Dodaj do ulubionych

L4 ciążowe oddam...

28.03.11, 13:13
.. razem ze skurczami, rozwarciem i świeżym krwawieniem.
W zamian przyjmę stresującą pracę w pełnym wymiarze godzin do samego porodu, wszystkie obowiązki domowe łącznie z opieką nad dziećmi, praniem, gotowaniem i co tylko.
No więc- kto pierwszy ten lepszy.
Poważne oferty proszę kierować na (....)
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 13:33
      no właśnie.. to dla tych, którzy twierdzą, że L4 w ciąży standardowo jest lewe. Powodzenia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
      • dagmaralodz77 Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 14:04
        reneta a na kiedy termin porodu wyznaczony... bo sie zastanawiam czy warto??? wink

trzymaj sie!!!
        • misiontko999 Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 14:32
          Super wątek. big_grin

Wiesz co, zajrzyj tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/w,585,123417166,123417166,Czy_otzrymam_zwolnieniem_lek_.html
          Tu są takie zazdrosne PANIE, że podejrzewam, że chętnie przyjmą. big_grinbig_grinbig_grin
          • reneta.szara Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 14:57
            Przejrzałam w/w wątek. Korzystam ze zwolnienia takiego samego jak kobiety, które idą "na wszelki wypadek", które boją się stresu, a poza tym nic im nie dolega. Ja leżę plackiem- one biegają po galeriach szykując wyprawki i pijają kawkę z koleżankami.
            Mamy takie same L4 sad
            • dagmaralodz77 Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 15:04
              reneta... najważniejsze jest Twoje dziecko... miej w głębokim poważaniu Panie, które "wyłudzają" zwolnienie lekarskie, często oszukując lekarza ze boli, że 3 dni temu było plamienie.... biorą recepty i wyrzucaja je do najblizszego kosza a L4 "całują"!!! No cóż takie realia "cudownego kraju" i "chorych-zdrowych ciąż"!!!
            • kochammacka Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 15:10
              Ty przejmuj się sobą i dbaj jak możesz o siebie i dziecko. A laski z lewymi L4 to leniuchy, jak teraz sobie nie radzą z byciem zdrowym i obowiązkami to dopiero dostaną w kość jak trzeba będzie się dzieckiem zająć i ruszyć 4 litery do pracy. Zdrówka życzę smile
            • doral2 Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 17:27
              reneta.szara napisała:

> Przejrzałam w/w wątek. Korzystam ze zwolnienia takiego samego jak kobiety, któ re idą "na wszelki wypadek", które boją się stresu, a poza tym nic im nie dolega. Ja leżę plackiem- one biegają po galeriach szykując wyprawki i pijają kawkę z koleżankami.
              > Mamy takie same L4 sad..'

ano właśnie uncertain
            • muta001 Re: L4 ciążowe oddam... 04.04.11, 12:47
              Przejrzałam w/w wątek. Korzystam ze zwolnienia takiego samego jak kobiety, któ
              > re idą "na wszelki wypadek", które boją się stresu, a poza tym nic im nie doleg
              > a. Ja leżę plackiem- one biegają po galeriach szykując wyprawki i pijają kawkę
              > z koleżankami.
              > Mamy takie same L4 sad

I może dzięki temu nie mają kwawień i rozwarć lub innych problemów wink
    • milamala Re: L4 ciążowe oddam... 28.03.11, 18:12
      Wspolczuje i zycze pomyslnego doprowadzenia ciazy do konca w najbardziej odpowiednim momencie.
      Tylko mala uwaga, stresujaca praca nie jest dobra dla ani kobiet w ciazy ani dla maleñstw (wlasciwie nie jest dobra dla nikogo, z tym, ze dla ciezarowek jest wrecz niebezpieczna - w przeciweinstwie do opisanej reszty. Stresuajca praca czesto bywa powodem wlasnie takich komplikacji jak podane.
    • sorvana [...] 28.03.11, 18:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • diabel_thazmansky a sio trollu... 28.03.11, 20:51
      Dziewczyny-nie odpowiadajcie tej zblazowanej babie/facetowi ,bo to jest troll.
      Wystarczy wejść na forum o niepłodności i poczytać jak się wyraża o kobietach w ciąży-i jakie niestworzone historie wymyśla na swój temat.
      Szkoda czasu...
      • misiontko999 diabel_thazmansky 29.03.11, 11:52
        A gdzie to forum, bo nie mogę znaleźć?
        • deodyma Re: link do forum Niepłodnosć. 29.03.11, 12:04

