kasiuncia25 17.04.04, 21:54 Czy dzien po okresie mozna miec dni plodne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
innanna Re: Dni płodne 17.04.04, 22:14 przy krótkich cyklach-mozna, tym bardziej biorac pod uwagę zywotność plemnika zajście w ciaze jest całkiem prawdopodobne, zresztą za pewniejszą uwaza się tę niepłodność poowulacyjną, bo z tą przed to bywa róznie ) Odpowiedz Link Zgłoś
nesla Re: Dni płodne 18.04.04, 09:29 praktycznie nie mozna, nawet najbardziej wytrwale plemniki nie doczekaja owulacji, a teoretycznie wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: Dni płodne 18.04.04, 09:47 Jeżeli cykle sa np.25 dniowe to jak wspóżyjesz pod koniec menstruacji to możesz zajść w ciąże(wiem toi od mojej pani ginekolog) Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: Dni płodne 18.04.04, 12:10 Pamiętam jak kiedyś na studiach miałam wykład na temat antykoncepcji.Wówczas doktor prowadzący zajęcia mówił nam kiedy prawidłowo występują dni płodne. Twierdził, że 3 dni po i ok 10 przed miesiączką jest bezpieczne. Jednak zaraz dodał, że on nie da sobie za to ręki, ani nawet palca uciąć, bo owólacja może nastąpić w każdym momencie cyklu! Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: Dni płodne 19.04.04, 09:35 Jeśli masz krótkie cykle to tak. Najlepiej przekonasz się o tym mierząc poranną temperaturę i obserwując śluz. Odpowiedz Link Zgłoś