Dodaj do ulubionych

ciąża z kosmosu

12.11.14, 13:07
witam dziewczyny postanowiłam podzielić się z wami moją historią mam 27 lat pod koniec sierpnia a zasadzie ostatniego jego dnia mieliśmy z moim przyszłym mężem powiedzmy mały wypadek przy pracy pękła nam prezerwatywa i cała jej zawartość dostała się do środka nie przejęliśmy się za bardzo wiosną się pobieramy... mój chłopak wyjechał na 6 miesięczną placówkę a ja zajęłam się pracą przez pierwszy miesiąc nic nawet nie podejrzewałam dostałam jednodniowy okres i po nim się zaczęło bóle piersi senność wzdęcia... zrobiłam więc test- wyszedł negatywny dałam więc spokój zwłaszcza że dostałam 2 okres dość obfity trwał 3 dni z przerwami ale i po tym okresie objawy wróciły pomyślałam że muszę mieć poważne problemy z hormonami i tak na piątek 7 listopada umówiłam się do mojej ginekolog... przy usg dopochwowo robionym okazało się że mam w brzuszku fasolkę 10-11 tydzień w poniedziałek idę na szczegółowe badania boję się dziewczyny bo w ciągu tego czasu dwa razy piłam alkohol myślicie że mogą być jakieś problemy ?
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 14:45
      Dziwne,że cię od alkoholu nie odrzuciło smile

Nie wiem ile tego alkoholu było i jaki? Bo jest różnica między lampką wina, 0,5 l piwa a 0,7 wódki .
      Nie dam Ci łatwego pocieszenia, bo nikt nie jest w stanie ocenić wpływu alkoholu na zarodek/płód w tym okresie, jak i przez całą ciążę bo nikt nie robi takich badań.

Myślę,że teraz się tym nie martw i zacznij dbać o siebie jak każda ciężarna. Witaminy, odpoczynek, ruch, i pozytywne myślenie.
      Gratuluje ciąży smile
      • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 15:11
        A to "odrzut" od alkoholu to obowiazkowy objaw ciazy ze sie tak dziwisz?
        • najma78 Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 18:07
          Mysle ze nic sie nie powinno stac jesli pilas dwa razy.
    • doral2 Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 18:13
      to nie ciąża z kosmosu, tylko w wyniku słabego zabezpieczania się podczas stosunku.
      z kosmosu to by była, gdybyś współżyła z kosmitami..
      ale twierdzisz, ze współżyłaś ze swoim chłopakiem..chyba, że on jest kosmitą..
      • blu_lagoon Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 18:51
        Mysle, ze tytul bardziej nawiazuje do faktu ze test byl negatywny smile
        • najma78 Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 19:01
          blu_lagoon napisała:

> Mysle, ze tytul bardziej nawiazuje do faktu ze test byl negatywny smile

zdecydowanie do tego nawiazuje, bo wystapily krwawienia i wlasciwie dosc dlugo symptomy ciazy nie sugerowaly.
          Jednak nie ma jak mundrze skomentowac czyli jak doral2.
          • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 21:45
            A nie widzicie ze te "mundrosci" doral to ironia?
            • najma78 Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 16:20
              bisiek10 napisała:

> A nie widzicie ze te "mundrosci" doral to ironia?

W jakim celu? Przeciez po przeczytaniu postu autork widac ze tytul humorystyczny,,bo ona doskonale wie skad ciaza,,tyle ze objawy nie wskazywaly na nia. Naprawde trzeba jej napisac ze jej partner to nie kosmita i ze sie niewystarczajaco zabezpieczyla? Kazdy stosuje takie srodk jak mu pasuje, a zawiesc moze kazda metoda.
              • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 16:41
                • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 16:45
                  Cos poszlo nie tak z poprzednim postem smile Nie wiem w jakim celu doral pisala ten ironiczny post.Ale tlumaczenie jej ze to tak a nie inaczej swiadczylo o tym ze ironia nie zostala zrozumiana smile BTW tez mialam ochote "humorystycznie" napisac ze to ciaza z peknietej gumki nie z kosmosu wink
                  • doral2 Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 20:56
                    jedna rozumna osoba na tym forum... smile
                    • najma78 Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 21:06
                      doral2 napisała:

> jedna rozumna osoba na tym forum... smile
                      I jedna, ktora sil sie na ironie ale jej nie wychodzi. Lepiej pisac normalne posty big_grin
                      • kateemem Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 22:42
                        A mi się zdarzyło bardzo podobnie tez guma pękła tylko my dodatkowo dla pewności skorzystalismy z tabletki tzw" po " a i były wakacje, dzieci na koloniach a my w tany, imprezy jak za młodu wink piwka,grille, nieprzespane, szalone noce wink wybawilismy się jak nigdy... Do czasu aż okazało się ze tabletka wcale nie zadziałała... Teraz jestem po wszelkich USG, również genetycznym plus testy pappa, moja corunia jest zdrowiutka i broni pięknie e moim brzuszku smile

Takie ciążę tez się zdarzają, nie każda mama planuje pol roku na przód smile

Pozdrawiam , gratuluje i życzę spokojnych kolejnych miesiecy
    • vandikia Re: ciąża z kosmosu 12.11.14, 20:29
      wiadomo, że w ciąży nie powinno się pić, palić i używać ale na pocieszenie napiszę Ci, że moja koleżanka zorientowała się dopiero w 4 miesiącu, były wakacje, sporo imprezowała, bardzo bała się potem o dziecko ale dziewczynka urodziła się zdrowa, niedługo kończy 2 latka i wszystko jest OK

bądź dobrej myśli i teraz dbaj o siebie smile
    • ange1aa Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 14:43
      Mnie właśnie odrzucało od alkoholu jak zaszłam w ciążę. Ale też zdarzyło mi się wypić z pół piwa, i były święta to z grzeczności jakiejś nalewki kieliszek. . Dzieci z wadami rozwojowymi spowodowanymi alkoholem rodzą kobiety, które chleją całą ciążę. Ja znam wiele, wiele przypadków dziewczyn co własnie nie wiedząc, że są w ciąży upiły się na max ze 2 razy i dzieciaki zdrowe. Nie zamartwiaj się. Bo Twoje nerwy bardziej szkodzą Maluchowi.
      • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 13.11.14, 15:55
        Nie rozumiem picia alkoholu "z grzecznosci". Czy to w ciazy czy nie.Nie pije i juz jak nie mam ochoty.Co by cie ktos wyprosil jak bys sie nie napila?
        • jotka_k Re: ciąża z kosmosu 15.11.14, 20:02
          No nie wiem jak alkohol wpływa na "fasolkę" w brzuchu. Ja w brzuchu jednak dzieci miałam wink
    • justys84 Re: ciąża z kosmosu 18.11.14, 11:29
      Nie ma się co martwić na zapas, natura to wszystko dobrze wymyśliła. Ja tez się napiłam ze dwa razy, nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży, nawet wzięłam leki na przeziębienie i leciałam samolotem. No i też na początku panikowałam, na szczęście na razie wszystko jest dobrze i dziecko ma wszystko na swoim miejscu.
      • una_mujer Re: ciąża z kosmosu 18.11.14, 23:09
        Ale od kiedy leki na przeziębienie (paracetamol?) a tym bardziej latanie samolotem szkodzą ciąży????
        • sfornarina Re: ciąża z kosmosu 19.11.14, 11:52
          Bosz.
          Ja juz 8 lotow w ciazy zaliczylam, paracetamolu sie nalykalam na umor, morfiny troche tez (w szpitalu mi podawali!), do tego od dwoch miesiecy jade na omeprazolu. Ciekawe, co urodze wink
          • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 19.11.14, 15:36
            Pewnie pilota tongue_out
            • fafyfa Re: ciąża z kosmosu 22.11.14, 00:00
              Z tego co sie orientuje dziecko we wczesnej ciazy nie posiada lozyska czyli nie odzywia sie przez nie, a wewnatrzkomorkowo czy jakos tak. Z tego by wynikalo ze alkohol wypity w tak wczesnej ciazy nie powinien byc przyczyna wad plodu. Oczywiscie gwarancji nie ma i lepiej odstawic wzelkie trunki w momencie gdy chociazby istnieje mozliwosc ze jestesmy w ciazy.
          • justys84 Re: ciąża z kosmosu 11.12.14, 13:36
            Gdyby to było takie bezpieczne, to same linie lotnicze nie miałby w tej sprawie obostrzeń, a mają. Lekarze są w tej kwestii podzieleni - ale że mam dwie znajome, które w ciąży sporo latały i urodziły upośledzone dzieci, to wolę dmuchać na zimne smile Ja też normalnie latam służbowo sporo po świecie, kilka razy w miesiącu nawet siedzę w samolocie, ale na te 9 miesięcy sobie odpuściłam i świat się nie zawalił. A ja mam spokojne sumienie.
            • iziula1 Re: ciąża z kosmosu 11.12.14, 16:02
              Latanie samolotem nie ma żadnego wpływu na to,że ktoś urodzi chore dziecko. Co za okropne słowo "upośledzone" tongue_out
              Linie lotnicze słusznie zabezpieczają się przed odszkodowaniami za np.przedwczesny poród spowodowany lotem, zmianą ciśnienia - choć kabiny w samolocie sa hermetyczne. Ale podobnych zaświadczeń od lekarzy linie lotnicze wymagają od osób majacych kończyny w gipsie. Wymagają zaświadczeń, że nie ma żadnych przeciwskazań co do lotu.
              • bisiek10 Re: ciąża z kosmosu 11.12.14, 19:02
                Przeciez zaswiadczen od lekarzy linie wymagaja tylko pod koniec ciazy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka