Dodaj do ulubionych

Przeziębienie

16.04.13, 12:14
Moje drogie jak wy leczycie się w ciąży kiedy jesteście przeziębione ? Mi lekarz rodzinny powiedział abym piła herbatę z sokiem malinowym ewentualnie herbatę z kwiatu lipy do tego rutinoscorbin i wit c. Dziś zjadłam czosnku. Mam nadzieję że w trakcie ciąży można jeść czosnek. Jest trochę lepiej ale jestem tak osłabiona że ciągle bym leżała. Na nic nie mam siły. W nocy budzi mnie zatkany nos, a rano sucho w gardle pomimo że wieczorem piłam dużo płynów. Poradżcie proszę co jeszcze można stosować ?

https://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/3454

https://www.suwaczki.com/tickers/eikt43r8031rbons.png
Obserwuj wątek
    • nextaga Re: Przeziębienie 16.04.13, 12:29
      niewiele więcej smile
      ostatnio mam sok z bzu czarnego lub dzikiej róży z łowicza, taki gdzie faktycznie jest trochę soku z owoców a nie tylko aronia. ratuje mnie to trochę. a czosnek spokojnie bierz. zaopatrz się też w miód naturalny, a najlepiej w pyłek pszczeli, ale taki prawdziwy to trudno dostać.
    • gromola Re: Przeziębienie 16.04.13, 13:09
      Dokładnie, niewiele więcej uncertain Mnie dopadło przeziębienie i mega zatkany nos tydzień temu. Od razu położyłam się do łóżka i nie wychodziłam z niego przez cztery dni. Piłam dużo owocowych herbat słodzonych miodem, a na noc wygrzewającą z sokiem malinowym, jadłam dużo czosnku. Leków żadnych nie brałam, bo nawet do rutinoscorbinu lekarze mają podzielone zdanie, więc wolałam nie brać. Najgorzej miałam z katarem, płukałam tylko wodą morską, trochę pomogło, ale trzy dni miałam naprawdę wycięte z życiorysu. A i na noc na cały kaloryfer mąż kładł mokry ręcznik i rzeczywiście rano nie mam tak suchego gardła.
      • kasiak37 gromola 18.04.13, 09:54
        Twoja sygnaturka jest za duza bo suwaczek nalezy do rodziny "mutantow".Zmien go na inny,mniejszy i bedzie ok.
    • malgosiek2 joanmary, proszę o zmniejszenie sygnaturki 16.04.13, 17:04
      do 4 wersów.
      Możesz mieć obydwa suwaczki, ale zmniejszone i ustawione obok siebie lub pozostawić jedną sygnaturkę, bądź w sygnaturce miec link prowadzący do suwaczków.
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
      • joanmary [...] 17.04.13, 16:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zona_mi joanmary 17.04.13, 17:09
          malgosiek podała Ci link:
          forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
          w którym znajduje się informacja o wysokości sygnaturki - 70 pikseli, czyli ok. 4 wersów.
          Jeśli nie potrafisz jej sobie ustawić odpowiednio, to zlikwiduj, zamiast zajmować się takimi "pierdołami".
          Ty nie jesteś korektorką, ale ona jest moderatorką i wykonuje swoje zadanie, nie ma się co pieklić.
          • nadia1902 Re: joanmary 17.04.13, 17:30
            zona_mi napisała:

> malgosiek podała Ci link:
            > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
            > w którym znajduje się informacja o wysokości sygnaturki - 70 pik
            > seli, czyli ok. 4 wersów
            .
            > Jeśli nie potrafisz jej sobie ustawić odpowiednio, to zlikwiduj, zamiast zajmow
            > ać się takimi "pierdołami".
            > Ty nie jesteś korektorką, ale ona jest moderatorką i wykonuje swoje zadanie, ni
            > e ma się co pieklić.

A w czym by przeszkadzało jak by była większa?
            Nie pytam złośliwie, po prostu często widzę takie uwagi by to zmniejszyć ale nie wiem w czym to komu przeszkadza, mi akurat wcale nie przeszkadza smile
            • zona_mi Re: joanmary 17.04.13, 18:36
              Administracja forum uznała, że taka wysokość wystarczy, by zawrzeć tam, co się chce/potrzebuje, jednocześnie nie przeszkadzając w czytaniu, by watek nie składał się w większości z sygnaturek, zamiast wypowiedzi.
              Sygnaturka ma być dodatkiem, nie zasadniczą częścią wpisu, dlatego wielkie obrazki, mrugające gify itp. tylko przeszkadzają w odbiorze na dłuższą metę.

To samo dotyczy cytowania - nie należy cytować całego postu poprzednika, jedynie fragment, do którego się odnosimy (jeśli do całości, to w ogóle nie ma potrzeby cytować) - aby nie przewijać 30 cm, by na końcu odczytać: tak, albo nie zgadzam się. To jest istotne szczególnie przy długich wątkach, ale obowiązuje zawsze.
              • nadia1902 Re: joanmary 17.04.13, 20:57
                dzięki za odp. trochę mi to rozjaśniłaś smile
            • joanmary Re: joanmary 17.04.13, 21:00
              Nadai 1902 napisała :

> A w czym by przeszkadzało jak by była większa?
              > Nie pytam złośliwie, po prostu często widzę takie uwagi by to zmniejszyć ale ni
              > e wiem w czym to komu przeszkadza, mi akurat wcale nie przeszkadza smile

Mi tak samo nie przeszkadza.
    • nadia1902 Re: Przeziębienie 17.04.13, 17:27
      joanmary napisała:

> Moje drogie jak wy leczycie się w ciąży kiedy jesteście przeziębione ? Mi lekar
      > z rodzinny powiedział abym piła herbatę z sokiem malinowym ewentualnie herbatę
      > z kwiatu lipy do tego rutinoscorbin i wit c. Dziś zjadłam czosnku
      Można choć dziecku to nie smakuje mnie bardzo kopało w pierwszych ciążach po czosnku, ale na pewno im on nie zaszkodził a mi pomógł szybko dojść do siebie po przeziębieniu.
      • bajka_ka Re: Przeziębienie 17.04.13, 21:23
        Spróbuj ciepłych okładów na zatoki np. woreczki z płatkami owsianymi. Podobno nie szkodzą leki homeopatyczne, ale należałoby się skontaktować z odpowiednim lekarzem...
    • ruda-1980 Re: Przeziębienie 20.04.13, 15:03
      ja w ciąży jak się przeziębiłam to herbata malinowa z miodem,a na noc na gardło wypiłam szklankę letniego mleka z masłem i miodem i na drugi dzień zapomniałam co to ból gardła.Na kaszel syrop z cebuli z cukrem i obyło się bez leków.Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka