Dodaj do ulubionych

Pessar - kilka pytan

13.04.13, 11:24
Mam kilka pytan odnosnie tego wynalazku. Jestem w 15 tc, za 2 tyg mam miec zalozony pessar z powodu obciazonego wywiadu i niewydolnosci szyjki. Jednak niepokoja mnie opinie,ze sprzyja on powstawaniu infekcji ( zawsze mialam z tym problem). Podzielcie sie prosze sposobami, jak unikac infekcji przy zalozonym pessarze, co Wam przepisal lekarz oslonowo, kazda porada mile widziana smile
Obserwuj wątek
    • aninka9 Re: Pessar - kilka pytan 13.04.13, 11:36
      Hej ja mam założony pessar od 18 tc. Wszystko jest ok do tej pory. Przy pessarze lekarz zawsze przepisuje ( a przynajmniej powinien) globulki antybakteryjne i antygrzybicze, które bierze się profilaktycznie. Ja na przykład biorę co 2 dzień globulki macmirror- aż do czasu zdjęcia pessara w 37 lub 38 tyg. Do tego robi się co miesiąc posiew z kanału szyjki.
      • jolcia_78 Re: Pessar - kilka pytan 13.04.13, 11:48
        Ja miałam założony w 17tc. Dwa razy w tygodniu stosuje Clotrimazol profilaktycznie.
        Zapraszam tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/w,585,140573924,140573924,niewydolnosc_ciesniowo_szyjkowa_a_druga_ciaza.html
    • yosher Re: Pessar - kilka pytan 22.04.13, 15:18
      dokładnie-zapraszamy na forum smile jest tam nas juz duża grupa wsparciasmile Ja chodzę z pessarem od prawie 11 tygodnie, dokładnie leżę a nie chodzę. Wszystko jest dobrze, do tej pory żadnej infekcji. Co 4 dni biorę gynalgin.
      • meg24 Re: Pessar - kilka pytan 23.04.13, 18:44
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Właśnie zameldowałam się w głównym wątku smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka