Dodaj do ulubionych

SOLARIUM a maluszek

30.07.04, 08:22
Chcę iść na chociaż 2 króciutkie seansiki w solarium, a to z powodu własnego
ślubu. Jestem w 14 tc. Poradźcie, czy 8-10 min leżenia na łóżku moze
zaszkodzic malenstwu. Czy ktoras z Was korzystala podczas ciązy z solarium.
Pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • higa nie 30.07.04, 08:32
      ja też miałam w czerwcu ten sam dylemat. miałam ślub i chciałam choć na chwilkę
      żeby lekko się przyciemnić. odradzam stanowczo. nie ma siły teraz szukac
      argumentów ale jak chcesz to przeszukaj wątki przez haslo solarium w temacie
      (wyszukiwarka). Mi dziewczyny przytoczyły wiele medycznych badań i opinii- jest
      to szkodliwe, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Polecam dla zdrowia maluszka
      balsamy samopalające - wiem, że to nie to samo, ale na pewno zdrowie Was obojga
      jest w tej sytuacji ważniejsze - a uwierz mi, ze mój ślub nic nie stracił na
      urodzi mimo że w srodku czerwca byłam blada jak płótno)))

i jeszcze jedno - oprócz medycznych przeciwskazań (promieniowanie itp):
      w czasie ciąży wytwarzają się różne hormony. od słońca (nie tylko od solarium)
      mogą się pojawic pod jego wpływem plamy na skórze które nie zejdą już nigdy
      (trwałe przebarwienia). Dlatego ja unikam słońca w ogóle (tzn. chodzę po słońcu
      ale nie kładę się opalać). Były tu też na forum relacje dziewczyn którym się
      takie plamy porobiły. nie polecam. zbyat wiele przeciw.
      higa
    • agusik25 Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 08:32
      Była kiedys dyskusja na temat solarium na forum. Może poszukaj w wyszukiwarce.
      Ja osobiście nie poszłabym chociaż bardzo lubię się opalać. Skoro jednak
      lekarze stanowczo odradzają nie mam zamiaru narażać maluszka. Chyba lepsze jest
      rozsądne opalanie na słoneczku.
      Życzę Wam dużo zdrówka i wszystkiego najlepszego z okazji ślubusmile)
      pozdrawiam
    • agga1976 Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 08:34
      Witaj,
      temat opalania byl juz walkowany, wiec pewnie domyslasz sie,ze wizyta na
      solarium nie jest wskazana.
      Pewnie, ze moze byc tak, ze pojdziesz te 2 razy i nic sie nie stanie, ale moze
      byc i tak, ze juz 1 raz wyrzewania sie pod lampa zaszkodzi maluszkowi ...
      Decyzja nalezy do Ciebie, ale chyba nie warto ryzykowac.

pozdrawiam
      Agga + 30tyg Malenstwo smile
    • k_kiki Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 08:40
      Dzięki za rady. Chyba jednak nie pojdę - za bardzo boję się o maleństwo!!!
      Planowaliśmy chociaż na tydzien wyskoczyć nad morze jeszcze przed
      uroczystością, żeby pospacerować, powdychać swieżego powietrza i złapać choć
      delikatnie troszeczkę kolorku. Namawiam mojego prawiemęża na ten wypad, ale on
      jest pełen obaw. A ja tak bym chciała, hmmmmmmm
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie! smile
    • marjotka Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 09:47
      A ja Ci proponuje cos innego:zabieg spray bronzing. Jest podobno super-a oto
      kilka informacji na ten temat (aha, cena ok. 80 zł.):
      jest to profesjonalny zabieg samoopalania w salonie kosmetycznym z użyciem
      specjalnego urządzenia, które równomiernie opryskuje skórę. Efekty zabiegu
      Spray Bronzing wystarczają na tydzień. Mniejszą trwałość, ale też brak ryzyka
      zacieków zapewniają kremy koloryzujące. Działają podobnie jak fluid - nadają
      skórze delikatny brązowy odcień i zmywają się podczas mycia. Rozświetlają ciało
      i mogą zastąpić podkład (są bardziej transparentne, ale delikatnie tuszują
      niedoskonałości).

Pozdrawiam!
      • 18lipiec A ja widziałam dziś dziewczynę 30.07.04, 09:55
        w jakimś 8-9 miesiącu spaloną na brąz. Brzuch też. Przesada.
      • k_kiki Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 10:23
        Dzieki Marjotka! Brzmi zachecająco, ale czy praparat, jakiego uzywa się do tego
        zabiegu jest na pewno bezpieczny dla dziecka? Napisz mi, gdzie można zrobić
        sobie coś takiego, czy spray bronzing jest na tyle popularny, ze mozna go
        zrobic w prawie kazdym salonie kosmetycznym? Dodam, że mieszkam w W-wie.
        Pozdrawiam
        Kasia
        • 1974kasia Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 10:41
          NIE CHCĘ CIE STRASZYĆ ALE JA PO DWÓCH SEANSACH W SOLARIUM W 6 TYGODNIU CIĄŻY
          PORONIŁAM
      • k_kiki Re: SOLARIUM a maluszek 30.07.04, 10:54
        Juz wiem gdzie można zrobic zabieg spray-bronzing w W-wie. W salonie Dermiki na
        ul. Gen. Zajaczka. Opinie są dość pochlebne, ale podobno, aby uzyskać ładny i
        trwały efekt (do 10 dni) trzeba powtórzyć zabieg 2 razy w odstępach 2 dniowych.
        Pozdrawiam
        Kasia
        P.S. Postanowiłam, że do solarium nie pójdę! Dzięki za rady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka