trollinka
13.01.11, 21:49
Witajcie,
Mam skończone 40 lat i jestem w 14 tyg. ciąży, która jest dla mnie ogromną niespodzianką. W tym tygodniu dwukrotnie miałam robione USG genetyczne. Pierwsze przez lekarza prowadzącego, drugie zaś dziś u dr. Roszkowskiego. Wyniki obydwu wyszły bardzo dobrze. Jakiś czas temu pdjęłam jednak decyzję, iż ze względu na wiek pmimo dobrych wyników USG zdecyduję się na aminounkcję, na którą zostałam skierowana przez mojego lekarza do IMIDZ na Kasprzaka. Termin badania mam wyznaczony na dzień 31 stycznia. Dr Roszkowski wprawił mnie jednak dzisiaj w prawdziwy obłęd, twierdząc, że bez sensu jest tak długo czekać skoro już dziś można zrobić biopsję kosmówki i zaprosił mnie do siebie do szpitala Orłowskiego na Czerniakowskiej na poniedzialek 17 stycznia. Mam totalny zamęt w głowie gdyż obaj Panowie zdają się wzajemnie krytykować , podajac przy tym różne informacje na temat bezpieczeństwa i dokładności obydwu badań. Bardzo ufam mojemu lekarzowi, który jest świetnym specjalistą, nie dają mi jednak spokoju bardzo pozytywne a nawet entuzjastyczne wypowiedzi na temat praktyki dr. Roszkowskiego i zupełenie nie wiem, którego z lekarzy powinnam posłuchać.
Może któraś z Was miała podobny dylemat lub posiada praktyczą wiedzę na temat wymienionych przeze mnie badań, ich bezpieczeństwa, dokładności, czasu oczekiwania na wyniki itd. Będę ogomnie wdzięczna za każdą poradę
Agnieszka