kejt.m 31.05.04, 09:14 CZEŚĆ DZIEWCZYNY, JESTEM TERAZ NA POCZĄTKU II TRYMESTRU WYBIERAM SIĘ NAD MORZE I ZASTANAWIAM SIĘ CZY WOGÓLE WYBIERAĆ SIĘ NA PLAŻĘ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elunia76 Re: OPALANIE 31.05.04, 11:20 na plaże możesz się wybrać,ale unikaj słońca. Siedź np. pod parasolem. Od opalania może skoczyć ci tepm. a to jest niewskazane w ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
siewonka1 Re: OPALANIE 31.05.04, 12:47 No cóż ja opalałam się w obu ciążach. Byliśmy w piątym miesiącu ciąży we Włoszech i siedziałam sobie na plaży jedynie strój miałam jednoczęściowy. A drugi raz rodziłam w sierpniu opalałam się do końca tylko brzuch zasłaniałam ręcznikiem. Jak przyszłam do szpitala lekarze i położne chwaliły moją opaleniznę. Od nikogo nie usłyszałam że nie powinnam. Dzieci mam zdrowe i duże nie widze więc związku między opalaniem i ciążą. Chyba że ktoś żle znosi pobyty na słońcu ale to już inna sprawa. Teraz jestem po raz trzeci w ciąży i też korzystam ze słoneczka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: OPALANIE 31.05.04, 13:35 Jestem w 19tc i się opalam. Oczywiście nie leżę plackiem na słońcu przez 3 godziny tak jak potrafiłam rok temu ale biorę leżaczek, brzuch zasłaniam wilgotną ściereczką i pół godzinki na słoneczku się grzeję.Potem uciekam do cienia i wystawiam np. same nogi albo twarz. Czuję się świetnie więc nie widzę problemu. Piję dużo wody żeby się nie odwodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
kejt.m Re: OPALANIE 31.05.04, 17:18 DZIĘKI ZA INFO. OD RAZU ZROBIŁO MI SIĘ LEPIEJ PONIEWAŻ UWIELBIAM SIĘ OPALAĆ. OCZYWIŚCIE NIE MAM ZAMIARU WYLEGIWAĆ SIĘ NA SŁOŃCU, ALE CHOCIAŻ NOS WYSTAWIĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: OPALANIE 01.06.04, 15:36 Z opalaniem to nie tylko chodzi o temp. ciala ale o to ze chyba ok 16 tyg. wyksztalcaja sie oczy u dziecka i moze ono widziec. Widzi slonce w postaci czerwonej poswiaty i moze to spowodowac ze dziecko sie przestraszy czy zdenerwuje i skoczy mu cisnie co moze spowodowac przyspeszenie bicia serca - tazke mozna ale tak zeby nie przestraszyc dzidziusia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: OPALANIE 01.06.04, 17:04 A kąpiele w morskiej wodzie - dozwolone???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: OPALANIE 01.06.04, 17:11 Możesz wybrać się na plażę. Opalanie w ciąży nie zaszkodzi dziecku - może zaszkodzić twojej cerze i moga pojawić się przebarwienia. Dlatego warto wysmarować się filtrami i raczej schować się pod parasolem. Odpowiedz Link Zgłoś