Dodaj do ulubionych

Dziwne omdlenia

26.08.12, 20:39

\W ciągu minionego tygodnia zdążyłam prawie dwa razy zemdleć a dziś to już na całosć ledwo zdołałam usiąść na krawężniku pod kościołemcrying stałąm na dworze bo ost dwie niedziele były pełne zawrotów głowy,duszności,pocenie itd..wiec dziś nie stałam w środku lecz na zewnątrz a mimo to omdlałam w ramionach taty. Badania mam w porządku(morfologia,mocz),ciś niskie takie jak zawsze. Nie wiem co jest nie takcrying boje się wychodzić z domu,co robić?
Obserwuj wątek
    • mola_84 Re: Dziwne omdlenia 26.08.12, 21:56
      Koniecznie sprawdz poziom cukru we krwi. Ja takie omdlenia mialam bo mialam bardzo niski cukier. Po wypiciu glukozy mialam tak niski ze natychmiast wezwano mnie do lekarza. Do konca ciazy musialam kontrolowac poziom glukometrem no i zmusic sie do jedzenia slodkiego i wypicia bynajmniej jednej kawy
      • suuperbaba Re: Dziwne omdlenia 26.08.12, 23:05
        Ja podobnie mialam caly poczatek ciazy i lekarka mowila, ze niestety niektorych tak moze lapac w pierwszych miesiacachuncertain Ja sama nigdzie nie wychodzilam, tak samo z kapiela - musial ktos bys w domu! Tyle, ze ja zaslablam a nie mdlalam..jak sa omdlenie to juz warto faktycznie zrobic cukier i kontrolowac cisnienie..ciezarne potrafia miec nagle spadki cisnienia i przez to mdlec! Uwazaj na siebie!
    • projekt_matylda Re: Dziwne omdlenia 27.08.12, 09:22
      a zelazo badasz i bierzesz dodatkowe?
      • katharin Re: Dziwne omdlenia 27.08.12, 14:13
        Żelazo w normie badane co 3 tygodnie,biore Prenatal który to pewnie zapewnia nam.
        Jeśli chodzi o ciś to przed ciaza miałam wysokie albo w normie teraz mam samo niskie ciś 100 na 70 zazwyczaj. Nie pijam kawy bo od niej zawsze głowa mnie bolała,pijam czasami pepsi-bo to też kofeina,pielegniarki mówiły aby co jakiś czas wypijac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka