Dodaj do ulubionych

@ NIE MA, A TEST NEG.

29.03.04, 06:09
WITAM
Nie wiem co o tym wszystkim mysleć, bo w marcu przytulanko było wtedy kiedy
trzeba było się przytulać, wczoraj powinnam dostać @, a nie dostałam (dodam,
że zawsze mam regularnie co 4 niedzielkę). test ciązowy robiłam w sobote,
wyszedł negatywny... a tak się łudziłam na ciąże smile))
mam wrażenie, że może od tego myślenia o ciązy przesunie mi się @... czy może
jednak jestemw ciązy??
poczekam z 2-3 dni i może znów zrobe test?? smile)
Obserwuj wątek
    • adiw1 Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 29.03.04, 12:05
      Czesc roksana78,to ja adiw1.Pisalysmy niedawno na jednym poscie"czy jestam w
      ciazy??"u mnie sie niestety nieudalo.Terz przytulalam sie kiedy terzeba
      bylo,Malpe powinnam byla dostac w sobote,ale przyszla dzisiaj!!!czuje sie
      okropnie.Mam nadzieje ze nowy cykl...
      Za ciebie 3mam kciuki.Daj znac.
      Pozdrawiamsmile)
      Adi
      • tatianack Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 29.03.04, 13:11
        To i ja dolacze sie do watku. Jestem juz w 37 dc i nic. W 34 dc robilam test
        (po poludniu) i wyszedl negatywny. Jutro ide do lekarza. Nie moge sobie znalezc
        miejsca. Tak naprawde nie staralismy sie jeszcze na calego, ale ucieszylabym
        sie gdybym zostala mama. Nigdy nie zdazylo mi sie tak dlugie opoznienie.TRoszke
        sie martwie co to moze byc....
    • justynafx Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 29.03.04, 13:39
      Nic się nie martwcie dziewczyny. Często bywa tak, że pierwszy, drugi test
      wychodzi negatywny, a przy trzecim pojawia się upragniny (nie we wszystkich
      przypadkach) pozytywny wynik. Najpewniejsze jest badanie krwi, które daje
      praktycznie 100% pewnośc po 5-6 dnich od zapładnienia. Koszt badania to około
      30zł. Skierownie daje lekarz ginekolog, a on sam na początku nie jest w stanie
      wykryć ciąży. Powodem braku miesiączki może też być torbielek na jajniku czyli
      nie pęknięty pęcherzyk Graffa. Nic sie nie martwcie to też nic strasznego.
      Zazwyczaj nie potrzebna jest ingerencja lekarza, torbielik sam się wchłonie
      (miałam coś takiego sama). Jednak zawsze z takimi problemami należy się zgłosić
      do lekarza, bo każdy przypadek powinnien być rozważany indywidualnie. Okres się
      może również spóźnieć ze względów psychicznych, "tak bardzo chcesz być wciąży".
      Z mężem planujemy dzidziusia, więc sama interesuje sie takimi sprawami. Życze
      wszystkim powodzenia smile))))))))
    • stachewicz Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 29.03.04, 14:12
      czześć,
      widze że to prawdziwa epidemia, może w marcu @ nie pracuje,
      mnie okres późnia się już piąty dzień, dzień po terminie robiłąm test i nic.
      jutro do lekarza. dajcie znać co u was
      pozdrawiam asia
      • 1jagienka Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 29.03.04, 21:26
        witajcie,
        to jeszcze ja swoje 3 grosze wtrące. staramy się z mężem intensywnie od 2
        miesięcy (aż mi te starania trochę obrzydły, jemu niesmile)), @ się spóźniał, na
        USG był jakiś pęcherzyk, I co się okazało? Pęcherzyk to jakoś tak ułożona
        kropelka jakiegoś płynu, a brak okresu z prozaicznej przyczyny: mam owulację CO
        2 MIESIĄCE!!!!! Przepisał mi mój gin jakąś pastylę (to co przeczytałam na
        ulotce brzmi okropnie!!) i w kwietniu do roboty!
        życzę sukcesów i miłej pracysmile
    • dzunia Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 30.03.04, 00:14
      czesc Roksanko!nie ma co sie denerwowaćsmile ja z moim męzem staraliśmy sie o
      dzidzie ponad ROK czasu,a zważywszy na to że moja ukochana @ przychodziła jak
      jej sie chciało to była to "rosyjska ruletka"smilealbo sie wstrzelimy w dni
      płodne ,albo nie.Za każym raze gdy zbliżał sie termim @ dostawałam kociokwiku,i
      nie mogłam sobie znależć miejca,@ spóżniała sie 4dni,8dni,15dni,a i bywało że
      21...na testy wydałam kasy nie mało i z reguły wynik był negatywnysad co
      śmieszniejsze w tej smutnej opowieści :że zawsze jak robiłam 3 test z nadzieją
      na 2 NIEBIESKIE krechy wychodziła znowu 1 a na drugi dzień @ sie pojawiała jak
      gdyby nigdy nicsad((.We IX.2003 mąż pojechał na 2-miesięczne szkolenie i był w
      domku raptem przez tem czas 6 dni,dlatego w listopadzie nadrabialiśmy
      stratysmile).@ miała przyjechać 28.11.03 ale nie pojawiła sie zrobiłam 3 testy-
      wszystkie z 1 krechą,prawie sie poddałam ale coś mnie podkusiło i kupiłam
      jeszcze 1(zrobiłam go w przeddzień Wigilii)i okazało sie że wyszły 2 NIEBIESKIE
      cudowne kreseczki!!!smile)) teraz jestem w 20 tyg a jak poszłam po Swiętach to sie
      okazało że jestem w 7 tyg.także jak robiłam 1 test to już byłam w ciązy.trzeba
      czasu i cierpliwośći wiem wiem... sama taka nie byłam bo non stop latałam do
      apteki,ale warto poczekać te pare dni bo można troche kasy zaoszczędzić,a 2
      prawdą jest to że najbardziej prawdomównym o ile nie 100% badaniem jest pobór
      krwi.tam sie nic nie ukryje. Pozdrawiam Cie serdecznie i życze powodzenia w
      miłosnych podbojach,ponoc cierpliwość zostaje nagrodzonasmileTrzymaj sie i nie daj
      sie zwariować PAPA

Dzunka i 20tyg bobaseksmile
      • roksana78 Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 30.03.04, 06:13
        witam, dziekuje Wam dziewczyny za odp.
        no i niestety wczoraj @ mnie "zaatakowała" sad(
        ale jak mówicie nie można dać się zwariowac, trzeba byc cierpliwym... obiecałam
        sobie i męzowi, że w kwietniu nie będę intensywnie myśleć o baby (ale nie wiem
        czy mi się to uda)...
        tak więc dziewczyny do dzieła w nowym miesiącu!!

p.s. adiw1 ja równiez trzymam kciuki (za inne Dziewczyny oczywiście równiez)..
        powodzenia dla Was wszytskich!!!
        • majkagra Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 30.03.04, 14:35
          Witaj Roksano! Trzymam za Ciebie kciuki! Napewno się uda, zobaczysz!!!!
          Pozdrawiam!
        • adiw1 Re: @ NIE MA, A TEST NEG. 30.03.04, 14:57
          Witaj Roksanko,
          niemartw sie,badz dobrej mysli(ja sie staram)nowy cykl - nowe starania - nowe
          szanse.Jestesmy w tej samej sytuacji jak wiesz.
          trzymam wszystkie kciuki
          pa
          Adi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka