Dodaj do ulubionych

ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN???

07.03.04, 13:16
Witam wszystkie mamy z Łodzi i okolic, mam poważny problem, mianowicie nie
mogę znaleźć żadnych informacji o jakimkolwiek basenie, gdzie prowadzone są
zajęcia dla ciężarnych. Niestety o siłowni, która zajmowałaby się tym tematem
też nie słyszałam. Kochane, może Wy coś wiecie. Proszę, podzielcie się tymi
informacjami ze mną. Dodam jeszcze, że mieszkam na Chojnach, może gdzieś, coś
jest blisko.
Serdeczne dzięki i pozdrawiam. Aga
Obserwuj wątek
    • bursz Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 14:54
      Cześć Aga
      jestem z Łodzi, mam termin na 20/06, wejdz na forum "Łódź". Mi lekarz nie kazał
      chodzić na basen, zagrożenie infekcją lub wirusem, a wyleczenie tego może być
      trudne (choć nigdy nie miałam skłonności). Do czasu zajścia w ciążę chodziłam
      na Styrską, na Lumumbowie, zadzwoń i dowiedz się, tel. 639 01 75,-84. Jak coś
      znajdziesz to daj znać, napisz co u Ciebie, gdzie rodzisz, kiedy? Zapraszam na
      forum "Łódź". Pozdrawiam,jola.
      • juropka Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 15:26
        Cześć Jolu!
        Właśnie dzisiaj odkryłam Twoje forum i dołączyłam do kobiałek z Łodzi. Dzięki
        za adres na pewno skorzystam i mam nadzieję, że będzie mi dane pocieszć się
        chodzeniem na basen. Nie zniosę dalszej bezczynności. Serdecznie pozdrawiam
        dzięki do usłyszenia na forum Łódź. Aga
      • niemnich Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 20:12
        cześć niestety nie wiem gdzie można chodzić, może na Rojną. Ale co do
        zakarzenia to mój lekarz wręcz namawiał mnie na basen. Ponoć pływanie jest
        bardzo wskazane bo ma działanie rozluźnijące. Pozdrawiam
    • zzztop Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 16:15
      W Stacji Nowa Gdynia otwarto dwa tygodnie temu basen, może warto iść i zapytać.
      Oni są otwarci na takie rzeczy. Była tam kiedyś szkoła rodzenia nawet, ale się
      rozpadła z braku chętnych. Nie zniechęcaj się, jeśli recepcja powie, że nie ma
      czegoś takiego i nie będzie, recepcji nie zależy w końcu na tym, żeby było coś
      takiego, i tak mają dużo roboty. nie wiem jak dotrzeć do szefa, który, z tego
      co wiem, jest fizjologiem, zaputaj instruktorów z siłowni, najlepiej Piotrka
      Milbrandta (jakoś tak), Pawła, albo Kasię nazwisko na S lub K (wszyscy prowadzą
      też zajęcia na sali) i poproś, żeby pogadali na ten temat z "górą"smile, któraś z
      masażystek (blondynka z krótkimi włosami) prowadziła kiedyś też szkołę rodzenia
      (ale gdzie indziej). Jest tam aerobic w wodzie, to może i dla mam też się coś
      znajdzie. To ogólnie dobre miejsce dla zaciążonych, bo pracują tam "fachowcy od
      ruchu" z odpowiednim wykształceniem (AWFy, rehabilitacje, te sprawy)
    • zzztop Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 16:18
      aha, co do tego basenu... Pływanie jest jednym ze sportów najbardziej polecanym
      kobietom w ciąży!!! Jeśli ktoś, np, przed ciążą nie ruszał się za dużo i teraz
      nagle odkrywa, że jego ciało jest w nienajlepszej kondycji, JEDNYM naprawdę
      bezpiecznym sprotem jest pływanie właśnie. Na nowoczesnym basenie nic złego nie
      powinno Ci się stać
      • lorana Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 16:26
        Jeżeli chodzi o Nową gdnynie to napewno jest godna polecenia ponieważ jest tam
        woda ozonowana co sprzyja ciężarnym poza tym mają naukę pływania dla niemowląt
        więc chyba i dla ciężarnych coś sie znajdzie
        • zzztop jeszcze ozon! 07.03.04, 16:54
          To prawda, jest ozonowana i z tego co wiem, jest to jedyny basen w Łodzi, na
          którym rzeczywiście ozonuje się wodę. Na innych basenach są same systemy do
          ozonowania, ale nikt tego nie robi, bo jest to droga sprawa i gmin na to nie
          stać. Basen w NG jest prywatny i może dlatego komuś zależy, żeby to jakoś
          wyglądało. Polecam!
    • bursz Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 18:18
      Aga,
      zapomniałam Ci napisać, na Styrskiej są tylko karnety, wykupuje się co kwartał.
      Gdybyś się zdecydowała, a miała jakieś problemy co do terminu, to chyba większy
      wybór terminów jest dla tych co mają już karnet, a taki ma mój mąż, więc nie
      było by problemu z terminem dla "stałych klientów". Nie wiem czy to jasne?
      pa,jola
    • niemnich Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 20:22
      cześć wam wszytskim. Nie jestem budowlańcem ale pracuję w firmie budowlanej,
      która między innymi budowała basen na Styrskiej. Niestety nie było mnie wtedy
      jeszcze w firmie, ale na 90% jest tam woda ozonowana. Co do ozonowania wody lub
      jej chlorowania. W zasadzie obecnie odchodzi się od chlorowania wody. Zaś
      jeżeli projekt zakładał ozonowanie wody, to użytkownik basenu nie może
      zrezygnować z tego systemu na korzyść innego tańszego. Jest to niemożliwe bo
      trzeba by było zmienić całą technologię uzdatniania wody, a to w zasadzie jest
      tożsame z bardzo gruntownym remontem basenu. (odpowiednie pompy, filtry, itp).
      Niemożliwe jest rónież nie wykonywane "ozonowania" czy "chlorowania" wody to
      już wymogi sanitarne. Pozdrawiam Anetta
    • martini_very_bianco Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 07.03.04, 23:23
      Hmmm, ja myślę, że coś musi być na rzeczysmile z tym ozonem, też coś mi sie obiło
      o uszysad. Najlepiej zadzwonić do Sanepidu i zapytać - mają obowiązek udzielenia
      takiej informacji. Jeżeli jest, jak mówi Anetta, że system oczyszczania to
      kombinacja ozonu i chloru, to wolę nie myśleć, co będzie, jeśli tego ozonu
      naprawdę nie ma... Basen na Rojnej jest w remoncie, o ile dobrze wiem, po PÓŁ
      ROKU od oddania do drukusmile. Nie wiem, jak gmina to zrobiła, ale zrobiła. Na
      basenie w NGdyni za to straszny tłok - w weekend nie ma się tam chyba co
      pokazywać, chyba że na spacer i kawkę i ciasteczkosmile)), słyszałam, że nie
      wpuszczają, bo po prostu ludzie w basenie chodziliby po sobie, a nie pływali -
      a przecież na basenie o pływanie chodzismile)). W tygodniu podobno jest dużo
      lepiej.
      • juropka Re: ŁODZIANKI GDZIE NA ĆWICZENIA LUB BASEN??? 09.03.04, 12:01
        Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie info. Nie było mnie dwa dni w mieście i
        tu taka niespodzianka. Chętnie skorzystam z Waszych rad i to świetny pomysł z
        tym telefonem do sanepidu, postaram się tam zadzwonić i dowiedzieć czegoś o
        naszych basenach. Jolu co do karnetu to jak tylko uda mi się oblukać basen i
        będą problemy to będę miała do Ciebie prośbę smile
        Pozdrawiam Wszystkie mamay z Łodzi dzięki wielkie Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka