Dodaj do ulubionych

morfologia 18 tydzień ciąży

07.01.12, 20:17
Krwinki białe (WBC) 12,76 G/l 3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 3,77 T/l 3,50 - 5,00
Hemoglobina 12,4 g/dl 12,0 - 16,0
Hematokryt 35,8 % 37,0 - 47,0
MCV 95,0 fl 83,0 - 103,0
MCH 32,9 pg 28,0 - 34,0
MCHC 34,6 g/dl 31,0 - 35,0
Płytki krwi 300 G/l 125 - 400
RDW-CV 13,4 % 11,5 - 14,5
MPV 9,2 fl 9,0 - 12,6
% neutrocytów 81,1 % 45 - 70
% limfocytów 14,1 % 20 - 45
% Monocytów 4,0 % 4,0 - 12,0
% Eozynocytów 0,6 % < 5,0
% bazocytów 0,2 % < 1,0
Liczba neutrocytów 10,35 G/l 1,80 - 7,70
Liczba limfocytów 1,80 G/l 1 - 5
Liczba Monocytów 0,51 G/l <0,8
Liczba eozynocytów 0,08 G/l <0,45
Liczba bazocytów 0,02 G/l <0,2
Rozmaz mikroskopowy Granulocyty pałeczkowate: 1 % Granulocyty segmentowane: 70 % Granulocyty kwasochłonne: 1 % Limfocyty: 24 % Monocyty: 4 %

CZy mam się niepokoić? Wpoprzedneij ciazy WBC takie miałam w 8 miesiacu ciąży i w 9 juz niższe było. Neutrofile nigdy nie przekroczyły 76%......Martwię się....
Obserwuj wątek
    • artdesign84 Re: morfologia 18 tydzień ciąży 08.01.12, 05:16
      o kurcze!
      no ja bym się martwiła na Twoim miejscu ... ale stanem psychicznym ...
      Po pierwsze nie masz ciekawszych rzeczy do roboty niż przepisywanie wyników na forum??
      Po drugie nie łatwiej zadzwonić do lekarza i się zapytać skoro coś Cię martwi (a jeżeli nie ma lekarz to do pierwszej lepszej przychodni, żeby zobaczyli i Ci coś powiedzieli??)
      Po trzecie - w sprawach dotyczących Twojego życia ufasz obcym ludziom na forum, którzy w większości kompletnie się na tym nie znają??
      Po czwarte - pojedynczy wynik nie wiele powie ... bo te parametry mogły się podwoić, albo bardzo spaść - i to jest ważne
      Po piąte - jak już koniecznie musisz internetowo sprawdzać czy wszystko z Tobą ok to www.google.pl - wpisujesz pytanie i masz...
      • drizle81 Re: morfologia 18 tydzień ciąży 08.01.12, 10:07
        po piewsze wyniki skopiowałam z elektonicznej bazy moich wynikówsmile- 1 min,
        po drugie po co odpowidasz na moim wątku skoro nie znasz odpowiedzi, chyba nie tak brzmiało pytanie?głupia jesteś? nie pewnie nieszczesliwasmile, mąż niedobry, że próbujesz nieudolnie się wyzywać na uzytkownikach forum?może rozwod? utrata pracy?
        po trzecie takie fora są właśnie po to by sie skonsultować z innymi ciężarnymi, które były w podobnej sytuacji,udajesz ,ze tego nie wiesz?
        po czwarte oczywiscie ,ze lekarz wyraził swoją opinię o moich wynikch, ale lekarzom nie ufam do końca- wielokrotnie mnie zawiedli, dzięki temu,że buszuje po necie w ogole zyjęsmile,
        po piąte naprawdę uważsz,ze google i tam ogolne artykuliki są lepsze niż forum temtyczne- śmieszna jesteś....naprawdę i to bardzo śmiesznasmile
        po szóste to ty powinns sie zająć swoim stanem psychicznym i może także stanem psychicznym osób wokół Ciebie, bowiem widać wyrażnie jak bardzo jesteś nieszczesliwa i zgorzkniała....
        • drizle81 Re: morfologia 18 tydzień ciąży 08.01.12, 10:18
          no tak wszytsko jasne czego mogłam sie spodziewać po osobie, której ulubionym filmem jest Dirty Dancingsmile
          Zobaczyłam takze, ze Twoja bytnosć na forum głownie polega na pisaniu innym kąśliwych uwag na temat ,,od czego jest forum, a od czego nie". Wszytsko jasne.....Biedna jesteś.....
        • krolowa_karo Re: morfologia 18 tydzień ciąży 08.01.12, 12:09
          > po czwarte oczywiscie ,ze lekarz wyraził swoją opinię o moich wynikch, ale lek
          > arzom nie ufam do końca- wielokrotnie mnie zawiedli, dzięki temu,że buszuje po
          > necie w ogole zyjęsmile,

też tak mam. ale jak mam wątpliwości co do diagnozy lekarza, to szukam artykułów naukowych, prac doktorskich itp. Nie pytam przypadkowych osób na forach. Skąd mam wiedzieć skąd ktoś kto mi odpisał ma daną wiedzę? Z tego samego forum? Usłyszał od znajomego? Z własnego doświadczenia, ale zapomniał dopisać, że oprócz opisanych symptomów miał jeszcze 10 innych, a w ogóle to zdiagnozowali mu kilka innych chorób, które pozornie nie mają nic wspólnego z moim problemem?

> po piąte naprawdę uważsz,ze google i tam ogolne artykuliki są lepsze niż forum
          > temtyczne- śmieszna jesteś....naprawdę i to bardzo śmiesznasmile
          To nie jest forum specjalistyczne. Nie wypowiadają się tutaj lekarze. Dziewczyny pytają się o wodę mineralną do picia i śledzia w occie. Bałabym się że ktoś, kto nie wie czy nałęczowianka na pewno jej nie zaszkodzi - odpowie na moje poważne i trudne pytanie.
          google jest narzędziem. Można przy jego pomocy znaleźć praktycznie dowolną informację. Wystarczy trochę wprawy i chęci.
          Kiedyś potrzebowałam specjalistycznej informacji dotyczącej problemu jaki napotkałam w pracy i skończyło się na tym, że w google translate tłumaczyłam zapytanie z angielskiego na chiński, a potem znaleziony artykuł z chińskiego na angielski. Dało się? Owszem.

Wiedzy medycznej szukam głównie po angielsku. Aż tak google.translate nie ufam wink
    • chyba.ze Haloooo 10.01.12, 15:17
      Czy ktoś może udzielić odpowiedzi na to skromne pytanie postawione przez autorkę wątku?
      Chodzi jedynie o neutorfile, bazocyty i eozynocyty- chyba to nie AŻ takie skomplikowane co? https://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka