pepparkakor 26.04.11, 06:35 żeby poczuć ruchy (i to czasem podobno wyraźne) w I ciąży na początku 14tc...? Wszędzie piszą, że dopiero między 16 a 20tc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi110174 Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 08:13 mnie sie wydaje że mylisz ruchy dziecka z tymi jelitowymi ale kto wie... "Wcześniej i wyraźniej czują ruchy dziecka szczupłe kobiety. Pierwsze ruchy nie są odczuwane jako kopnięcia, raczej jako przelewanie, bulgotanie, delikatne muśnięcia." Moim zdaniem ważne jest nie to od kiedy ale do kiedy poczujesz pierwsze ruchy. Jesli mija 22 tydz i nic się nie czuje należy zwrócic sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_n_a Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 18.05.11, 14:15 Faktycznie możesz mylić ruchy dziecka z innymi rewolucjami, które się dzieją w Tweoim brzuchu ale w sumie różnie to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 08:14 Możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 08:47 dla mnie mało prawdopodobne, prawie nierealne przejrzyj jakiej wielkości jest taki mały płodziak w tym tygodniu tak mały, że nawet brzucha ciężarnej jeszcze nie powiększa jestem w drugiej ciąży ruchy poczułam gdzieś koło 18-20 tygodnia ciąży wcześniej wszystko wydaje się takie abstrakcyjne a jak któraś pisze że pierwsza ciąża i ruchy już w 12-14 tygodniu doskonale czują, to nie uwierzę, że to jest własnie to być może wszystko mylone jest z tętniącym układem krwionośnym Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 08:48 Wszystko jet kwestią indywidualnej wrażliwości. Pierwsze wyraźne przepływy (z lewej strony na prawą i odwrotnie) poczułam po skończonym 13 tc, w nocy. Od tej pory regularnie się to powtarzało - coś, jakby mi ryba przepływała i z jelitami nie da się tego pomylić. Z dnia na dzień nabierało intensywności i w okolicy 14tc czułam już nawet w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
naana26 Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 12:00 ja jestem chuda i dość uwrażliwiona i czulam w pierwszej ciąży w 16 tc, wieczorem na spokojnie i po czymś słodkim. moja znajoma czuła pierwsze puknięcie w 25-26 tc i zaręcza że wcześniej nie czuła, wiec może skoro są anomalia w tą stronę to w drugą również. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 12:40 Nie. Nie ma takiej możliwości. Która twierdzi inaczej- czuje ruchy w głowie, nie w macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka_mm Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 20:55 Nie jestem chuda, a czułam ruchy od 16 tyg. może nawet nieco wcześniej. Na początku to było jak takie delikatne muskanie w brzuchu i nie byłam pewna, czy to to. Ale to było to Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 21:01 Ja czułam na samiutkim początku 15tc. Ale to moja druga ciąża i dlatego jestem pewna że to byly ruchy a nie 'sprawy jelitowe' jak przy pierwszej ciąży powiedział mój gino kiedy taka natchniona powiedziałam mu o tym co czułam ( że przelewanie, muskanie ) a on mi na to że to tylko jelita))) Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Czy to w ogóle fizycznie możliwe, 26.04.11, 21:01 ja w obu ciążach czułam w 15 tc, więc może i można w 14 Odpowiedz Link Zgłoś