mikolajek2010 28.07.11, 19:28 Czytalam artykuł o kobietach, ktore przy porodzie dowiedziały się, że urodziły chłopca zamiast dziewczynki i na odwrót czy rzeczywiście lekarz po 2-3 USG może pomylić się co do płci malucha?? miałyście takie przypadki wśród znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 19:57 Tak. Kuzynowi mojego męża miała urodzić się córeczka a urodził się syn. Jak kuzyn po narodzinach małego zadzwonił do swoich rodziców i teściów, to nikt nie chciał mu uwierzyć, myśleli że jaja sobie robi Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 20:08 najpierw polecam wyszukiwarke. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek2010 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 20:27 a nibo po co mi ona? chce to pytam po raz setny... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 14:50 nie autorko watku,to nie jest tak ze jak chcesz to pytasz po raz setny.Klania sie regulamin i netykieta.Poczytaj i wtedy sie ustosunkuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ulllrich Re: Płeć dzidzi - pomyłki 03.08.11, 18:25 jakby nie mozna bylo zadawac pytan, tylko dlatego, ze juz ktos kiedys zadal, to forum umarlo by smiercia naturalna. A tak poza tym, to przewijaja sie coraz to inne osoby tu i zawsze istnieje szansa, ze zostanie powiedziane cos, czego do tej pory nikt nie odpowiedzial. A poza tym to np. ja sobie to czytam i zainteresowalo mnie to, aczkowliek sama z siebie nie wiem czy wklapalabym to do wyszukiwarki. No i jak widzisz tytul watku po raz setny, to wcale nie musisz tu wchodzic i po raz setny tego samego czytac, pisac itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pola260 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 21.08.11, 10:55 Dokładnie kasiak37, trochę wyluzuj, od czasu ostatniego postu pewnie zdarzyły się jakieś nowe pomyłki w ocenie ciąży Jeśli chcesz iść tym tropem to zerknij jeszcze raz na pierwsza stronę i śmiało skasuj połowę postów, co najmniej połowa tematów była już wcześniej poruszana. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 21:03 Mój sąsiad miał taki przypadek, całą ciążę słyszał że będzie dziewczynka, a urodził się chłopiec. Był przy porodzie i chyba z tego szoku zaczął się wykłócać, że to nie jego dziecko i pomylili porody Ale to było 10 lat temu, technika idzie na przód. Wydaje mi się jednak, że jak przez całą ciążę wykonuje się 2-3 usg, może jeszcze na kiepskim sprzęcie to taka pomyłka nadal jest możliwa, wystarczy, że lekarz raz się pomyli a potem dziecko będzie tak ustawione że nic nie widać i pomyłka gotowa. Jeśli jednak usg jest wykonywane przy każdej wizycie to nie sądzę aby możliwa była taka pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 21:27 słyszałam o obu wariacjach ale uważam że wszytko zależy od specjalisty oraz od sprzętu oraz od tego co sobie rodzice zinterpretują, bo czasami sami naciągają fakty a potem zdziwienie u mnie na ostatnim USG wpis:female, także na 100% jestem pewna córy. Jak okaże się że chłopak to chyba przenoszę sie na inne forum Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 21:39 Dobry sprzęt + dobry fachowiec i nie ma mowy o pomyłce. Mnie lekarz powiedział w 12 tc ciąży, że facet. Nie mogłam uwierzyć, że tak szybko można rozpoznać płeć.... Kolejne usg potwierdzały płeć, dzisiejsze też Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 08:30 ja mialam to samo -13tc i NIKT nie wierzyl,ze trafil (chlopak)- 30 letnie doswiadczenie, dobry sprzet, dobre oko i jakos do teraz (usg co 2 tyg) nie zmienil plci... Pewnie po 2-3 pobieznych usg na kiepskim sprzecie moga sie zdarzac pomylki... Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Płeć dzidzi - pomyłki 28.07.11, 23:42 U koleżanki się lekarz pomylił, ale jak się później okazało to dziecię w brzuchu zawsze miało skrzyżowane nogi i nie za wiele było widać. Mój gin nie chciał strzelać w płeć i dowiedziałam się dopiero na połówkowym, za to nie było żadnych wątpliwości że moja Łucja jest Tymonem Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 04:07 Ano, niewprawne oko moze pomylic na przyklad pepowine z siusiakiem No i nie zawsze tak na sto procent widac, tutaj jak nie sa pewni na bank, to nie mowia, albo powiedza tak jak mi z pierwszym dzieckiem ze "wyglada na chopca" z akcentem na "wyglada" Odpowiedz Link Zgłoś
mama-w Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 08:36 u mojej siostry miała być dziewczynka a urodził się chłopaczek. Lekarz nie miał żadnych podejrzeń że może być chłopak. Wszyscy byli w szoku Odpowiedz Link Zgłoś
naana26 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 08:38 Koleżance powiedzieli że córka jakoś w 17 czy 18 tc.. Nie było to nigdzie napisane ani nic. Na kolejnych USG których było chyba z 6, lekarz nie rozmawiał o płci, ona nie pytała no bo gadali o tym raz, dowiedziała się i tyle. Lekarz przecież też nie pamieta która pacjentka ma chłopca a która dziewczynkę. On na każdym kolejnym widział synka, ale nie mówił jej bo wydawało mu się że temat poruszony był wcześniej i że ona wie że bedzie syn. czyli gin pomylił się raz, co na tak wczesnym etapie jest możliwe, a potem sie nie mylił bo widział chłopca tyle że z pacjentką o płci nie gadał, a ona też nie dopytywała. No i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 08:56 Nie znam takich przypadków. Zarówno u mnie, jak i u znajomych płeć się potwierdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 14:26 mi 3 razy juz mowil ze syn, ostatnio ze mu na dziewczyne wyglada, ale sie dziecie odwrocilo pośladami,a gin stwierdzil, ze jak tyle razy mowil ze chlopak to bedzie chlopak ale ostatnio jechalismy z mezem z jednym gosciem to mowil, ze cala ciaze na corke czekali, rozowy pokoj, lalki, ubranka, a z porodowki dostal smsa "gratuluje, masz syna" ale wiecej takich przypadkow nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 29.07.11, 15:54 Natalia naszych znajomych po porodzie dostała na imię Mateusz, przyznaliśmy, że to dość nietypowe imię dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
eraz-lilipop Re: Płeć dzidzi - pomyłki 30.07.11, 08:18 Moja sasiadka wedlug usg oczekiwala dziewczynki, a urodzila chlopakow blizniakow.Do tej pory nikt nie wie jak ordynator oddzialu polozniczego w naszej miescinie mogl sie tak pomylic.To sie nazywa niespodzianka z gratisem Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek2010 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 30.07.11, 12:01 Chyba jej ten ordynator ani razu USG nie robił dwóch płodów nie zauważyć to już sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 30.07.11, 13:11 Ja znam tylko jeden przypadek w moim otoczeniu. Sąsiadka (mieszka kilka ulic ode mnie) ma 1 synka. W drugiej ciąży (chodziła państwowo) na połówkowym lekarz z przychodni powiedział jej, ze będzie 2-gi chłopak. Kumpela chciała córkę. Coś jednak lekarzowi nie podobało się na usg i wysłał ją na szczegółowsze badania usg do szpitala gdzie jest nowiutki sprzęt z bajerami. Tam ok 2 tyg później 2 lekarzy robiących jej to usg potwierdziło chłopca. Potem chyba w 34 tc znowu miała usg w przychodni (to z urzędu 3-cie) -potwierdzony chłopak, oraz kolejne zalecenie na usg do szpitala. Koleżanka trafiła znowu do szpitala koło 37 tc badał ją inny niż poprzednio i ten też stwierdził chłopa . Kumpela już się pogodziła że nici z dziewuchy bo kilku lekarzy potwierdziło syna wiec nie ma bata . Wyobraźcie sobie jakie było zdziwko jak urodziła się wyczekiwana Karinka he he he i to tydzień później. Przy porodzie jak się dodatkowo okazało był lekarz ze szpitala który ja tydzień wcześniej badał. Nawet pamiętał ją z uwagi na jakieś podejrzenie choroby u dziecka i sam się śmiał, że czeka na obywatela. Położne książeczkę wypisały przed urodzeniem dziecka bo wszyscy byli 10000% pewni że syn. Jak sie mała urodziła to podobno cisza się taka zrobiła , że muchę było słychać i płacz dziecka. Sąsiadka myślała, że dziecko jest chore. Jej maż po chwili mówi: ty Ania gdzie jest nasz syn??? rodź dalej . Nikt nie mógł uwierzyć ze tylu lekarzy sie pomyliło. Jednak pewne wytłumaczenie byłotej pomyłki bo Mała miała tak obrzęknięte organy płciowe, iz faktycznie na usg można było pomylić mocno opuchnięte wargi sromowe z moszną a powiększoną łechtaczkę z peniskiem w końcu nie każdy chłop ma "dużego". Kilka dni później wszystko wróciło do normy i dziś 3 letnia Karinka to 100% babka nie ma żadnych wątpliwości. ps. podejrzenie choroby (chyba chodziło o mózg) też było nieuzasadnione Odpowiedz Link Zgłoś
