zauważyłam, że wielu dziewczynom podobają się te same imiona i tak chcą nazwać swoje dzieci. imiona, które kiedys popularne nie były, a teraz z różnych względów święcą triumfy. jakie widzicie zalety/wady nadawania swoim dzieciom popularnych imion? (popularnych w sensie, że może w naszych pokoleniach -ze dwa pokolenia przyszlych mam są forumowiczkami - mało było osób o takich imionach, za to teraz, jak sie popatrzy na wątki na forum dotyczące imion, albo na ulicy, czy wsrod znajomych poslucha, jak dizeci mają na imie, to co te imiona cały czas się przewijają; czyli np. Zuzanna, Oliwia, Weronika, Wiktoria, Jakub, Oskar, Julia itd itp) ja wiem, że są i inne względy nadawania imion dzieciom - np. wydaje Wam się to imię ładne (chociaż dziecku juz niekoniecznie musi się ono podobać, ale kto to wie!) czy ma jakiegoś patrona wielkiego... ale mi chodzi tylko o ten aspekt - nagle wszystkim (wiem, wiem generalizuję, ale to nieuniknione)zaczęły się podobać te same imiona! niezmiernie mnie to dziwi... jest wiele pięknych imion i wg mnie nie każda dziewczynka musi nazywać się Maja czy Zuzia albo Zosia, a nie każdy Jakub będzie podobny do Kuby Burskiego...