Dodaj do ulubionych

infekcja moczu

29.12.12, 20:55
za 3 tygodnie mam termin porodu.
w wigilie poszłam do lekarza rodzinnego bo miałam problem z oddawaniem moczu plus silne skurcze z krzyża i w podbrzuszu. prawie nie oddawałam też moczu. ten, mimo że znalazł białko i krew uparł sie że pewnie rodzę i wysłał mnie na porodówkę. pojechałam. tam podłączono mnie pod KTG, skurczy z macicy nie było a ja skręcałam się z bólu. dostałam co codamol 15/500 i oczywiście nic nie zadziałał, w pewnym momencie zemdlalam z bólu. chciano zostawic mnie na noc, stwierdzono że wymagam USG nerek. niestety nie mogli powieziec kiedy te usg zrobia wiec uparlam sie ze chce do domu. dali mi jeszcze Buscopan 3x1. od tamtej pory piję wode wiadrami, samą, z żurawiną z pietruszka... 2-3x dziennie udaje mi sie opróżnić pęcheż do końca. przez resztę doby ciągle mam wrwżenie " włosa" w cewce moczowej, dyskomfort, no i sikam po kropelce uncertain
w czwartek przyszedł wynik posiewu, jakies multikultury bakteri wyszly. dostałam antybiotyk. wzielam juz 7 tabletek i nie mam zadnej poprawy. w poniedziałek powinnam mieć wynik posiewu z czwartku.
prosze o porady bo naprawdę jestem bliska zalamania nerwowego. cewka moczowa drażni, ból powoduje skurcze, organizm zeby pozbyc sie tej wody ktora pije radzi sobie biegunką, a ostatniej nocy nawet wymiotami...
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: infekcja moczu 29.12.12, 21:15
      prawdopodobnie rodzisz kamień nerkowy, który utkwił chwilowo w cewce moczowej.
      leki rozkurczowe pomagają, ciepła kąpiel, i wizyta u lekarza.
      • taakawesola Re: infekcja moczu 29.12.12, 21:18
        biorę ciepłe kąpiele ( ale tylko mocze plecy i podbrzusze zw na zaawansowaną ciąże) i w trakcie in staram sie wypic litr cieplej wody, nie działa... buscopan - chyba juz nie dziala... w poniedziałek pójdę jeszcz raz do lekarza , no i mam wizytę u położnej. ginekologa zobaczę dopiero w środę.
        tylko jak ja mam przetrzymać do poniedziałku?
        • sharzan-ka Re: infekcja moczu 29.12.12, 22:21
          czy masz skończony 37tc?

A tak w ogóle to jedź na IP, bo tylko tam Ci pomogą jakoś na szybko...
          • taakawesola Re: infekcja moczu 29.12.12, 22:59
            37, 3 TC
            tu gdzie mieszkam mogę i 6 godzin spędzić na poczekalni w IP... po za tym mój mąż pracuje w nocy sad
            • doral2 Re: infekcja moczu 30.12.12, 17:53
              jest dobry sposób na szybsze urodzenie kamienia nerkowego(o ile u ciebie rzeczywiście to kamień), ale w ciąży raczej niewskazany.
              gorąca kąpiel w wannie i wypicie w trakcie tej kąpieli dużego piwa.
              potrzebna jest druga, nie pijąca w tym momencie osoba, bo gorąca woda plus piwo ścina z nóg, więc można mieć problemy z wygrzebaniem się z wanny i osoba jest potrzebna do wyciągnięcia delikwenta z wanny.
              moczopędne jak cholera, każdy kamień przepchnie.

ale ty w ciąży jesteś, więc porada do kitu...
              • taakawesola Re: infekcja moczu 30.12.12, 21:41
                zastosuje po nowym roku, bo boje sie ze urodze małą w sylwestra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka