kropk_a 19.02.04, 10:51 jak to jest??? można wykonywać w ciąży depilacje woskiem czy raczej nie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygisek Re: depilacja woskiem 19.02.04, 11:23 Ja depilowalam nogi woskiem, nic mi sie nie dzialo, nie stalo, a ciaza byla zagrozona..... radzilam sie kosmetyczki, kompetentnej i doswiadczonej: jej rada: wszystko zalezy od tego jak wysoki masz prog bolu, jak znosilas wczesniej taki zabieg kosmetyczny...w zasadzie przeciwwskazan nie ma, nie wolno z cala pewnoscia wykonywac zadnych zabiegow kosmetycznych zwiazanych z uzywaniem pradu, to nie sprawdzone i nie zbadane i zadna wykwalifikowana kosmetyczka sie tego nie podejmie (masaze i takie tam inne) pozdrawiam, tygisek Odpowiedz Link Zgłoś
kropk_a Re: depilacja woskiem 19.02.04, 11:53 dzięki bardzo mi pomogłaś...spoko znoszę ogólnie depilacje woskiem więc jakby co nie powinno być problemu...mam nadzieję...tak w ogóle to jeszcze nie jestem pewna czy jestem w ciąży...ale lepiej wiedzieć zawczasu Odpowiedz Link Zgłoś
ainka113 Re: depilacja woskiem 20.02.04, 23:27 Ja znalazlam nastepujace informacje, przeczytaj sama zdecydujesz! Niewskazana jest depilacja woskiem. Gorący wosk nałożony na nogi może spowodować problemy z krążeniem żylnym. W ciąży wysoki poziom estrogenów sprawia, że żyły tracą elastyczność. Wysoka temperatura wosku powoduje, że dochodzi do gwałtownego rozszerzenia żył, krew ma trudności z odpływem z nóg w kierunku serca i zalega, to wszystko sprawia że na nogach mogą pojawić się żylaki. Pozdrawiam Ania 30tc Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: depilacja woskiem 21.02.04, 00:30 mi odradzili oboje - i lekarz i kosmetyczka Odpowiedz Link Zgłoś