Dodaj do ulubionych

5 tc a wysoki cukier na czczo

21.10.13, 08:06
W sobotę test potwierdził ciążę, zrobiłam jeszcze betę w sobotę, ale wynik będzie dziś. W każdym razie od razu zaczęłam mierzyć cukier, bo miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży.
Wczoraj po posiłku-kolacji miała 120, czyli wg tego co miałam wprowadzone przez mojego diab. w normie.
A dziś na czczo - 100.
Nie wiem, czy to powód do paniki, ale z uwagi, że wg om to dopiero 4t3d, u lekarza jeszcze nie byłam, wiadomo, że na tym etapie wszystko może się zdarzyć sad
Co radzicie kochane?
Obserwuj wątek
    • monikamar3-3 Re: 5 tc a wysoki cukier na czczo 21.10.13, 10:48
      Ja miałam identyczny poziom cukru, jakos w 7 tygodniu chyba. Moj ginekolog stanowczo stwierdzil ze to za wysoki poziom i w karcie ciazy zaznaczyl na czerwono. W pierwszej ciazy nie mialam cukrzycy, ale urodziłam duze dziecko (4320). Ginekolog zalecil mi diete, wykluczenie slodyczy, ograniczenie ziemniakow, produktow macznych i ryzu. Przepisal tez wit D na recepte, ktora ma cos tam robic z tymi moimi cukrami...
      • sztuka.latania [...] 21.10.13, 14:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • monikamar3-3 Re: 5 tc a wysoki cukier na czczo 21.10.13, 14:14
          Zgadza sie. Ja juz jestem na diecie, choc nie ukrywam jest ciezkowink
          • muszerka89 Re: 5 tc a wysoki cukier na czczo 21.10.13, 15:20
            Witam,u mnie stwierdzono cukrzycę ciążową w 17 tygodniu teraz jestem w 27 tygodniu a że dieta nie bardzo działała to jesteśmy na insulinie,która tak naprawdę tez nie zawsze działa, moje cukry na czczo przeważnie są powyżej 100 a czasami dochodzą nawet do 120 i tak naprawdę chodz bym nie wiem co jadła i co robiła rzadko są niższe.Na szczęście po 2 badaniach prenatalnych i co miesięcznym Usg wiem że z małym wszystko ok i rozwija się prawidłowo.Także myślę że póki co niema co panikować ,trzymaj dietę,idz jak najszybciej do ginekologa i diabetologa, na pewno wszystko będzie ok
    • chiami Re: 5 tc a wysoki cukier na czczo 22.10.13, 19:34
      do 110 nie przejmuj się, ale kontroluj. Unikaj słodyczy i owoców, słodkich soków i białego chleba po 18.00.
      jedz 5 posiłków dziennie- powinno pomóc.
      • janeczka79 Re: 5 tc a wysoki cukier na czczo 23.10.13, 12:42
        Chiami...czyli póki mieszczę się do 100 (na czczo) mogę mieć nadzieje, ze nie zaszkodzę dziecku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka