wiartnica 09.07.10, 08:34 czy mogę w czasie ciąży z zapaleniem dolnych dróg moczowych zamiast furaginu stosowa zioła t.j. koper, anyż, wiązówke, łopian, mniszek i skrzyp??? do tego oczywiscie dodałabym melise, pokrzywe i rumianek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 ?????????????????????????? ? 09.07.10, 08:41 więcej nie mogłas tych znaków zapytania. To jest bardzo niegrzeczne. Jeśli ci interesuje czy mozesz popijac zioła, to idx do lekarza. Ziółka to nie mizeria z koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiartnica zioła zamiast chemii 09.07.10, 09:12 Proszę Kamelię o rozładowanie swoich frustracji gdzie indziej, interpunkcja w tym temacie jest najmniej ważna, ale nerwice też można wyleczy ziołami, polecam książkę Klimuszki "wrómy do ziół leczniczych" Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: zioła zamiast chemii 09.07.10, 09:21 Interpunkcja nadaje sens wypowiedzi. Bez niej- to tylko ciąg słów bez znaczenia. Bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
marlesek Re: ?????????????????????????? ? 10.07.10, 09:23 znaki zapytania niegrzeczne a skąd ty sie dziewczyno urwałaś, najpierw pocztaj po co te znaki zapytania sie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: ?????????????????????????? ? 10.07.10, 22:20 Mnie tez to denerwuje. Najlepsze sa tytuly typu "pomocy!!!!!!!!!!!!!" a w temacie "czy moge w ciazy pic wode z kranu". Nie wystarczy jeden znak zapytania? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: zioła zamiast leków?????????????????????????? 09.07.10, 08:57 Interpunkcja nie boli. Myślenie też - zioła są groźniejsze w ciąży od wyselekcjonowanych i przebadanych leków. Lekarz się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
wiartnica Re: zioła zamiast leków 09.07.10, 09:07 Znam się na ziołach, pytam czy mozna zastapic lek farmaceutyczny nimi w ciąży. Dzięki ziołom nie odwiedzałam lekarzy od lat, myślę że w ciąży trzeba unika chemii jeszczc bardziej, lekarze są zmanipulowani przemysłem farmaceutycznym, a ja nie mam zamiaru brac udziału w tej gonitwie, ani w żadnej innej, dlatego proszę o radę kogoś kto ma doświadczenie w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: zioła zamiast leków 09.07.10, 09:52 jeśli znasz sie na ziołach, to powinnaś wiedzieć, ze oprócz zasadniczej substancji aktywnej, której potrzebuje organizm (btw które zioło działa bakteriobójczo na drogi moczowe? zdaje się, ze wspomagające działanie ziół polega na moczopędności, plus żurawina na pozbycie się złogów bakteryjnych), zwierają inne substancje, które mogą szkodzić płodowi. W życiu nie słyszałam, żeby lekarz zalecał zioła w ciąży. Teorie spiskowe za to są moim hobby Jednak gdy mam do wyboru ból przy sikaniu i wdrażanie praktyczne swojej paranoi, albo wzięcie leków, to wybieram leki. Odpowiedz Link Zgłoś
wiartnica Re: zioła zamiast leków 09.07.10, 13:42 Przecież nie wiem wszystkiego, dlatego pytam, nie mam ochoty angażowa się emocjonalnie w ta rozmowe, zadaje konkretne pytania, a tu każdy na mnie najeżdża. Ludzie opanujcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: zioła zamiast leków 09.07.10, 13:56 Wszystko zalezy od tego jak powazna jest to infekcja.Czesto wystarczy leczenie naturalne np uroseptem albo żurawiną, jednak decyzję o tym co powinnas brać musi podjac lekarz na podstawie wyniku alnalizy moczu. Napisz coś jak wyglada Twój wynik moczu? Leukocyty, ph, bakterie ? pamietaj, ze ziola to tez leki i nie wszystkie mozna stosowac w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: zioła zamiast leków 09.07.10, 22:25 Skoro nie ufasz lekarzom- lecz się sama, urodź sobie nawet dziecko w polu. Moje doświadczenie mówi mi tyle, że nieleczone zakażenia układu moczowego w ciąży skutkują przedwczesnym pękaniem błon płodowych, zakażeniem wewnątrzmacicznym płodu, hipotrofią, poronieniem, zgonem płodu, wcześniactwem. Ale owszem, możesz wierzyć w spisek firm farmaceutycznych, chcących zabić Ciebie i Twoje dziecko i pić sobie ziółka. IMO gdyby były takie skuteczne, to ludzkość nie miałaby powodu, żeby wyszukiwać efektywniejsze medykamenty, w tym antybiotyki. Jakoś jednak przed erą leków przeciwbakteryjnych zapalenie płuc było chorobą śmiertelną i ziółka nie pomagały. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: zioła zamiast leków 10.07.10, 22:39 Wiesz co? To mozę pij wodę z jakiegoś świętego źrodełka to jeszcze bardziej eko. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: zioła zamiast leków?????????????????????????? 09.07.10, 22:27 >ekarze są zmanipulowani przemysłem farmaceutycznym, a >ja nie mam zamiaru brac udziału w tej gonitwie, ani w żadnej innej A ziółka to w aptece za darmo dają i nie produkują ich firmy farmaceutyczne, prawda...? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: zioła zamiast leków?????????????????????????? 10.07.10, 07:54 memphis90 napisała: > >ekarze są zmanipulowani przemysłem farmaceutycznym, a > >ja nie mam zamiaru brac udziału w tej gonitwie, ani w żadnej innej > A ziółka to w aptece za darmo dają i nie produkują ich firmy farmaceutyczne, > prawda...? Sama sobie nazbiera. O świcie, wśród kropel rosy. A potem ususzy w goracym slonku. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: zioła zamiast leków?????????????????????????? 10.07.10, 09:15 Ależ skąd! Rano, przy rosie nie! W nocy, przy pełni księżyca! Wy się w ogóle na czarownictwie nie znacie, zadne z was wiedźmy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: zioła zamiast leków?????????????????????????? 09.07.10, 22:32 wiartnica napisała: > czy mogę w czasie ciąży z zapaleniem dolnych dróg moczowych zamiast furaginu Tak,możesz na własną odpowiedzialność li tylko!!! Bo żaden lekarz się pod tym nie podpisze!! > stosowa zioła t.j. koper, anyż, wiązówke, łopian, mniszek i skrzyp??? do tego oczywiscie dodałabym melise, pokrzywe i rumianek. No i jak one zwalczą np.upierdliwą bakterię escherichię coli to czemu nie? Ale wedle mojej wiedzy tę bakterię leczy się antybiotykiem Zrób sobie posiew moczu. Odpowiedz Link Zgłoś