Dodaj do ulubionych

Brzuch w 2 ciąży

14.11.13, 15:34
Czytałam sporo, że w 2 ciąży brzuch rośnie szybciej, ale to co dzieje się z moim, przechodzi moje wszelkie wyobrażenia o tym tempie. Jestem w połowie 12 tc (11 tc 3 dz.) a mój brzuch aktualnie wygląda jak koniec 5 miesiąca poprzednio !
Ciuchy ciążowe ze wstawką musiałam sobie kupić już miesiąc temu (jeansy/spódnice), bo w normalne ciuchy już się nie wbijałam. Wiem, że bliźniaków na 100% nie mam, wiem też że ciąża na pewno jest w tym wieku. No po prostu aż się boje, co będzie w ostatnim trymestrze.. uncertain
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 16:00
      Moj juz w pierwszej ciazy byl wielki - nie przytylam w ogole na udach, pupie, rekach, etc, wszystko poszlo w brzuch i to nie na boki, tylko do przodu smile bylam ogromna i ledwo sie toczylam pod koniec ciazy z tym wielkim sterczacym brzuszyskiem.
      A teraz jestem w 12 tygodniu i tez juz przeszlam na ciuchy ciazowe bo nawet te luzne juz wygladaly dziwnie. Tez sie boje smile
      Aha, ale przy pierwszej ciazy nie pojawil sie ani jeden rozstep - mam nadzieje, ze i teraz tak bedzie!
      • figa33 Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 16:06
        Ja po 1 ciąży tez nie miałam ani jednego rozstępu. Może to zasługa, że coś tam smarowałam od 2 trymestru, a może po prostu genetyka. Zobaczymy po drugiej...
        Ale w pierwszej to do końca 4 miesiąca praktycznie nikt nie wiedział, bo nic nie było widać. Potem powoli, sukcesywnie przybywało brzucha i kilogramów (też głównie ulokowanych w nim), w sumie osiemnastu...
        Ja mam jeszcze teraz taki problem, że ten nieszczęsny brzuch od jakiegoś czasu dość mocno mi twardnieje. Nie wiem, czy to gazy, czy jakieś skurcze, ale kojarzyłabym je raczej z końcówką ciąży, a nie samym początkiem.
        Mam dziś wizytę, więc oczywiście wszystkiego się dowiem.
    • kosa.bar Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 18:28
      W aktualnej drugiej ciąży też noszę ciuchy ciążowe od 12 tygodnia big_grin Brzuch gigant, teraz -25 t.c. wyglądam jak na chwilę przed porodemwink Nikt nie wierzy,że termin mam na 1 marca, albo tez wmawiają mi bliźniaki big_grin
    • agawus Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 19:16
      U mnie to samo. Druga ciąża, brzuch rośnie mega szybko. W 14 tygodniu przestałam dopinać się w normalne spodnie. Na razie, w 17 tc. noszę je jeszcze bez zapinania guzika z elastycznym paskiem, ale już jedne ciążowe kupiłam i od przyszłego tygodnia wkładam. Na razie + 5 kg, też nie mało... Apetyt mam na pewno większy niż poprzednio sad

No i mam schizę z kurtką / płaszczem zimowym. Większość ciąży wypada mi na miesiące zimne (termin porodu w kwietniu). Jak tu kupić coś co będzie w miarę ładne, ciepłe i zmieści ogromny brzuch?? Ot zagadka z gwiazdką...
      • blue_orchidea Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 19:38
        ja jestem w pierwszej ciaży, ale też słyszałam, że w drugiej ciąży brzuszek pojawia się szybciej smile z resztą moja siostra tak miała, w pierwszej ciąży to chyba w 6 miesiącu dopiero brzucha dostała, a w drugiej baaardzo szybko było widac.
        • minka.b Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 21:47
          u mnie w drugiej brzuch pojawił się w okolicy 16-18 tygodnia za to w 3 i 4 to masakra była 12 tydzień w ciuchach ciążowych witałam w 14 bez szans na ukrycie przy czym kilogramy na wadze nie rosły spektakularnie około 1kg miesięcznie
          • lala_z Re: Brzuch w 2 ciąży 14.11.13, 22:10
            Coś w tym jestwink u mnie druga (nie licząc poronień) ciąża - 12 tydzień, już od 3 nie dopinam się w swoje spodnie, tylko w wariancie z gumką recepturką owiniętą wokół guzika i dziurki - z czego zaśmiewa się moja nastoletnia córkawink oczywiście płaszcz zimowy w fasonie "prawie-ciążowym" też kupiony, w zeszłorocznym mogę wyjść tylko w wersji rozpiętej lub opiętej. Też niespecjalnie przytyłam - dopiero 2 kg, a już ukryć się nie da, że dzidziuś w drodzewink
          • kasiak37 minka.b 19.11.13, 16:22
            albo suwaczki albo link pod nimi.Wiecej w watku na szpilce.
    • paul_ina Re: Brzuch w 2 ciąży 15.11.13, 20:54
      Kochana, poczekaj na trzecią - po brzuchu się zorientowałam w 6 tc, że chyba jestem w ciaży... Teraz jest 11+4, a ja zasuwam z brzuchem jak w 7 mc - aż mi głupio mówić, że to dopiero trzeci miesiąc.
      • marygirl Re: Brzuch w 2 ciąży 15.11.13, 21:03
        U mnie na odwrót,w pierwszej brzuch juz koło 11tc dośc widoczny,zakładałam wtedy juz luźniejsze spodnie.teraz w drugiej koniec 15t i nadal wciskam sie w te sprzed ciaży bez problemu chociaz przytyłam podobnie i do szczupłych nie należe
        • blue_orchidea Re: Brzuch w 2 ciąży 15.11.13, 21:35
          u mnie dopiero 7tc i nie moge sie doczekac aż będzie widoczna smile
        • mum2004 Re: Brzuch w 2 ciąży 15.11.13, 21:36
          Ja wprawdzie trzecia ciąża - ale też jestem w szoku. Obecnie początek 10 tygodnia a już wyraźnie rysuje mi się kształt brzuszka. Wprawdzie spodnie dopinam, na razie kg na plusie nie mam - ale z bluzkami już muszę uważać - w pracy zamierzałam powiedzieć po 12 tygodniu - ale nie wiem czy uda mi się ukryć ...
          W poprzednich ciążach brzuch był znacznie później widoczny- ok 18 tygodnia. Nie wiem czy to kwestia mięśni, czy macica inaczej reaguje.
    • spirit1982 Re: Brzuch w 2 ciąży 15.11.13, 22:01
      Ja kończę drugą ciąże właśnie, w obu brzuch mały, tyle, że w drugiej pojawił się dużo wcześniej. Koło 10 tyg nie mieściłam się w żadne spodnietongue_out
    • taormina Re: Brzuch w 2 ciąży 15.11.13, 22:18
      W drugiej ciąży brzuch rzeczywiście szybciej mi "wyszedł" niż w pierwszej, ale za to w trzeciej jest podobnie jak w pierwszej smile
      Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak jest. Na co dzień jestem raczej szczupła, ale nie chuda, przed trzecią ciążą miałam chyba najlepszą formę, sporo ćwiczyłam, może to kwestia mięśni brzucha. Tak czy inaczej dopinam się we wszystkich spodniach, tyle, że już nie potrzebuję paska wink
      Kupiłam już spodnie ciążowe, wygodne, ale po krótkim spacerze musiałam wrócić i je przebrać, bo spadają mi z brzucha, tyłka, z wszystkiego. A kupiłam najmniejszy rozmiar. Brzuch na razie mały, nie wygląda na ciążowy.
      • e-milia1 Re: Brzuch w 2 ciąży 19.11.13, 12:17
        w pierwszej ciazy dosyc pozno, w drugiej dopiero w 5 miesiacu troszke bylo widac, ale roznica miedzy 1 a 2 ciaza wynosila prawie 6 lat wiec moze dlatego. po 5 miesiacu jednak brzuch zaczal rosnac jak szalony, w pierszej rosnal bardziej wolno. teraz jestem w 3 i niestety figury nie mialam po 2 jeszcze i dealnej wiec juz zaczynalam 3 ciaze z brzuszkiem wink
      • kasiak37 taormina 19.11.13, 16:32
        odsylam do watku na szpilce dot. sygnaturek i ich regulaminowych wielkosci.
        • taormina Re: taormina 22.11.13, 12:31
          Ok, już skasowałam.
    • lemonna Re: Brzuch w 2 ciąży 19.11.13, 16:43
      mi tez na poczatku szybko wyszedl, ale potem tak jakby przystopowal, z tym ze mimo wszystko jest caly czas troche wiekszy niz w pierwszej ciazy
    • ret-yk Re: Brzuch w 2 ciąży 24.11.13, 22:04
      U mnie to samo - jestem w 11. tygodniu, a wygląda na co najmniej 5. miesiąc - znajomi nieśmiało pytali mnie, czy jestem w ciąży, jak mnie to jeszcze do głowy nie wpadłowink... To moja druga ciąża, synek kończy za miesiąc dwa lata. W pierwszej ciąży przytyłam potwornie (pewnie z 25 kg), dopiero jakoś w te wakacje "wróciłam do siebie" (czyli po półtora roku od porodu...) i jak pomyślę, że teraz może być jeszcze więcej na plusie, to trochę mi słabo... No ale chyba wpływ na to mamy niewielkismile. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka