Dodaj do ulubionych

MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :)

15.12.10, 18:06
Witam Was dziewczyny smile Czy któraś z Was zaszła w mnoga Ciąze Przez to ze zazywała tabletki Antykoncepcyjne ?smile lekarz chce mi zapisać takie tabletk na uregulowanie cyklu ale boje sie tego ze moge mieć mnoga ciąże smile Odpocziedzcie bo jestem bardzo ciekawa
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 15.12.10, 18:32
      Dzisiejsze tabsy mają tak małe dawki hormonów,że to mało prawdopodobne.
      • bweiher Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 15.12.10, 18:57
        Nie wiem. Ja zaszłam w mnogą "od niczego".W rodzinie nie ma bliźniaków,tabletek nie brałam nigdy.
        • iwonagos Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 15.12.10, 19:26
          10 lat brałam pigułkę. urodziłam dwie córkismile jedną w 2006, a drugą w 2009wink
          • tylkolondon Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 15.12.10, 20:01
            jeśli okaże się to prawdą to zacznę brać tabletki przed staraniami smile
    • necia27 Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 15.12.10, 20:11
      z tego co wiem na tabletkach anty nawet w pojedynczą ciąże nie można zajść.
    • sofi75 Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 15.12.10, 20:27
      Branie tabletek anty na wyregulowanie cyklu, ma mniej wiecej taki sens jak nastawianie zegarka wedlug przyjazdu 'rzezni' Warszawa-Zakopane smile
    • kotkowa Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 17.12.10, 09:13
      Dżizus, tabletki anty na uregulowanie cyklu??? co za pomysl w ogole? W trakcie brania bedziesz miala uregulowane, tzn. w ogole nie bedzie cykli, bo nie bedzie owulacji, ale krwawienie bedzie regularne. Za to po odstawieniu mozesz miec jeszcze wiecej problemow - pisze z wlasnego doswiadczenia. Co do ciazy, to czasem tuz po odstawieniu latwiej zajsc, jest tez wiekszy odsetek ciaz mnogich, ale rowniez latwiej poronic! Hormony sa zupelnie rozregulowane. To dzialanie kompletnie od konca. Powinnas miec zrobione badania hormonow, moze masz za wysoka prolaktyne i za niski progesteron - wtedy reguluje sie te dwa hormony i zachodzi w ciaze, nadal monitorujac poziom progesteronu i czesto biorac luteine. Pisze na wlasnym przykladzie. Po tabsach mialam wielkie problemy, dobrze ze trafilam na dobrego gina, ktory mnie przebadal, uregulowal hormony i zaszlam szybko w ciaze.
      • magdi_82 Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 17.12.10, 09:18
        Ja brałam tabsy chyba z 10 lat. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Odstawiłam i po kilku miesiącach zaszłam w pojedyńczą ciążę.
    • asiaiwona_1 Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 17.12.10, 20:17
      19zainteresowana90 napisała:

> Witam Was dziewczyny smile Czy któraś z Was zaszła w mnoga Ciąze Przez to ze zazyw
      > ała tabletki Antykoncepcyjne ?smile

Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja zachodziłam w ciążę przez to, że kochałam się z facetem, a nie przez to, że zażywałam tabletki big_grin
    • naana26 Re: MNOGA CIĄŻA -Pytanie !!! :) 19.12.10, 21:50
      ja jadłam tabletki 8 lat, syn rozrabia za dwóch ale jest jeden wink

natomiast jakieś większe prawdopodobieństwo jest. i nie przez dawki hormonów jak pisze ktoś wyżej, a głównie przez to, że po odstawieniu nagle odbokowuje się owulacja i może dojść do uwolnienia dwóch jajeczek na raz, co może zaowocować bliźniętami, ale dwujajowyymi.

a między nimi podobieństwo może być żadne, mogą mieć też różną płeć. Także prawdopodobieństwo jest większe, ale ciągle niewielkie.

p.s. tabletki regulują cykl jak je bierzesz, a raczej kreują coś na rodzaj cyklu - bo swojego naturalnego cyklu mieć nie będziesz. No i w trakcie brania w ciąże raczej nie zajdziesz, więc jak już mega cię przeraża ciąża mnoga, to zaraz po odtsawieniu zabezpieczaj się w inny sposób i poczekaj aż wrócą normalne, pewnie po kilku miesiącach już pojedyncze cykle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka