Dodaj do ulubionych

Kłujące bóle w pochwie

10.08.04, 06:40
Jestem w 33 tygodniu ciąży. Od kilku dni mam kłujące bóle w pochwie. W
pierwszej ciąży również się zdarzały, ale sporadycznie. Teraz dokuczają mi
kilka razy dziennie. Z tego, co wiem, to objaw rozciągania więzadeł (tak
kiedyś powiedział mi ktoś). Przyszło mi jednak do głowy czy to nie jest objaw
rozwierania szyjki?
Ja wiem, już panikuje, ale wczoraj po łącznie 6 godzinach w aucie, noszeniu
9.5 kg córci bolał mnie krzyż, brzuch miałam twardy jak kamień i byłam obolała
i się wystraszyłam, czy poród się nie zaczyna.
Wiem, powinnam się uspokoić i nie wymyślać sobie problemów, ale ja nie mam
kiedy odpocząć, jestem przemęczona, zestresowana i coraz dokuczliwsze są braxtony.
Cytrynka
Obserwuj wątek
    • zullka Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 07:59
      a czemu nosisz 9,5kg dziecko w ciązy? ciezarna nie moze dzwigac.
      • sugar_mama_danielcia Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 10:15
        No jak to czemu nosi? Ma male dziecko to je musi nosic. 9,5 kg szkrab to
        przeciez nie przedszkolak, nie?

Cytrynka mnie dopadly braxtony (potworne! musze przystawac na ulicy bo sie
        ruszyc nie moge) juz z dwa tygodnie temu. Teraz jestem w 35 tygodniu i jeszcze
        nie urodzilam smileTez ciagle nosze i nosze - 11 kg byka :~). Nie sadze by to
        mialo wielki wplyw na te braxtony i klucie - ile to matek ma drugie dziecko w
        brzuchu i pierwsze na rekach?
        Nie jest to wielkim szokiem dla Twojego organizmu (ciazy nie masz zagrozonej,
        nie?) bo raptem nie zaczelas nosic, a nosisilas juz dlugo przed poczeciem
        drugiego. Organizm sie przyzwyczaja i traktuje to jako normalke.

Zapytaj sie poloznej przy nastepnej wizycie, ale mysle ze to poprostu objaw
        zblizajacego sie porodu i tyle. Za 4-6-8 tygodni. Tu juz tuz tuz smile))

Pozdrawiam
        Sugar
        • cytrynka3 Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 17:18
          Sugar
          Czytam Twoje posty i myślę o Tobie cieplutko. Mamy podobne problemy, z tym że ja
          jestem w USA.
          Oj, mam nadzieję, że maluszek wytrzyma chociaż do 37 tygodnia. Ja jestem
          wcześniakiem siedmiomiesięcznym, moja Julcia urodziła się 10 dni przed terminem.
          Co do Braxtonów, to czytałam, że w drugiej ciąży są mocniejsze i niestety to
          prawda. Nie mam może jakiś strasznych bóli, ale czasem się zastanawiam, czy to
          nie poród.
          Mam pytanie, jak organizujecie opiekę nad Danielkiem na okres porodu?
          Ja chciałabym rodzić z mężem (za pierwszym razem bardzo mi pomógł), ale co z
          Julcią? 3 października ma przyjechać teściowa (termin mam między 4 a 7), ale jak
          nie zdąży? Miała przyjechać 25, ale nie ma już biletów. Jak zacznę rodzić
          wcześniej w nocy, to trzeba będzie śpiącą Julcię targać do szpitala. Szpital
          jest na szczęście 20 minut na piechotę od domu, czyli autem, to jakieś 5 minut.
          No nic, trzymam za nas kciuki.
          Pozdrawiam
          Cytrynka
          • hannamay Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 18:39
            cytrynka,

odwiedz czasami forum "Mamy w Stanach". Bardzo sympatyczna grupa mlodych,
            doswiadczonych badz szukajacych wsparcia kobiet/mam lub przyszlych mam dzieli
            sie swoimi przezyciami. ja znajduje tam wiele cennych informacji i wiem, ze
            jezeli tylko mam pytanie, z pewnoscia ktos mi pomoze uzyskac odpowiedz.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22057
            • cytrynka3 Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 23:58
              Hej
              Dzięki za zaproszenie, napewno odwiedzę forum "Mamy w Stanach".
              Pozdrawiam
              Cytrynka
          • sugar_mama_danielcia Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 21:43
            Cytrynko!
            U nas malym tez sie zajmie tesciowa. Przyjedzie ona 8 dni przed spodziewanym
            terminem. Maly urodzil sie w 41 tygodniu wiec mysle, ze druge 'wyskoczy' kolo
            40-go. Ale przeliczyc sie porzadnie moge i byc moze i Danielkowi przyjdzie spac
            lub rozrabiac na porodowce. Zastanawiam sie czy tylko takie male dziecko
            wpuszcza ze mna do sali, a jak nie to pewnie maz bedzie bawil na korytarzu. Byc
            moze uprosi kogos z personelu by mogl choc dolaczyc do mnie na samo parcie...
            Widzisz, sama mam mizerny plan sad
            Ostatnio sie porzadnie tym wszytskim stresowalam, ale teraz machnelam reka i
            mowie 'co bedzie to bedzie'. Zamartwianiem sie nic nie zdzialam.

O tyle mam gorzej, ze do mojego szpitala uda nam sie najszybciej dojechac w 20
            minut. To znaczy jak nie bedzie korkow na drodze, ale jak zaczne rodzic w
            godzinie szczytu to...pewnie nie jedna osoba przeczyta o mnie w gazecie smile He
            he he - mam spore szanse na ekspresowy porod.

Co do Braxtonow to mnie wzielo porzadnie i to naprawde porzadnie boli. A jesli
            i one sa mocniejsze w trakcie 2 ciazy to czy znaczy to, ze same skurcze
            porodowe beda bolesniejsze niz przy pierwszej??

Sugar
        • madek26 Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 19:27
          hej,
          wiem co to są skurcze brxtona - teoretycznie, ale czy możecie mi powiedzieć jak
          się je rzeczywiście odczuwa? Ja czasami czuję lekkie kłucia w podbrzuszu, czy
          to to?
          Pozdrawiam Magda 32tc
          • sugar_mama_danielcia Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 21:47
            W ksiazkach opisuja to jako twardnienie lub napinanie sie brzucha. Byc moze
            klucie sie tez do tego zalicza.
            Ja w pierwszej ciazy ich nie odczowalam, wiec nie mialam zielonego pojecia jak
            to sie objawialo. Teraz mam takie wlasnie twardnienie z napinaniem sie brzucha.
            Dokladnie jak w poczatkowej fazie porodu. Skurcze sa chyba te same tyle, ze nie
            sa poczatkiem porodu a jedynie znakiem, ze stosunkowo niedlugo sie on zacznie.
            No ale jak pisalam to moga byc dlugie dlugie tygodnie...

Sugar
      • cytrynka3 Re: Kłujące bóle w pochwie 10.08.04, 17:10
        Zullka
        Nie mam po prostu wyjścia.
        Pozdrawiam
        Cytrynka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka