdzania się
      zarodka w macicy. Zresztą powodów plamienia może byc mnóstwa i nie wszystkie
      zwiastują poronienie. Niewielkie krawienie może wystąpić po stosunku, szyjka
      macicy jest teraz bardziej ukrwiona, są kobiety, ktore z niewyjąsnionych
      przyczyn mają w ciąży okres, przyczyną może być również krwiak. Najlepiej by
      było gdybyś zbadała sobie poziom ciał beta hcg, jeśli to potwierdzi ciąże, to
      lekarz powinien od razu przepisać Ci duphaston. Trzymaj się
    • chmew Re: wczesna ciąża a PLAMIENIE 06.02.04, 16:08
      ale jest 9 dni po spodziewanej miesiaczce,wiec to nie jest zwiazane z miesiaczka
      • martynka30 Re: wczesna ciąża a PLAMIENIE 06.02.04, 17:01
        Według mojego gina 9 dni po terminie okresu zarodek może jeszcze kończyć
        zagnieżdzać się. Jeśli dobrze zrozumiałam, że masz za sobą juz poronienie, to
        jedno mnie dziwi, nastepną ciąże po poronieniu niejako z założenia traktuje
        się jako zagrożonąsad i moim zdaniem już po teście powinnaś dostać duphaston.
        Ja też jestem po poronieniu i duphastom trzymam w domu z zaleceniem, że jeśli
        test będzie pozytywny -co mam nadzieję niedługo nastąpi- mam go natychmiast
        zacząć brac, a w przypadku plamienia nawet 4 tabletki naraz (na ulotce też
        znalazłam taką informację). Twoje obecne krwawienie i tamto poronienie może
        przecież być skutkiem zbyt niskiego poziomu progesteronu, może jednak przejedź
        się do innego lekarza? I zrób sobie badanie na ciała beta hcg, jeśli poziom
        będzie dużo za niski w stosunku do wieku ciąży - no to niestety prawdopodobnie
        znaczy to, że zarodek obumiera lub obumarł. Choć nawet w takiej sytuajci
        badanie trzeba powtórzyć, bo dopiero spadająca liczba ciał nie pozostawia
        wątpliwości. Ale jeśli poziom będzie prawidłowy to znaczy, że mimo krawienia
        masz bardzo dużą szansę na utrzymanie tej ciąży i o to trzeba walczyć. Zyczę
        Ci żeby udało się i pamiętaj, że możesz na tym forum znależć masę wypowiedzi
        dziewczyn, które krwawiły w ciąży, u których diagnozowano poronienie
        zagrażające, a które urodziły zdrowe dzieci.
        • ainer1 Re: wczesna ciąża a PLAMIENIE 06.02.04, 17:13
          Czesc!

jestem w 35 tygodniu ciazy, w ok. 4-5 tygodniu zauwazylam brazowe plamienie -
          dostalam Luteine i musialam lezec kilka tygodni. Pamietam tez, z eimplantacja
          zarodka trwala u mnie kilka h i wyglasdalo to jak mini okres, a nie palmienie tylko,
          pozdraiwam,

Renia
          PS moja pierwsza lekarka zignow\rowala tez plamienie, a drugi lekarz kazal lezec
          i brac co 6 h tabletke
    • chmew Re: wczesna ciąża a PLAMIENIE 07.02.04, 12:33
      dziekuje wam dziewczyny,poczekam do poniedzialku i wybiore sie do innego
      lekarza,mam nadziej,ze wszystko bedzie dobrze
      • larvva Re: wczesna ciąża a PLAMIENIE 07.02.04, 12:50
        na poczatku ciazy mialam kilkutygodniowe plamienia. powodow plamienia moze byc
        wiele (implantacja, niski poziom prog, ok 10% to przyczyny nie wyjasnione)

opcja ze zmiana lekarza jest bdb! mysle ze przepisze ci luteine lub duphaston.
        powinien tez zalecic ci sprawdzenie poziomu bhcg oraz progesteronu. bardzo
        niski progesteron wymaga czasem wziecia na podtrzymanie zastrzyku (np kaprogest)

a! podstawowe zalecenie przy zagrozonej ciazy i plamieniu - duzo lez. i staraj
        sie jak najmniej siedziec - to najgorsza pozycja przy ciazy.

powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka