zakochana-0 09.10.10, 15:29 okazalo sie ze jestem w ciazy ale mamv problem bo nie dawno przez tydzien piłam redbulla czy zaszkodzi to mojemu dziecku ... pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: pomocy 09.10.10, 15:35 A ja upiłam się w trąbę na poczatku ciąży Po prostu zapomnij o tym Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: pomocy 09.10.10, 18:30 ja jeszcze nie wiedząc, że jestem w ciąży, upiłam zdążyłam się upić 3 razy, a wódkę zawsze zapijam red bull-em... Poza tym obecnie w ciąży zdarza mi się czasami wypić połowę red bulla bo po prostu je lubię Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana-0 Re: pomocy 09.10.10, 15:52 dzieki ale ja sie jakos boje bo troche tego wypilam a ciaza byla nie planowana ale bardzo sie ciesze ze jestem w ciazy boje sie ze moja dzdzia moze miec jakies uyszkodzenie na zdrowiu albo ze z tego powodu poronie Odpowiedz Link Zgłoś
narrinka Re: pomocy 09.10.10, 15:56 nie masz czym sie denerwowac naprawde, wiele dziewczyn pali, pije itp zanim dowiedza sie o ciazy i dzieciaki maja zdrowe. najwazniejsze bys sie nie denerwowała to gorzej wpływa na Ciebie niż te redbulle Odpowiedz Link Zgłoś
decylia Re: pomocy 10.10.10, 07:06 Uspokój się już Swoją drogą - jak wspaniale, że miałam poważniejsze problemy na początku ciąży i nie miałam czasu myśleć o tym co redbull i kawa mogły zrobić dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: pomocy 09.10.10, 16:09 Mnie się teraz zdarza wypić RedBulla bo język by mi do tyłka uciekł i jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: pomocy 09.10.10, 16:28 oj nie bądź taka pewna .. ja też czasem piję i dopiero przy porodzie się okaże czy dzidzia ma wszystkie kończyny Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: pomocy 09.10.10, 17:26 No nie gadaj, na usg widziałam 2 ręce (nie tą samą ) i dwie nogi (też nie tą samą) więc kończyny ma Nie dajmy się zwariować, narkotyki biorą kobiety, nadużywają alkoholu, papierosów i kawy... Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_44 Re: pomocy 09.10.10, 17:50 przez pierwsze chyba 3 (albo i może nawet 4) tygodnie dziecko nie jest jeszcze 'podłączone' do twojego krwiobiegu. Nie powinno Ci to zatem zaszkodzić i co ma byc to i tak będzie. A muszę Ci się przyznać, że w tej ciąży w 4 miesiącu MUSIAŁAM się napić kawy bo nie funkcjonowałam normalnie (a mam już małe dziecko do opanowania) a kawy pic nie mogłam, bo wymiotowałam nią dalej niż widziałam. Tak więc kupiłam sobie red bulle i pozwalałam na pół dziennie rozłożone w trzech dawkach. Pomagało oczywiście bardziej jako placebo ale jednak pomagało Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1975 Re: pomocy 09.10.10, 22:15 Glupoty piszesz, ze 3-4 tygodnie nie ma kontaktu z krwia matki! Przez pierwsze dni do implantacji i pozniej jeszcze w fazie odzywiania histotroficznego-poprzez trawienie tkanek endometrium jajo plodowe nie ma lacznosci z krwia matki. W 6-10 dniu zaczyna juz tworzyc sie zaczatek trofoblastu i jajo, zwane od 14 dnia zarodkiem ma kontakt, nie bezposredni ale ma (do konca ciazy jest bariera lozyskowa i krew plodu z krwia matki sie nie miesza) z krwia matki, dlatego we krwi mozna wykryc po okolo 6 dniach beta hCG. Co okresu bezpieczenstwa: Jajo plodowe jest w wzglednie bezpieczne przez pierwsze 10-14 dni, bo sklada sie z nisko zroznicowanych komorek i po uszkodzeniu albo one sie odtworza albo jajo w koncu ginie np puste jajo plodowe, ciaze bichemiczne. W tym okresie jajo moze sie takze podzielic i powstaja blizniaki jednojajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: pomocy 09.10.10, 22:54 obawiam sie, że poważnie zaszkodzisz, np dziecku wyrosną skrzydełka ale zarobek w cyrku z takim potomkiem może być niezły, razem z trollami, na przykład. W ostatczeności dziecko, jeśli szczęśliwie okaże się dziewczynką będzie mogło wystąpić w rekalmie podpasek. Ze skrzydełkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: pomocy 10.10.10, 11:22 Dziecko urodzi się czerwone. Jak będzie chłopczyk, to będzie miał rogi, a jak dziewczynka, to skrzydełka Żartuję oczywiście, nie masz się czym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: pomocy 10.10.10, 13:55 żarty żartami ale z lekarzem bym to skonsultowała. psychiatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: pomocy 10.10.10, 20:51 Rozumiem, ze to Ty wybierasz sie na wizytę do takiegoż? Obawy przyszłej matki mogą być najróżniejsze i schizy są właściwie na porządku dziennym. Póki świrowanie mieści się w granicach "ciążowych"jest ok. Naprawdę nie widzę powodu, by Autorke postu wysyłać do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: pomocy 10.10.10, 21:04 tego rodzaju schizy są objawem pospolitego ciążowego zidiocenia i jest szansa że jak się taką kubłem zimnej wody obleje to jakieś połączenia w mózgu zaskoczą Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: pomocy 11.10.10, 10:46 To, że Tobie są obce, nie znaczy, że to jest normalne, a zachowanie innych chore. Sama miałam małe schizy, wprawdzie nie świrowałam ale wiem, że rozsądek to jedno, a strach to druga rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 easyblue 11.10.10, 23:57 A czy Ty nie widzisz, że karmisz trolla? Dałaś się tak wpuścic w maliny,że ten post uważasz za świrowanie ciężarnej, przecież to z daleka śmierdzi troll'izmem Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: easyblue 12.10.10, 10:46 Mnie też kiedyś wzięto za trolla. Wolę odpowiedziec na rzekome posty trolla, niż nie odpowiedzieć komuś, kto potrzebuje jakiejś pomocy. Może to naiwność, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: pomocy 11.10.10, 14:56 To nie wiesz że dziecko jest już od poczęcia? Boszszsz.. (a gwoli ścisłości u niej to chyba jeszcze zarodek się napił tego redbulla) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1975 Re: pomocy 12.10.10, 00:49 Zarodek jest od 2 tygodnia, wiec nawet nie zarodek Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: pomocy 12.10.10, 21:58 Uwielbiam takie wątki Swoją drogą widzę że redbul wzbudza prawie tyle kontrowersji co "piczka" zwana sromem Odpowiedz Link Zgłoś