Dodaj do ulubionych

Bóle @-czy normalne ?

11.03.04, 22:22
W miniony poniedziałek miałam najszczęśliwsze 5 minut mojego życia-na teście
ujrzałam 2 kreski. Z moich obliczeń wynika, że jutro wkroczę w 6 tydzień
ciąży (od 1 dnia miesiączki). Odczuwam jednak bóle przypominające
miesiączkowe, a szczególnie kiedy o tym myślę. Powiedzcie, czy to normalne,
bo strasznie mnie to martwi.
Obserwuj wątek
    • emi73 Re: Bóle @-czy normalne ? 12.03.04, 07:34
      Mogę Cię uspokoić, że jest to całkowicie normalne. Miałam tak samo, ale na
      szczęście już kilkanaście tygodni temu.
    • anolia Re: Bóle @-czy normalne ? 12.03.04, 13:16
      ja starałm się o dzidzię 9 miesięcy...i za każdym razem gdy czułam zbliżającą
      się @ to płakałm tym badziej że zawsze dostawała. W pażdzierniku zaraz po
      jajeczkowaniu zaczęłam odczuwac bóle przepowiadające @ więc przestałm mieć
      złudzenia że mogło sie udać. @ jednak nie przyeszła w terminie i dzień po
      terminie zrobiłam test, który pokazał bladą drugą kreskę. W kilka dni później
      USG potwierdziło ciąże a lekarka wyjaśniełą że moge mieć takie bóle. Nie
      pamiętam dokładnie jak długo ale chyba jakieś dwa tygodnia odczuwałam takie
      bóle że mi się wydawało że dostanę @. Potem przez kolejna dwa miesiąca w czasie
      jaki zwykle przypadła na @ tez zdarzało mi się odczuwać bóle @. Lekarka i moja
      teściowa (położna) upwniały mnie że wszystko OK i że tak może być. Lekarak
      mówiła nawet że może pojawić się krwawienie miesiączkowe w tym czasie ale na
      szczęście się nie pojawiało bo choć to może być normalene to lepiej żeby tego
      nie było.Bólami się nie przejmuj chyba żebyś zaczęłą krwawić to biegnij szybko
      do lekarza. A co do bólów w ciązy to służe poradą...bo całą ciążę a jestem w 22
      tygodniu nie ma dnia żebym nie czula bólów brzucha...kolek, skurczów,
      pieczenia, naciągania i.t.p. Jestem pod tym wzglądem wyjątkowa.Nie znam nikogo
      kto by tak ciąże przechodził.Ale moje maleństwo ma się rewelacyjnie i lekarka
      tłumaczy mi że ja widocznie tak mam.
    • aniutek75 Re: Bóle @-czy normalne ? 12.03.04, 15:57
      ja tez MIAŁAM TAKĆ IE BÓLE I MAM DO TEJ PORY W TERMINIE KIEDY POWINNAM miec
      miesiaczkę, a jestem w 19tc.
    • zaba264 Re: Bóle @-czy normalne ? 12.03.04, 17:55
      hej,
      ja tez bym sie za bardzonei przejmowala bolami, choc w 100% cie rozumiem, ze w
      tej chwili wszytko moze zaczac cie niepokoic smile ale tak jak dziweczyny
      wczesniej pisaly, jak tylko beda one sie nasilaly, albo bedziesz miala
      plamienia i krwawienia, szybko do lekarza, bo to zazwyczaj, a wiem ze swojego
      doswiadczenia , nie jest dobry znak i moze byc symptomem wczesnego poronienia.
      trzymaj sie
    • sasha3 Re: Bóle @-czy normalne ? 13.03.04, 00:53
      Miałam takie bóle przed pierwszym i każdym kolejnym terminem @, przez 5 m-cy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka