minka.b 25.08.10, 13:35 Mam pytanie dokładnie na czym polega echo połączone z usg genetycznym, czy jakoś trzeba się specjalnie do niego przygotować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluex Re: Echo 25.08.10, 21:54 Jeżeli chodzi Ci o echo serca płodu oraz o USG (mój lekarz obrusza się na słowo "genetyczne") pomiędzy 11-14 tc to nie ma żadnego przygotowania - ot jedno i drugie to sonda przyłożona do brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b Re: Echo 26.08.10, 12:56 Chodzi o echo w 22 tygodniu plus usg które ma potwierdzić lub wykluczyć podejrzewany rozszczep kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
bluex Re: Echo 26.08.10, 17:16 czyli tak jak pisalam - zadnych przygotowan (poza pozytywnym podejsciem Odpowiedz Link Zgłoś
malta_30 Re: Echo 26.08.10, 14:14 ECHO serca płodu jest badanie USG, w trakcie którego, zwraca się szczególną uwagę na budowę i funkcję serca oraz układu krążenia dziecka. Jest to badanie specjalistyczne, wskazane w sytuacji wykrycia nieprawidłowości w trakcie badania standardowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki11110 Re: Echo 28.08.10, 14:44 Zero przygotowań. Oby tylko malec w trakcie nie był zbyt aktywny, bo moja córa tak się wierciła, że pani kardiolog miała problem dokładnie ją obejrzeć i dokonać pomiarów. Odpowiedz Link Zgłoś