ewci-a-123 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 01.08.11, 20:39 Ja jestem takim przykładem rok temu miałam urodzić córeczkę, synka już mam, byłam 2 razy na usg 3d!,dwóch różnych lekarzy potwierdzało,że będzie dziewczynka. Kilka dni przed planowanym cc lekarz potwierdził,że bedzie panianka. W poniedziałek miałam cięcie, Pani anestozjolog,która mnie znieczulała pytała się co ma być ja jej na to,że córka,po chwili widzę przerażenie w jej oczach,a ona do mnie mówi no to jest kinder niespodzianka SYN-zamiast córki ja w szoku mąż w jeszcze wiekszym i takim to sposobem mamy 2 Syna . Ja już nie wierzę w żadne usg nie wiadomo jakie by było,przekonałam się na sobie,że błędy w określaniu płci się zdarzają NAPRAWDĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Płeć dzidzi - pomyłki 04.08.11, 10:41 Z tymi bliźniakami to bajka przez wielgachne BBBBBB..... Trzeba być za przeproszeniem debilem a nie lekarzem, żeby na usg nie dostrzec dwóch płodów. Coś mi się wydaje, że bajarz z ciebie stara Odpowiedz Link Zgłoś
aneta79_1979 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 01.08.11, 23:02 ja tak miałam troszkę ponad 4 lata temu miała być Julka a urodził się Kuba Płeć Julki potwierdziło mi 2 lekarzy na USG 2d i baj się machnęli Odpowiedz Link Zgłoś
aneta79_1979 Re: Płeć dzidzi - pomyłki 01.08.11, 23:08 a i teraz jak czekałam na przedporodowej tez czekali na Gabrysię ale im ta córa z ptaszorem między nogami wyszła-notabene urodził się 17 maja tak jak moja "Julka" Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Płeć dzidzi - pomyłki 02.08.11, 08:31 znam taki przypadek, gdzie babka byla do konca przekonana, ze urodzi sie jej syn, urodzila corke. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_beauty Re: Płeć dzidzi - pomyłki 03.08.11, 13:39 Moje drugie dziecko do 37 tc było odziewczynką. Pod koniec 37 tc miałam nadprogramowe usg - pierwsze , co się rzuciło w oczy , to były wielkie jajka mojej "córki". Gdybym nie miała tego usg, byłaby wieeeeeeeeeeeelka niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
yuppiki Re: Płeć dzidzi - pomyłki 04.08.11, 10:55 tak moze sie pomylic jak dziecko juz jest dosyc duze(po 30 tc), najlepiej widac plec w okolicach 22 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zofki Re: Płeć dzidzi - pomyłki 04.08.11, 20:51 Moja koleżanka nie chciała znać płci, ponieważ w rodzinie miała przypadek, iż kobieta wpadła w depresję i "odrzuciła" dziecko, ponieważ spodziewała się innej płci. Mój lekarz powiedział, że płeć na 100% poznaje się przy porodzie. USG dawało mu 99% w naszym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
mon_a_mi Re: Płeć dzidzi - pomyłki 24.08.11, 10:13 Z tego wynika, że większość pomyłek dotyczy dziewczynek, z których "robią się" chłopcy Ja póki co spodziewam się Krzysia, mam nadzieję, że ta ostatnia linijka na wszystkich USG poczynając od połówkowego nie kłamie i płeć jest faktycznie męska... Dziś mam usg i jak nie pytałam na dwóch ostatnich już o płeć tak dzisiaj jeszcze raz zapytam A w temacie - wczoraj spotkałam koleżankę, nie wiem do jakiego lekarza chodziła, ale w szpitalu przed cesarką na USG okazało się, że zamiast Karolka zabiorą do domu Karolinkę, w co uwierzyli dopiero za godzinę, kiedy położnik wyjął córę z brzucha Opisana akcja zadziała się 10 miesięcy temu w Warszawie, rodziła na Karowej. Odpowiedz Link Zgłoś