forum.gazeta.pl/forum/f,191,Nieplodnosc.html
      • reneta.szara Re: a sio trollu... 29.03.11, 12:08
        Sam jesteś trollem i na dodatek mało spostrzegawczym.
        Moje problemy z tamtego roku na szczęście nie są już aktualne smile
        Życzę szczęścia.
        • cheeringup Re: a sio trollu... 29.03.11, 13:48
          Reneta, współczuję i nikomu nie życzę.... mało osób sobie zdaje sprawę po co to L4 kobietom w ciąży jest potrzebne, bo niestety ale przez takie osoby, które biorą zwolnienie, bo płacone jest 100% jesteśmy postrzegane jako lenie...
          taki podobny wątek już był... pokażcie mi niestresującą pracę to pogadamywink
          w domu też się można stresować.. i co wtedy?? niestety stres jest wpisany w nasze życie i go nie unikniemy i pobieranie L4 na stresującą pracę jest moim zdaniem dalekim nadużyciem...
          wiem, że stres stresowi nie równy, tak samo jak inne powody przebywania na L4..dla niektórych wystarczy tylko senność i ogólne ciążowe rozbicie ...

aaaa...i żeby nie było... nie jestem na L4 i na razie nie zamierzam. nie zazdroszczę też kobietom co L4 mają, bo:
          czuję się dobrze i ciąża to nie choroba
          chyba bym w domu zwariowała
          jak tylko powiedziałam o ciąży w pracy to prezes zapytał czy chcę pracować czy L4, bez żadnych podtekstów w stylu "ty leniu na L4", więc gdybym chciała to bym poszła.
          • wuika Re: a sio trollu... 29.03.11, 14:05
            No ja się przed chwilą na innym forum dowiedziałam, że przecież z plamieniami można chodzić do pracy uncertain
            • cheeringup Re: a sio trollu... 29.03.11, 15:03
              o tym to chyba lekarz decydujewink
              ja nie kwestionuję zwolnienia ogólnie, chodzi mi tylko o fakt powszechności jego wykorzystywania tylko dlatego, że płacone jest 100%.
              Nie chciałabym musieć leżeć...dlatego cieszę sie ciążą, dbam o siebie i pracuję... po co mam wywoływać wilka z lasu...
              • aleksa51 Re: a sio trollu... 29.03.11, 15:48
                Ja mam niestresującą pracę-pracuje u mojej mamy. Ale jestem niestety na zwolnieniu od 6tc czyli od pierwszego plamienia. Ciągle pojawiają się nowe problemy w tej ciąży. Właśnie piszę do was ze szpitala spod kroplówki... Ale mam koleżankę, która wzięła l4 w niespełna 5tc i lata jak mały samolocik, do tego dorabia w domu.
        • diabel_thazmansky Re: a sio trollu... 03.04.11, 16:12
          "... nie wychodzę z domu, jak już to późnym wieczorem, gdy ciężarne i mamusie z wózkami śpią. Nie mogę znieść ich widoku, chociaż nic mi nie uczyniły- zazdrość czy jak nazwać to co się we mnie kotłuje?
          Nawet tu, muszą niepytane wtrącać swoje 3 grosze cieżarne. Wciskają się w wątki znerwicowanych dziewczyn. Hasło "nie martw się, uda sie i tobie" maksymalnie wkurza i pogłębia rozpacz Jest forum CIP i W oczekiwaniu i setki innych jeszcze... Ale nie...
          Epatując ciążowymi suwaczkami ranią uczucia pogłębiając ten cholerny ból. Wcale nie jest mi lżej, że komuś innemu się udało. Do licha czy to tak wiele? Trochę empatii i taktu? Wiem, że nie jestem sama z odczuciami- jest nas więcej ".
          To twój tekst-i teraz przylazłaś tutaj ,i ja się pytam po co?
          Żeby znowu narzekać,bo jak się nie było w ciąży to było źle,a teraz jak się jest to też nie dobrze...
          • od.czasu.do.czasu Re: a sio trollu... 03.04.11, 16:35
            Trzeba być naprawdę słabym człowiekiem, żeby tak pisać o kobietach w ciąży.
            Baba babie z zazdrości już nie raz wbiła nóż w plecy.

Szkoda że Twoje dziecko będzie miało taką matkę.
            • ewikowa Re: a sio trollu... 03.04.11, 18:04
              reneta_szara: kilka lat temu przyjelabym to twoje L4 pod warunkiem ze ty przyjelabys moje L4 lezace na oddziale w szpitalu 16 tygodni plackiemsmile recami i nogami cieszylabym sie z lezenia w domu (ale nie z otwartym ujsciem i innymi cholerstwami) rozumie cie calkowicie...pociesze cie, w nastepnej ciazy tez mnie czeka taka sama zabawasad
          • reneta.szara diabel_thazmansky 04.04.11, 09:59
            Nie dość, że wklejasz mojego posta z początku PAŹDZIERNIKA zeszłego roku z forum niepłodność ( bardzo nieeleganckie zachowanie) z czasu gdy byłam w ciężkiej depresji, spowodowanej czym łatwo się domyślić, którą udało mi się z trudem pokonać- to rzucasz się na mnie z epitetami. Żenada proszę pani detektyw.
            Zniżę się do twojego poziomu i odpowiem twoimi własnymi słowami jakich użyłaś do innej forumowiczki:

> Idź wstrętna babo stąd i zbadaj swoją pustą czaszkę-dziewczyna normalnie
            > pyta-nie umiesz pomóc to spadaj na forum "tipsy i solara"

Nie potrafisz nic więcej jak obrażać?
            A może teraz z kolei ty mi ciąży zazdrościsz?
            Życzę szczęścia i zastanowienia się nad sobą, bo mi cię żal. Jestem teraz baaardzo szczęśliwa, pomimo problemów-ale kto ich nie ma smile
            Bez odbioru.
            • muta001 Re: diabel_thazmansky 04.04.11, 12:50
              reneta.szara
              DO PSYCHIATRY!!!!!!!!!!!
            • diabel_thazmansky Re: diabel_thazmansky 05.04.11, 13:36
              Akurat z moim postem nie trafiłaś za bardzo-kontekst był obronny ,a nie obrażający.
              A ciebie zapamiętałam,bo sama byłam częstym gościem na forum niepłodność----->mało kto takim jadem bryzgał jak ty.
              Ciąży nie zazdroszczę,raczej współczuję dziecku
              O ile w ogóle z taką dawką jadu je donosisz do porodu...
    • lilka69 a w zasadzie po co zalozylas ten watek? 04.04.11, 10:20
      chwalic sie nie ma czym, przeciez to smutne , ze masz takie problemy. dla prowokacji?
    • elle1100 Re: L4 ciążowe oddam... 05.04.11, 14:04
      Forum zeszło na psy. Zajrzałam tu z ciekawości, choć w ciąży ostatnio byłam 3 lata temu.
      Chyba wam na rozumy padło.
      Co was to obchodzi czy ktoś idzie na zwolnienie, czy nie? nawet jeśli to lewe zwolnienie to co wam do tego. Wasze durne komentarze są niepotrzebne, nie bądźcie takie społeczniczki, jak którejś się nie podoba to na skargę do zus, na policję itp - może będziecie usatysfakcjonowane wreszcie jak kogoś podpierniczycie. Skoro tak bronicie swoich podatków to zróbcie coś zamiast jazgotania na forum.
      Co was to obchodzi czy ktoś chce cesarkę na życzenie! pilnujcie swoich spraw. to samo z karmieniem piersią. Chcecie - to karmijcie, jeśli ktoś nie chce, to jw. - g....... wam do tego.
      Co za durne baby tu siedzą .
      Chamstwo, wylewanie swoich jadów na inne osoby.
      A do tego te wielkie mądralińskie co wyjechały do GB/Irlandii zasuwać na szmacie lub zmywaku a teraz gardzą Polską i podważają opinie polskich lekarzy, bo u nich - w ich wielkim świecie - jest inaczej.
      Luuuudzie.
      Nie rozumiem co robi administracja tego forum. Dlaczego te chamskie komentarze są tak tolerowane???

• panna.w.drodze Re: L4 ciążowe oddam... 05.04.11, 14:11
        smile
      • misiontko999 Elle1100 05.04.11, 15:42
        Brawo!!!

To jest właściwe podejście do tematu.smile

Popieram Cię w 100%.

Zazdrość, zazdrość i jeszcze raz zazdrość.sad
        • misiontko999 Re: Elle1100 05.04.11, 15:52
          Brawo!!!

To jest właściwe podejście do tematu.smile

Popieram Cię w 100%.

Zazdrość, zazdrość i jeszcze raz zazdrość.sad
      • vanilla4 Re: L4 ciążowe oddam... 05.04.11, 15:52
        elle zostałam właśnie Twoją fanką. Dobrze napisane. I to baardzo trafne - mogłabym tak napisać o jednej mojej ulubienicy:

A do tego te wielkie mądralińskie co wyjechały do GB/Irlandii zasuwać na szmaci
        > e lub zmywaku a teraz gardzą Polską i podważają opinie polskich lekarzy, bo u n
        > ich - w ich wielkim świecie - jest inaczej.
      • muta001 Re: L4 ciążowe oddam... 06.04.11, 03:05
        elle1100 BRAWOOO!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka