Dodaj do ulubionych

Przyrost beta HCG

03.06.11, 12:33
Wczoraj miałam robione badanie beta-HCG wynik 18 306, dzisiaj (czyli po jedej dobie) badanie było powtórzone wynik 21 418. Czy to prawidłowy przyrost? Bardzo proszę o odpowiedź, do lekarza idę jutro ale jestem bardzo niecierpliwa i strasznie się martwię bo to moja trzecia ciąża, dwie poprzednie poroniłam.
Obserwuj wątek
    • kathrinn82 Re: Przyrost beta HCG 03.06.11, 12:54
      www.babymed.com/tools/hcg-calculator
      "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "
      • od.czasu.do.czasu Re: Przyrost beta HCG 03.06.11, 18:48
        Hmm szału nie ma, ale rośnie.
    • lidek0 Re: Przyrost beta HCG 03.06.11, 19:20
      Zależy, który to tydzień, do kompletu może warto zbadać progesteron. A szukałaś przyczyny poprzednich niepowodzeń?
      • kotkowa Re: Przyrost beta HCG 07.06.11, 11:28
        Gdy beta przekracza już 6000, przyrosty zwalniają i mogą się podwajać nawet rzadziej niz co 4 dni. Także u Ciebie moim zdaniem jest ok. Szału nie ma, ale rośnie w porządku. Ja też przy takich wysokich wartościach miałam już wolniejsze przyrosty niż książkowe i wszystko było ok.
        • patrysia233 Re: Przyrost beta HCG 08.06.11, 10:48
          Dziękuje bardzo za wszyskie odpowiedźi. Wygląda na to, że wszystko jest ok, dzisiaj miałam robione badanie USG i jest zarodek 7,5mm, jest ECHO. Jestem bardzo szczęśliwa. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka